22 12
發新話題

有無適合削球用既反膠賣 ?

有無適合削球用既反膠賣 ?

有的話請介紹小弟一些

云霧卦SORRY RUBBER (OUT)

<-->
.

香港削球名將周公子和韓國的朱世赫使用 butterfly 的 T64

金景娥使用 nittaku 的 Nurocross Ex Soft, 卜美英使用 tibhar 的 nimbus VIP
本帖最近評分記錄
  • borkee +10 周公子好嘢 2011-2-1 07:28

韓國的朱世赫使用t05 +

狂3 ok+

回復 4# 的帖子

Butterfly 官方公佈朱世赫是使用 Tenergy 64, 本人睇有線的轉播亦 zoom 到他是用 T64, 不過 T05 都有人用來削,不排除 朱世赫 有時會轉用 T05,但本人覺得 T64 削球是好過用 T05。因為用較軟的膠皮是比較好削。(縱使 T05 同 T64 的海綿硬度都是一樣,但 T64  的膠皮硬度是比 T05 軟的)

PM 周公子  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

香港削球名將周公子
t64 係唔係要特別訂薄 D ?

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2011-1-31 21:42 發表
香港削球名將周公子和韓國的朱世赫使用 butterfly 的 T64

金景娥使用 nittaku 的 Nurocross Ex Soft, 卜美英使用 tibhar 的 nimbus VIP
韓國削球名將朱世赫,金景娥,卜美英...我都聽過,但香港削球手周公子....我未聽過呢條友個名喎...???好大機會係D(2打6)黎啦
本帖最近評分記錄
  • borkee +10 冇人不識的周公子 2011-2-1 07:29

萬達有一塊適合削球用既反膠賣--nittaku 既 MORISTO DF

Butterfly Tackiness Chop
設計比D專削球o既人,旋轉極強,good for chopping/blocking/pushing/
主板:Viscaria FL+Omega IV pro+CCT National Pogo 愛國者 0.6mm
平賣幾塊膠(橫板型)
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=41572

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2011-2-1 00:23 發表
香港削球名將周公子
t64 係唔係要特別訂薄 D ?
如果打朱世赫底板的話,t64 打2.1mm 都ok,但要挑一塊重一點的,你可以喺萬達叫靚姐(稱)塊重一點的給你.(廣告)

引用:
原帖由 chowyiumo 於 2011-2-1 13:50 發表

如果打朱世赫底板的話,t64 打2.1mm 都ok,但要挑一塊重一點的,你可以喺萬達叫靚姐(稱)塊重一點的給你.(廣告)
終於知道點解T64咁貴,原來段両計

引用:
原帖由 Cyrus_Law 於 2011-2-1 09:26 發表
Butterfly Tackiness Chop
設計比D專削球o既人,旋轉極強,good for chopping/blocking/pushing/
原來今時今日仲有Tackiness呢款膠

段両計... 笑左
t64 老鼠仔買唔起啦
MORISTO DF 幾厚?

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2011-2-2 21:10 發表
段両計... 笑左
t64 老鼠仔買唔起啦
MORISTO DF 幾厚?
特厚 is ok

特厚唔會削唔住 ?

引用:
原帖由 出奇老鼠 於 2011-2-3 18:26 發表
特厚唔會削唔住 ?
唔會

咁信周公仔啦 我家陣塊 TSP TRIPLE 是 1.9MM 黎

Butterfly Tackiness Drive 2.1

22 12
發新話題