47 123
發新話題

[正貼] 試打正貼...用咩膠好?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:27 下沉

試打正貼...用咩膠好?

第一件事,就是比反貼練得更加辛苦,請三思後行 .

~超級榮譽~

正貼沒想像中咁好打 容錯性低
反貼易打好多 正貼d小球沒反貼咁好控 旋轉弱 好難打
不過真係好快 好過癮

同埋如果你想轉打粒仔 你d底板全部都要換

板型要細 底板唔可以太硬亦唔可以太軟 呢個中間位好睇個人手感

劉國樑用的SPINPIPS已不能比賽,新的是SUPER SPINPIPS!

去開萬達,你可試NP1,價錢十分平宜!

正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

你打單面定雙面,橫定直
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我唔係打正貼 不過我打開長膠 無綿837同生膠一樣 所以有小小認識
你岩岩打的話用純木 之後先再諗碳板
碳板快過同爆過純木好多 但係好難控

引用:
原帖由 borkee 於 2011-6-23 22:56 發表
去開萬達,你可試NP1,價錢十分平宜!
NP1? 乜野牌子?
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

學劉國梁打CL

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-23 23:00 發表
小弟打直板的~直板長膠倒板
正貼都有分生膠熟膠 一樣無咩旋轉但係快d 一樣就可以自生制造旋轉
你想用邊種?

你想打正反反正,定正正反長呢?

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-23 23:06 發表

未諗過喎~~哈哈!好似正正反長較好~
呢套打法好難打 '
不過打到ge都好勁
我覺得正正反反都幾好 好似劉國樑咁

47 123
發新話題
最近訪問的版塊