發新話題

[生膠] 563生膠系列專區(請使用563系列的朋友參與)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:26 下沉

563生膠系列專區(請使用563系列的朋友參與)

比小小意見,控制什樣,多謝

~超級榮譽~

引用:
原帖由 cityboy 於 2010-6-22 07:44 PM 發表
依家打緊
同道中人,生膠

~超級榮譽~

攻就爽,但係守就難d~~~~

用生膠563 ox 放在世奧得怪拍王後板(幔速)試用, 、底膠質及粒仔(中長度)很軟及有彈性, 回球很快, 難控制, 要打離中枱, 攻球速度快, 手感也好, 我是打長膠ox的, 對生膠经驗不夠, 但我和一高手打, 他用563 有海綿, 攻防很好, 殺球落點快而準, 下次有機會做–錄像作參考, 我相信 563 有海綿比 563 ox 較易控球

李清33888

本帖最近評分記錄
  • borkee +10 多謝分享 2010-6-23 17:57

琴日一試563竟然拉到波

引用:
原帖由 防弧王子 於 2010-7-11 11:55 AM 發表
閃人.............教下我呢個563新手丫........
咪玩 563沒有力波好難控

~超級榮譽~

563比較站近台,spectol 21中台都可以打拉一板
spectol 21還可以底點拉回球.563一定要打高點

~超級榮譽~

我打563-1(1MM海綿,勁好打)

占生, 簡略的內容睇, 覺得唔多好控!
RITC MYSTERY-Ⅲ 563 Half-long Pips-out Table Tennis Rubber with Sponge

563 Raw Rubber:

It has the outstanding characteristics of half-long rubber,  that is odd return line, falling after driving and being able to defend loops. It also has characteristics of high elasticity, high driving speed and high spinning like fast attack rubber. It is preferred by national women table tennis team.
Speed: 9
Spin: 8
Control: 8
Sponge thickness:1.2mm
http://www.eacheng.net/index.php?act=detail&ID=2826

引用:
原帖由 占jim 於 2010-9-11 03:13 發表

擒日試過舊802-40, 好爽 !
占生, 汝應該知802-40喺拉波都可以o既正膠, Mystery III型號唔知係咪新出, 有乜嘢改變咗?!

照計802系列係大粒及短顆過563生膠系列, 會好控制d, 出波出路d, 相對雙方回球時亦無咁惆悵.

引用:
原帖由 占jim 於 2010-9-14 06:44 發表

King少,
擒日去買, 冇貨 !
占生, 呢個563 mystery III未曾見過... ... 可能要買其它替代品

回復 1# 的帖子

昨晚在場內,雙打穿著淺藍色衫個人就是用563 ,下星期一介紹.ok!!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-9-10 17:32 發表

邊位用過729 Mystery III 563 ?
呢塊膠, 無咁易斷粒, 但係唔夠沉同邪, 同正貼無別, 唔好打.

563  1.0海綿重沈

~超級榮譽~

563的利害, 不在於沉, 而是在於他在相同的動作, 弧線, 居然可以擊出不同的上,下旋轉. 如果1M海綿, 就只可以打到下旋和沉的球.

用咩海綿最好攻同穩定d呢

閃人收到我pm未

引用:
原帖由 sam1996921 於 2010-10-17 11:13 PM 發表
閃人收到我pm未
收到

~超級榮譽~

發新話題