發新話題

理想的波友

理想的波友

理想的波友:

1. 球品好
2. 經常有時間一起打波
3. 球技比自己高少少 (其實, 這高少少會有變化的,有時他好少少, 有時你好少少,可說是球技相約吧!)

4.  不斷求進步

有這樣的波友一起打波, 想唔進步都幾難!
你有否?

網友的理想波友

likwaiw      : 球技不論高低, 只要打得高興, 都係理想的波友

feideepking: 喺街度容易撞到 就去打波, 可能都算係理想波友

hkcuber      : All my  points plus willing to share and practice, not just "play"

Kei             : 波友可以係一個人, 或一班人,總之打完, 大家開心就叫理想la |" F

喂, 咁好似怪怪地~~~
球技比自己高少少 = 你比佢低少少 = 你唔係佢理想的波友
咁佢又點會想同你打......
我覺得球技不論高低, 只要打得高興, 都係理想的波友!!
Xell telecom
手機及PDA電池專門店

冇= =

樓上個位點解轉左alc,不過我覺得球技大家差不多都可以

引用:
原帖由 Ivan2327 於 2010-5-13 10:57 PM 發表
唔明?

喺街度容易撞到 就去打波, 可能都算係理想波友.

我都係,有興趣pm打波,大角咀區

~超級榮譽~

引用:
原帖由 sam1996921 於 2010-5-13 22:20 發表
冇= =
Hope you will find one soon.

引用:
原帖由 Ivan2327 於 2010-5-13 22:57 發表
Agreed

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-5-13 23:30 發表
喺街度容易撞到 就去打波, 可能都算係理想波友.
feideepking 相識滿天下,隨街都可撞到, 所以有很多理想波友隨時去打波

引用:
原帖由 嘉靜 於 2010-5-14 01:55 發表
水平差唔多先練到野
Agreed ! 所以我說球技比自己高少少,
其實, 這高少少會有變化的,
有時他好少少, 有時你好少少

引用:
原帖由 likwaiw 於 2010-5-13 22:19 發表
喂, 咁好似怪怪地~~~
球技比自己高少少 = 你比佢低少少 = 你唔係佢理想的波友
咁佢又點會想同你打......
我覺得球技不論高低, 只要打得高興, 都係理想的波友!!
我說球技比自己高少少,

有時他好少少, 有時你好少少,
可說是球技相約吧!

You are right, 球技不論高低, 只要打得高興, 都係理想的波友

不斷求進步 is very important
To me, all yours points plus willing to share and practice, not just "play"
My 波友 take turns to help each other practice, hoping to improve all the time!
But we are lack of 經常有時間一起打波

[quote]原帖由 Bluesky 於 2010-5-13 21:57 發表
理想的波友:

1. 球品好
3. 球技比自己高少少
4.  不斷求進步

如果係咁, 他會是你理想的波友, 但你卻不是他理想的波友
我覺得, 波友可以係一個人, 或一班人
總之打完, 大家開心就叫理想la

.......我覺得, 波友可以係一個人, 或一班人, 總之打完, 大家開心就叫理想la....

泓景 同 狂龍 俱是所指理想的波友局!
乒道酬勤,聚友合群;康健舒泰,龍恆精神!

引用:
原帖由 hkcuber 於 2010-5-14 08:26 發表
不斷求進步 is very important
To me, all yours points plus willing to share and practice, not just "play"
My 波友 take turns to help each other practice, hoping to improve all the time!  ...
我想你一定享受及珍惜與那波友的波局

引用:
原帖由 kei 於 2010-5-14 09:10 發表
[quote]原帖由 Bluesky 於 2010-5-13 21:57 發表
理想的波友:

1. 球品好
3. 球技比自己高少少
4.  不斷求進步

如果係咁, 他會是你理想 ...
我說球技比自己高少少,

有時他好少少, 有時你好少少,
可說是球技相約吧!

Agreed : 波友可以係一個人, 或一班人,總之打完, 大家開心就叫理想la

引用:
原帖由 bd_fan 於 2010-5-14 09:23 發表
.......我覺得, 波友可以係一個人, 或一班人, 總之打完, 大家開心就叫理想la....

泓景 同 狂龍 俱是所指理想的波友局!;lol
謝謝介绍

發新話題