發新話題

今 日他打波 8 小時!

今 日他打波 8 小時!

今早, 我到乒 乓X 國, 請黃 Sir 幫 Blueskyson 在新 YEO 拍貼上新 膠片,正手省狂飈 3 , 反手 白金 soft。
回家時, 兒子已在北體打了 3 小時波!

今晚, 粉嶺乒村波局, 龍叔話有位小朋友高手到來切磋,
所以 Blueskyson 就約一位波友去試新球拍及新 膠片 (省狂), 之 前 是 donic F1, 以準備今晚的切磋!
3小時,  打咗幾局 ( 7局 4), 哈哈 哈, 掃波打了幾分鐘新拍,  不慣, 即 用返舊拍打分! 唉.......

打完波, 食個麵包, 就去粉嶺乒村波局,
去到, 一見到那位來切磋的小朋友高手,
吃了一驚, 原來是他 (一位丙組上游的高手)
Blueskyson 知道他是誰, 但比賽還未對過,
當然,  又用返舊拍來和他分( 7局 4),
最后, Blueskyon 2:4 局輸了,
我覺得打得精彩! 很好的一次經驗!

是時后,  告別舊拍 和 F1 了,
餘 下 的時間, 他就用新拍和新膠(省狂)繼續和其他波友 打分!

有 d 誇張, 今日他打咗 8 小時波!

我10個鐘都試過啦- -

引用:
原帖由 雪天王 於 2010-8-16 00:10 發表
我10個鐘都試過啦- -
勁!!! 你真好體力

YEO 面材較硬, 配狂飆我唸要高手才用到掂, 我試過YEO 狂pailo hidden dragon 控唔到, 反而配srvier-L: 很好打

引用:
原帖由 bond 於 2010-8-16 00:16 發表
YEO 面材較硬, 配狂飆我唸要高手才用到掂, 我試過YEO 狂pailo hidden dragon 控唔到, 反而配srvier-L: 很好打
如你所說: YEO 面材較硬, 配狂飆要高手才用到掂,
那就慘la, Blueskyson 有排練, 都用唔掂呀!

哈哈哈, 教練要求他換, 其實, 他是想繼續用 Donic F1, 不想換狂飆的

那位小朋友是?佢細過blueskyson?

8個鐘頭, 甚至10個鐘頭 , 真好耐力 !

引用:
原帖由 william011894 於 2010-8-16 07:42 發表
那位小朋友是?佢細過blueskyson?
小朋友是XXX (三個字), 大過blueskyson

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-8-16 08:00 發表
8個鐘頭, 甚至10個鐘頭 , 真好耐力 !
Thanks feideepking

發新話題