30 12
發新話題

[正貼] 龍影,802,802-1

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:27 下沉

龍影,802,802-1

我覺得802旋轉強,最容易控制,802-1球最沉.颗粒最長
龍影颗粒最粗,(個人使用意見)

~超級榮譽~

相比較Nittaku   HAMMOND FA  比802-1沉
防守弧圈球穩定,推擋下沉,可小提拉,短路球容易控制.旋轉較弱.

~超級榮譽~

龍影巧似係紅喜旋轉型粒粒嚟

國產粒仔套膠質量不一,轉了新套膠難識認
日本,德國套膠品質保證,貴得有道理.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-5-7 07:03 PM 發表
龍影巧似係紅喜旋轉型粒粒嚟
紅雙喜651藍海綿我都試打過
可惜不能比賽.只好留作記念.

~超級榮譽~

我聽講旋轉802-40會好過其他,
不過唔夠沉...

引用:
原帖由 kenschans 於 2011-5-7 08:27 PM 發表
我聽講旋轉802-40會好過其他,
不過唔夠沉...
對套膠軟海綿旋轉特別強,我反手用多
現在改用了Nittaku MORISTO sp
優點多過802-40,反手拉波穩定,相持控制好.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-5-7 20:34 發表

對套膠軟海綿旋轉特別強,我反手用多
現在改用了Nittaku MORISTO sp
優點多過802-40,反手拉波穩定,相持控制好.
閃人兄對正貼真有研究,我都想找一塊接近返貼的正貼,要夠快,沉吾沉吾重要,轉吾轉都吾重要,聚緊要夠快,易控,有無心水??
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

F1a,用過,近生膠,有點沈,打了三個月,控球都有問提,只能用邪取分,基本工用不上,最後打回反貼
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 old-cake 於 2011-5-7 09:19 PM 發表

閃人兄對正貼真有研究,我都想找一塊接近返貼的正貼,要夠快,沉吾沉吾重要,轉吾轉都吾重要,聚緊要夠快,易控,有無心水??
Nittaku   HAMMOND FA  
夠快.控制好,發力撞擊準確性高,前衝力十足(可惜唔夠轉,只有技術補夠)
心水選舉,現在我正手用
日後有功力.才選用 HAMMOND FA SPEED

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-5-7 21:32 發表

Nittaku   HAMMOND FA  
夠快.控制好,發力撞擊準確性高,前衝力十足(可惜唔夠轉,只有技術補夠)
心水選舉,現在我正手用
日後有功力.才選用 HAMMOND FA SPEED
請問同moristo的比較如可

係喎閃人有咁多正膠,幾時出來打下,等我試下你的靚板

引用:
原帖由 old-cake 於 2011-5-7 09:40 PM 發表

請問同moristo的比較如可
moristo反貼味重,發力才有粒仔本色
不適合我作正手之用,當然都是特別出色正膠
每個人手感不同,個人意見.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 old-cake 於 2011-5-7 09:42 PM 發表
係喎閃人有咁多正膠,幾時出來打下,等我試下你的靚板
靚板沒有,只有紅雙喜032.90年代
配合上述正膠,正是天作之合.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-5-7 21:49 發表

靚板沒有,只有紅雙喜032.90年代
配合上述正膠,正是天作之合.
閃人兄幾時有球局,等我試下你塊harmony fa

引用:
原帖由 old-cake 於 2011-5-7 09:58 PM 發表

閃人兄幾時有球局,等我試下你塊harmony fa
下星期回深圳拜師,我單面粒仔反手是死位
回深圳名師指導尊科粒仔,反手橫打,增加反手攻力不足
也提升防守能力,活到老,學到老,快樂乒乓.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-5-7 22:06 發表

下星期回深圳拜師,我單面粒仔反手是死位
回深圳名師指導尊科粒仔,反手橫打,增加反手攻力不足
也提升防守能力,活到老,學到老,快樂乒乓.
回國取經,祝神工早成,

引用:
原帖由 old-cake 於 2011-5-7 10:24 PM 發表

回國取經,祝神工早成,
苦心瀝血,數月後學有所成,幾個月後公開挑戰(天生克死)長膠和粒仔,自命高手
發揚中國粒仔神髓,是今年我人生一大目標.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-5-7 22:35 發表

苦心瀝血,數月後學有所成,幾個月後公開挑戰(天生克死)長膠和粒仔,自命高手
發揚中國粒仔神髓,是今年我人生一大目標.
嘩!你嘅任務都好沈重下喎,努力呀

30 12
發新話題
最近訪問的版塊