48 123
發新話題

【乒匯乒乓球會】球員簡介

【乒匯乒乓球會】球員簡介

焯焯:
打法:右手橫板,兩面弧圈球打法
乒總排名:甲組球員
近年戰績:
男子甲組單打 - 第五名 - 2012全港公開乒乓球單項錦標賽
男子中學單打季軍 - 2011學界精英賽
Cadet Boys Doubles - Second Runner-up - 2010藝康香港青少年公開賽 - 國際乒聯青少年巡迴賽
男子乙組單打 - 殿軍 - 2010 全港公開乒乓球排名單打錦標賽
男子乙組單打 - 第五名 - 2011 全港公開乒乓球單項錦標賽

Dicky:
打法:右手橫板,弧圈結合快攻打法
乒總排名:乙組球員
近年戰績:
男子乙組單打 - 第五名 - 2011全港乒乓球排名單打錦標賽
男子單打 - 八強 - 第二屆全港運動會乒乓球比賽
男子乙組單打 - 第五名 - 2009全港公開乒乓球排名單打錦標賽

Black son:
打法:右手直板弧圈球打法
近年戰績:
男子丙組單打 - 亞軍 - 2009全港公開乒乓球排名單打錦標賽

凱鋒:
打法:右手橫板弧圈球打法
特長技術:中台相持
近年成績:
男子丙組單打 - 第五名 - 2011全港乒乓球排名單打錦標賽
男子丁組單打 - 第五名 - 2010全港公開乒乓球單項錦標賽

傻強:
近年成績:
男子丙組單打 - 第五名 - 2011全港乒乓球排名單打錦標賽
男子丁組 - 第五名 - 2011全港公開乒乓球單項錦標賽,2010全港公開乒乓球單項錦標賽

舜:
打法:右手直板單面快攻打法
近年成績:
男子丙組單打 - 亞軍 - 2012全港開乒乓球單項錦標賽
男子丁組單打 - 亞軍 - 2011全港乒乓球排名單打錦標賽
男子丁組單打 - 第五名 - 2010全港公開乒乓球排名單打錦標賽

火人:
乒總排名:前乙組球員,現為非註冊球員
戰績:
先進運動會男子單打 - 冠軍

46:
近年戰績:
男子丙組 - 16強 - 2011全港公開乒乓球單項錦標賽,2010全港公開乒乓球排名單打錦標賽
男子丁組 - 殿軍 - 2009全港公開乒乓球排名單打錦標賽

007:
打法:左手直板弧圈球打法

特長技術:攻打弧圈球,長膠橫打
男子丁組單打冠軍
※46+007既雙打組合,非常難打

阿九:
打法:右手橫板快攻結合弧圈球打法
正手生膠,反手反貼

小雞:
打法:右手直板快攻結合弧圈球打法
特長技術:直拍橫打
近年戰績:
男子丁組單打 - 16強 - 2012全港公開乒乓球單項錦標賽

中文C:
近年戰績:
女子丁組單打 - 冠軍 - 2010全港公開乒乓球單項錦標賽
女子丙組單打 - 季軍 - 2011全港公開乒乓球單項錦標賽

龜:
乒總排名:丙組球員
北區團體賽亞軍,大埔區港運會代表

(排名不分先後)
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

其他球員的資料及打法,不能盡錄

乒匯乒乓球會

強!
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

仲有太陽會長無寫出來, 佢 D 學生本來丙丁組, 教教下就會變左甲乙組
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 jack 於 2011-4-26 13:58 發表
仲有太陽會長無寫出來, 佢 D 學生本來丙丁組, 教教下就會變左甲乙組
太陽呢D,可能係成功男人/女人背後既男人

乒匯乒乓球會

太陽呀....仲有007係幾年前丁組冠軍呀!

引用:
原帖由 小閒 於 2011-4-26 14:08 發表
太陽呀....仲有007係幾年前丁組冠軍呀!
搞掂

乒匯乒乓球會

可唔可以唔好寫我出黎...都冇戰績

引用:
原帖由 牙龜 於 2011-4-26 14:27 發表
可唔可以唔好寫我出黎...都冇戰績
妳係我地既星級球員
妳既戰績,我等妳遲D俾我

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-4-26 14:33 發表

妳係我地既星級球員
亞龜咁堅,成績既野此日可待!
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-4-26 14:05 發表

太陽呢D,可能係成功男人/女人背後既男人
太陽
明星級教練,充滿星味球員
打法:右手橫板,兩面弧圈球極度聰明打法
乒總排名:甲組球員(雙打)
近年戰績:
跟日本女星談戀愛
創立乒匯球會
成功吸引萬千少女粉絲,粉絲數目只係耿次劉華,風頭一時無量

引用:
原帖由 天樂 於 2011-4-26 14:40 發表

太陽
明星級教練,充滿星味球員
打法:右手橫板,兩面弧圈球極度聰明打法
乒總排名:甲組球員(雙打)
近年戰績:
跟日本女星談戀愛
創立乒匯球會
成功吸引萬千少女粉絲,粉絲數目只係耿次劉華,風頭一時無量
個排名仲未變咩?

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-4-26 14:33 發表

妳係我地既星級球員
牙龜係上年北區團體賽亞軍,亦是今屆大埔區港運會代表

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-4-26 14:44 發表

個排名仲未變咩?
哈...我都無check過tim...

引用:
原帖由 小閒 於 2011-4-26 14:47 發表
牙龜係上年北區團體賽亞軍,亦是今屆大埔區港運會代表

乒匯乒乓球會

呀龜唔係直板橫打....~
佢係正手&反手龜拍~~~~~~~~
哈哈`^^...我要創造奇跡~

焯焯緊係打埋巡迴雙打個季軍啦....型咁多

引用:
原帖由 ﹏°中文C..× 於 2011-4-26 15:24 發表
呀龜唔係直板橫打....~
佢係正手&反手龜拍~~~~~~~~
龜拍呢樣野,睇黎係乒匯球員既強項

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2011-4-26 15:27 發表

龜拍呢樣野,睇黎係乒匯球員既強項
ACTUALLY....你寫番我丙組仲好啦....落番去嫁啦~~~~~~~

引用:
原帖由 ﹏°中文C..× 於 2011-4-26 15:26 發表
焯焯緊係打埋巡迴雙打個季軍啦....型咁多
係喎,,,佢D獎多到我記唔晒

乒匯乒乓球會

48 123
發新話題