發新話題

[正貼] 粒仔橫打訓練日誌

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:27 下沉

粒仔橫打訓練日誌

經過一個月苦練橫打,有所改善
師父親身教導,指導,正是粒粒皆辛苦
兩面粒仔,正手可能背面有膠皮拖著
正手擊球力度弱了一點,這方面多點練習
而Nittaku MORISTO SP 作為反手橫打
2.0海綿穩定性高,中檯相持有力,穩定過渡
前三板攻力有了很大改善.

~超級榮譽~

上次冇機會請師父指導, 今晚唔知師父到唔到, 我都要請師父補鐘至得!

引用:
原帖由 bing 於 2011-6-7 03:41 PM 發表
上次冇機會請師父指導, 今晚唔知師父到唔到, 我都要請師父補鐘至得!
我師父晚晚上返深圳跟師公練波,我師父出哂名反手了得
他所學所得都教導我,正所謂無師不服.學海無涯
下星期一起練習再匯報您

~超級榮譽~

兩面粒對手仔好難打啊!!!!   相持有利,但反手長下旋如何解決?
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

倒板HAMMOND FA 專打下旋

~超級榮譽~

睇來閃人兄的工力又進一步喇,弓起弓起
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

回復old-cake 的帖子

您是我學習對象,經驗豐富
我最大關口是''心理質數'之關
突破之時,成攻之日.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-7 17:01 發表
您是我學習對象,經驗豐富
我最大關口是''心理質數'之關
突破之時,成攻之日.
粒仔許昕!!!!!!!!!!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2011-6-7 05:06 PM 發表

粒仔許昕!!!!!!!!!!!
是您'一言驚醒夢中人'
父母所生朋友所教   多謝

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-6-7 17:11 發表

是您'一言驚醒夢中人'
父母所生朋友所教   多謝
其實大家吹下水, 研究下, 係一種樂趣~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

回復 alanchan 的帖子

所以,