42 123
發新話題

【萬達】分享童年時

【萬達】分享童年時

說起萬達, 我認香港無什麼人不認識. 小貓很榮幸有机會跟 "萬達" 合作.
記得第一次去萬達是 "黃sir" 帶我們上去的. 那時我們的球會便在附近...
Circle K 樓上九樓的雅健
而我在萬達的第一快板是 032 + 729 + 837....可算是當時的無敵組合
整塊板加埋都只是 HK$120 蚊
出番來打波后....萬達都是我的首選.
其中主要原來是貨品齊全. 售賣的uncle & aunti 對器材十分了解
問什麼, 買什麼都有.
不過現在的 "萬達" 比以前更大, 更有規模, 有時間要再去下 "打波"
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

我當年第一對乒乓球鞋都係萬達買
本帖最近評分記錄
  • borkee +6 多謝支持 2010-8-20 13:03

我細個淨係識去友誼同萬達
本帖最近評分記錄
  • borkee +6 多謝支持 2010-8-20 13:04
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

衰貓原來以前你嘅組合同我現在組合參吾多喎!

衰貓以前嘅無敵組合(032板+729+837長膠)
小閒現在組合(032板+FI+837長膠)
仲有呀甘你以前打729..打大字定細字呀??? 我只是想八卦下!多謝!

我喜歡細的 RITC 唔啱我, 仲有當時膠同海棉都是分開買....我要藍海棉
香港乒乓網

我第一塊乒乓球板都係係萬達買
本帖最近評分記錄
  • borkee +6 多謝支持 2010-8-20 13:04
本体分裂

我很喜歡的 GIF
香港乒乓網

十幾歲已經幫襯萬達,大部份乒乓球用品都喺度買,貨真價實,信心保証
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

十年前我十幾歲都幫襯萬達
香港乒乓網

萬達痴膠手工係全港第一流,粒仔長膠一樣cut得好靚。
本帖最近評分記錄
  • borkee +10 多謝支持 2010-8-20 13:04
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

喺萬達買嘢好安心, 買TSP的更必然要到萬達買!
本帖最近評分記錄

個老板係唔係姓 吳 ?
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-8-19 18:24 發表
說起萬達, 我認香港無什麼人不認識. 小貓很榮幸有机會跟 "萬達" 合作.
記得第一次去萬達是 "黃sir" 帶我們上去的. 那時我們的球會便在附近...
而我在萬達的第一快板是 032 + 729 + 837. ...
咦,貓兄又係雅健波友。廿年前,我經常跟瑩瑩(hkbc)上天台打波,唔知依家d波友去咗邊?

記得在我的學生時期起(90年代),萬達賣板賣膠,已出名價廉物美的 !
本帖最近評分記錄
  • borkee +6 多謝支持 2010-8-20 13:05

E段好生動:
在1980年, 我還是10歲的小伙子 , 當年在灣仔軒尼詩官立下午小學讀書,

每天早上七時 , 我一定到灣仔鵝頸街市上的平台打乒乓球

中午十ニ時 , 買個飯盒和一支可樂後 , 便回校上學

當年 , 萬達 ( 郭師傅 ) 的乒乓公司 , 還在莊士敦道 , 近紅磚大教堂 , 位於電車路旁的一所大廈樓上ニ樓,

我跟同學上萬達打乒乓 , 當時我只見boss郭師傅, 好熱心教人打乒乓球 , 他有兩個兒子 , 年紀和我相約 , 我

最愛跟他的大兒子打波 , 他手握橫板 , 打孤圈結合近抬快攻 , 而我是正宗右手直板 , 典型近檯快攻型.....

深深記得 , 郭師傅知我仍是小學生 , 免費教我打乒乓球 , 又用發球機 , 不斷學習基本功....

他教我高拋發球 , 可以發出多種不同旋轉和落點的技巧.....打得對手一個操手不及....連嬴5分也可

當年國際規例採用每局21分制 , 個人賽5局3勝 ; 團体賽7局4勝........

當時我是學校之冠軍 , 亦是校隊 , 代表學校參加下全港比賽, 曾是港島西區亞軍....是1982年的往事了.....

想不到 , 當年自己還是黃毛小子一名 , 有幸跟世界級中國第一代元老郭師傅學習乒乓....
http://www.review33.com/chat/ind ... 07125157&page=1
本帖最近評分記錄
  • borkee +10 精品好帖 2010-8-20 13:05

引用:
原帖由 vr1717 於 2010-8-19 20:17 發表
個老板係唔係姓 吳 ?
姓郭呀!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

萬達未搬去天樂里時己經幫襯.
舊舖係灣仔口, 當時4号板最出名要$200塊.
本帖最近評分記錄
  • borkee +10 多謝長期支持 2010-8-20 13:05

引用:
原帖由 阿舜 於 2010-8-19 18:28 發表
我當年第一對乒乓球鞋都係萬達買
Me too wor!
本帖最近評分記錄
  • borkee +6 多謝支持 2010-8-20 13:11

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-8-19 18:24 發表
而我在萬達的第一快板是 032 + 729 + 837. ...
032 + 729 我都係...
這組合一說出來都知係咩"世代"

引用:
原帖由 r_t 於 2010-8-20 10:56 發表

032 + 729 我都係...
這組合一說出來都知係咩"世代"
AFTER 80'S

42 123
發新話題