發新話題

[球板討論] 想買檜木橫板.

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

想買檜木橫板.

睇書見到有支Darker 600既檜木板, 但我上網揾唔到有關資料, 請問大家知唔知塊板既詳細資料呢?
如果唔知, 咁有冇邊d板可以推介畀小第呀? 我想要檜木橫板, 唔該晒!!!

引用:
原帖由 Georgett 於 2010-8-7 21:55 發表
睇書見到有支Darker 600既檜木板, 但我上網揾唔到有關資料, 請問大家知唔知塊板既詳細資料呢?
如果唔知, 咁有冇邊d板可以推介畀小第呀? 我想要檜木橫板, 唔該晒!!!
檜木/Point Carbon ? (600 Royal Hinoki) ? DARKER SPEED 600 ARYL-CARBON(芳碳)
不是單檜, 是檜木+芳碳(7層夾檜)/厚6.5mm(倒不如平平地買塊Nittaku Septear 7夾檜木先試試 = 大約$400)
單檜橫板最少都要考慮買(9mm), speed90 or Tanpan,
HK賣的價錢應在$1000左右, 日本買就會貴d(但木材會更靚)
我之前只打過7P2A, 唔鍾意佢d手感, 所以先買單檜試試,
單檜板只是當玩具玩玩還可以, 但真正打波時, 其實很笨, 及重...
(很少專業球員會用來打比賽)

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2010-8-9 14:48 發表

如果單檜橫板來講, Darker 600(6mm) 是不夠力的,
效果可能只像7夾的底勁, (倒不如平平地買塊Nittaku Septear 7夾檜木 = 大約$400)
單檜橫板最少都要考慮買(9mm), speed90 or Tanpan,
HK賣的價錢應在$1000左右, ...
Darker 600(6mm)
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2010-8-9 14:58 發表

Darker 600(6mm)
6.5mm
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2010-8-9 15:38 發表

6.5mm
6.5mm
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

darker 600是單檜
10mm
零售价6999
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2010-8-9 15:54 發表
darker 600是單檜
10mm
零售价6999
你大致上啱晒, 我現在知道是那一塊了...

DARKER 达克 SPEED 600 ROYAL HINOKI 极品单桧(600年单层桧木制成)

FL 横拍  9.5MM
中国式直拍 10.2MM
拍柄底牌为千足金,豪华礼品盒装
但是因為之前我真係見過darker royal hinoki 600 aryl carbon...(可能是假的或水貨)?

BDD生是著名乒乓用品收藏家, 梗啱!

發新話題
最近訪問的版塊