24 12
發新話題

[砌版討論] 快攻一流的板同膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

快攻一流的板同膠

快攻一流的板同膠有咩好介紹呀!!
本人是大力神!!
筆直無所謂!!
thx!!

名叫大力神.天作之合

~超級榮譽~

STIGA CL COULD MEET YOUR REQUIREMENT
<-->
.

引用:
原帖由 5king 於 2010-9-30 05:32 PM 發表
快攻一流的板同膠有咩好介紹呀!!
本人是大力神!!
筆直無所謂!!thx!!
有錢仔

引用:
原帖由 sam1996921 於 2010-9-30 09:31 PM 發表

有錢仔

主版: YEO (日版)
正手: Tenergy 05
反手: Tenergy 64                一樣

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2010-9-30 09:36 PM 發表

主版: YEO (日版)
正手: Tenergy 05
反手: Tenergy 64                一樣
人地筆直無所謂
幾多塊05都有

如果單純快攻, 什麼磨擦都不要, 不如打粒仔. 我以前打過TSP的Tyranno MPS(綠暴龍), 快得控唔到, 佢地重有令一個版 紅暴龍(我未打過的) 個SPEC入面寫比綠暴龍要快一點.

http://www.tsp-yamato.com/lineup_2006/main01/rubber/p/p20612.htm

最後我轉打左佢地的TSP Spinpips 21, 都係唔習慣才轉番去玩反膠的.

上去佢地的香港代理一定有貨!!!!! 銅鑼灣的萬X~~

其實前年Andro 出Hexer時, 都同時出左Blowfish, 現在有快一個版Blowfish+, 我相信都好勁!! 不過我唔玩粒仔了.....真係辛苦自己......

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

我玩橫板呀  thx

Butterfly 的就一定係Schlager Carbon 施碳 同 TimoBoll TriCarbon.
Yasaka夾數最高的17夾的 Dynamix 17

我自己就只係打過Stiga CL, 當年大滿貫劉國梁用拍, 呢快都係快攻的好拍, 而且Clipper有個好處, 就係乜膠都夾!!打粒仔又得, 打反膠又得, 只係唔知長膠同防弧. 而且平平平!!!!
< -- 新手中的低手

Schlager Carbon 施碳  >>>>> 好蝦仁配膠的

TimoBoll TriCarbon >>>>> 其實速度唔會好快架喎, 只是快+好控
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2010-9-30 23:28 發表
Schlager Carbon 施碳  >>>>> 好蝦仁配膠的

TimoBoll TriCarbon >>>>> 其實速度唔會好快架喎, 只是快+好控
上面我都未打過, 不過都係聽講~~不過選擇夾數越多同有炭層的多數都又硬又難控, 快係好快, 不過......

我都同意jcclee的講法, 配膠好難.

講番之前, 如果打粒仔要留意, 你可能找不到一般人同你練, 因為一係就沖爆對手, 唔係就落網同出檯, 來來去去都係一球過~~~ 要找過有番敢上下的教練都可能set到波比你~~
< -- 新手中的低手

回復 13# 的帖子

紅我都未打過, 我只打過綠, 加上我用在單檜上的.........當時我都係想沖爆對手..... .......點知, 拉又拉唔起, 只係高點先可以打一扳, 反而Spinpips就小弧圈都可以拉到, 反膠的技巧6-7成都用得番, 不過粒仔來講都真係容錯性幾差(同反膠比).........基本功+超好手感才可以去玩......我自問都係基本功唔好........加上橫板轉日直....超痛苦....到依家為止我對粒仔都有d怕怕....

講番轉頭, 如果粒仔打中, 真係幾快同有小小沉.
< -- 新手中的低手

如果我配F1的話,好唔好呀??

單檜+T05
爆沖一流

引用:
原帖由 sam1996921 於 2010-10-1 21:11 發表
單檜+T05
爆沖一流
我認我 沖 昏頭腦~~~快得快無可快才最快的的快攻!!!!
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 alanchan 於 2010-10-1 10:01 PM 發表

我認我 沖 昏頭腦~~~快得快無可快才最快的的快攻!!!!
講快其實睇人力度既姐..
比你同王皓打 睇下邊個d波沖d..

我都信我自己幾快架, 不過係落網同出檯姐~~~~
< -- 新手中的低手

我想問問,單檜有冇橫板嫁??

引用:
原帖由 5king 於 2010-10-2 11:56 AM 發表
我想問問,單檜有冇橫板嫁??
有..不過好少

可唔可以介紹下呀

24 12
發新話題
最近訪問的版塊