發新話題

(純木橫板)邊塊係7夾板之王 ?

引用:
原帖由 sorry 於 2014-5-15 10:11 發表

ADIDAS 7 好唔好打
冇令人可以留下深刻印象般的好!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 82# 的帖子

作為參考

本帖最近評分記錄

以往見過的假Rosewood,假黑壇,假科貝爾等等....
都只是FL或中直手柄的,
我一直都在放心地買ST&AN柄,
因為多數不假!

但現在就開始要小心了!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

依家係Taobao買野要好小心
我早一排見係世奧得 大量訂做果d紅雙喜特制既板
而且像真度極高 大家要小心
買HRT 依d擺明仿製 200幾蚊就無所謂
成千蚊買左塊假既506就心痛啦

引用:
原帖由 crazyvin 於 2014-5-17 19:57 發表
依家係Taobao買野要好小心
我早一排見係世奧得 大量訂做果d紅雙喜特制既板
而且像真度極高 大家要小心
買HRT 依d擺明仿製 200幾蚊就無所謂
成千蚊買左塊假既506就心痛啦
有無多D資料/LINK可以提供?

世奧德經常有位叫ROBERT既用戶訂製一堆紅雙喜拼花既板..
不過我諗未必關事既
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

有個叫羅拔仔既人成日大批咁訂
我見到之後就自動亂想左D不法行為 不過我自己亂諗姐,no offense

回復 71# 的帖子

請問可以約略簡單地對比一下 Bty Timo Boll W7 和 Xiom Extreme S 嘛?

引用:
原帖由 theoc 於 2014-5-22 12:41 發表
請問可以約略簡單地對比一下 Bty Timo Boll W7 和 Xiom Extreme S 嘛?
Extreme S is all limba
較厚,有7mm,手感中硬,偏弧快板,價錢平。

W7 limba/ayous
較薄身,大約由6.3mm - 6.7mm,手感中硬+ ,偏快弧板,價錢比前者貴。

當然係Stiga Clipper Wood,此板是傳統硬7夾,速度编快,控制遜色一些,但正手配快或慢的套膠都可以放心使用,現在我已有Clipper Wood及Clipper Wood CR,將來都會買多塊CW,因為此拍實在太好用。

我鐘意bt777同w7,手感好好設計同顏色超靚

想問下 勁極7 同 勁極9 相比呢?

而家幾乎全面40+後唔知在呢方面大家感覺有冇咩大分別呢 ?
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

引用:
原帖由 電磁波 於 2015-8-20 13:57 發表
而家幾乎全面40+後唔知在呢方面大家感覺有冇咩大分別呢 ?
我都想知

個個牌子都出新板

法國可牛黑檀7
七夾 橫拍两面生膠
撞擊超快 爽脆比得起08
不過小球難駕馭
各位師兄有沒有方法指正呢?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
乒壇友誼, 強身健體.

引用:
原帖由 明哥 於 2015-12-4 12:15 發表
法國可牛黑檀7
七夾 橫拍两面生膠
撞擊超快 爽脆比得起08
不過小球難駕馭
各位師兄有沒有方法指正呢?
呢塊板比較stiff同hard. 師兄貼咩生膠?OX? 幾厚海棉?

主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

正手Andro Hexer pips+ max, 負手Joola tango ultra max
乒壇友誼, 強身健體.

40+後,用7夾真係有D難道,要碳板,雖然我也試了很多7夾。

發新話題