發新話題

[正貼] 試打正貼...用咩膠好?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:27 下沉
引用:
原帖由 old-cake 於 2011-6-23 23:00 發表 NP1? 乜野牌子?
唔記得係Winning定Komann(即係萬達出嘅)
這塊膠好控,但唔沉架!

正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-23 23:08 發表
正正反長...
正反反正...用既板同打法...可唔可以講畀我知呀?thanks!
正反的話 你可以用反貼黎制造旋轉 拉波 攻球 反打作拍打 彈打為主 而且因為正貼攻球孤線下沉 正反打球反替對手很難適應孤線
正正反長的話 呢種打法睇下你會唔會倒板 變化較大 若以攻擊為主的話 一下正貼一下長膠攻都好得人驚

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-23 23:37 發表
咁有咩板好介紹?
我用緊08,打單面半生膠,今日買左塊palio DA,試完話你知..
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我覺得初試就用下802,
平d而且性能都唔錯

板方面...
我覺得用carbo 7.6、蝴蝶王都好,
又夠硬

[quote]原帖由 borkee 於 2011-6-23 23:09 發表
唔記得係Winning定Komann(即係萬達出)
系Winning,感覺同802沒什麼分別

802 LA
<-->
.

友誼 802-40.
沖爆超

引用:
原帖由 雪清風 於 2011-6-26 02:29 發表

How much ?
$60左右

引用:
原帖由 雪清風 於 26-6-2011 02:29 發表

How much ?
$60-80.
沖爆超

雞泡魚,好好好打的正貼

引用:
原帖由 豆腐~ 於 2011-6-27 19:16 發表
想問下閃人兄~正貼的話...發球會發咩球?
有咩戰術呢係發球方面?
thanks!~
打802的話好似反貼咁開波都ok 802個創造旋轉能力不弱
我都整左塊802甲落塊oc到打 感覺唔錯
同埋你係咩色海綿 唔同色海綿效果都唔同

發新話題
最近訪問的版塊