發新話題

一堂做了250下掌上壓!

一堂做了250下掌上壓!

為咗打好波,  blueskyson 一堂合計做了250下掌上壓,

我睇到心痛, 又覺高興,
不過, 此方法又得喎!

我禽日先見dicky係咁做
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 野田妹 於 2010-10-7 23:49 發表
我禽日先見dicky係咁做
唔係呱, Dicky  咁 fit, 打波咁勁,  都要做

慘~~~~~~~~

相當好體育啊 !

250下掌上壓,實在太強勁啦。  

引用:
原帖由 agitokira 於 2010-10-8 00:32 發表
慘~~~~~~~~
迫不得已的訓練方法

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2010-10-8 01:27 發表
250下掌上壓,實在太強勁啦。  
Thanks !
不過, 是一堂合計做了250下掌上壓, 不是一次過做

合計做了二百五十下掌上壓, 好克苦喎!

多口講句,掌上壓是增強胸肌及手臂三頭肌膞頭肌肉,對乒乓球發揮幫助不大.
愚見是多做鍛練腰部及下肢的輔助運動,如shuttle run,squat thrust 等,對擺速,轉腰,肌耐力以及心肺功能都有脾益.
However, 你父子對乒乓球很有heart, 成功不遠了

做完仲有冇力打波呢?

引用:
原帖由 魚腩 於 2010-10-8 09:46 發表
做完仲有冇力打波呢?
HE PUSHED UP AFTER PLAY PING PONG
<-->
.

犀利!

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2010-10-8 12:55 發表
ADD OIL
Thanks 氣寒西北

引用:
原帖由 小閒 於 2010-10-8 13:00 發表
犀利!
Thanks 小閒

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2010-10-8 10:41 發表

HE PUSHED UP AFTER PLAY PING PONG
Push up and play ping pong alternately

引用:
原帖由 魚腩 於 2010-10-8 09:46 發表
做完仲有冇力打波呢?
還可以, 再多, 就 冇力打波 la

引用:
原帖由 nixonwin 於 2010-10-8 09:02 發表
多口講句,掌上壓是增強胸肌及手臂三頭肌膞頭肌肉,對乒乓球發揮幫助不大.
愚見是多做鍛練腰部及下肢的輔助運動,如shuttle run,squat thrust 等,對擺速,轉腰,肌耐力以及心肺功能都有脾益.
However, 你父子對乒乓球很 ...
Thanks for your advice

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-10-8 07:57 發表
合計做了二百五十下掌上壓, 好克苦喎!
哈哈哈, 不是 blueskyson 克苦, 是上堂練波達不到要求, 被教練罸做掌上壓

發新話題