發新話題

似打壁球一樣, 反手橫拍過去, 真好玩!

似打壁球一樣, 反手橫拍過去, 真好玩!

昨晚(Jan 14) 兒子請我陪他練波。

我們去體育館途中,他突點然講了一句:

"如果 Daddy 有朱世赫咁勁就好 la,
點拉波都衝唔死,  都可以把波削回去!"

哈哈哈, 我笑說不如似王浩la

昨晚下班后, 我有點累, 不想打波的!
他開波, 我搓返過去, 比他練拉波!
他開d 下旋, 我大力搓就出界,
细力就落網......
唉!救命呀!

打到完場前15 分鍾, 他放高波比我玩!
我反手, 好似打壁球一樣, 橫拍過去, 真好玩!
兒子見我大動作, 出盡力拍過去, 提醒我小心扭傷條腰!

打完波, 我們行去 Seven 買甜筒吃,
奇怪la, 他主動牽着我的手,
少有, 少有!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-1-16 01:38 發表
昨晚兒子請我陪他練波。

我們去體育館途中,他突點然講了一句:

"如果 Daddy 有朱世赫咁勁就好 la,
點拉波都衝唔死,  都可以把波削回去!"

哈哈哈, 我笑說不如似王浩la

昨晚下班后, 我有點累, 不 ...
What a happy day!
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

bluesky兄果然教子有方, 我就係驚教唔掂, 所以到現在都唔敢生住......

打壁球!!

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2010-1-16 11:00 發表
bluesky兄果然教子有方, 我就係驚教唔掂, 所以到現在都唔敢生住......
慢慢摸索, 你得架, 生個百萬轉 la   

引用:
原帖由 StarPin 於 2010-1-16 14:19 發表
打壁球!!
今天肌肉酸痛

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-1-16 14:28 發表

今天肌肉酸痛
咁尋日真係好'盡情'... ...

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-1-16 17:58 發表

今天肌肉酸痛
睇見你打得咁落力都覺得第日會痛死

不過你樂在其中..

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-1-17 00:33 發表

咁尋日真係好'盡情'... ...
哈哈哈,  very 盡情, 又盡興

引用:
原帖由 牙龜 於 2010-1-17 01:20 發表

睇見你打得咁落力都覺得第日會痛死

不過你樂在其中..
你帶帽, 我認不到你, 但 blueskyson 話那人是你,
你好勤力, 在體育館温書

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2010-1-16 11:00 發表
我就有"件"無辦法吾教; 慶幸bluesky 提供了我不少教仔良方 , 偷下師, 學習下與囡囡相處之道.

引用:
原帖由 kaka061011 於 2010-1-17 07:24 發表

我就有"件"無辦法吾教; 慶幸bluesky 提供了我不少教仔良方 , 偷下師, 學習下與囡囡相處之道.
哈哈哈, 你客氣了

咁樣打法,我估你未傷到條腰咁快,但係就好容易有網球手,請保重.

Wow, so sweet!  
My son don't play with me...
I guess, because...
I always try to correct his moves
And I can never return the balls half as good as the teachers

引用:
原帖由 hkcuber 於 2010-1-21 16:40 發表
Wow, so sweet!  
My son don't play with me...
I guess, because...
I always try to correct his moves
And I can never return the balls half as good as the teachers
No problem la. For me, I don't like to play TT with my son. I prefers to practise with my coach.
I just like to watch him playing TT.

引用:
原帖由 檜之友 於 2010-1-21 17:22 發表
兩父子....真係好SWEET......如果我同個仔去SEVEN....買雪糕......拒一定唔比我食......
我買每人一支,所以我一定有得食

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-1-21 21:00 發表

No problem la. For me, I don't like to play TT with my son. I prefers to practise with my coach.
I just like to watch him playing TT.
I let my son learn TT because my father started playing
and I started learning TT because I wanted to have a sport to play with him and my father

I learn mostly defensive skill as I , at least, wanted practice with him (even if he can play better then I do very soon, he would still play with me ma)

But now...

引用:
原帖由 hkcuber 於 2010-1-26 11:51 發表

I let my son learn TT because my father started playing
and I started learning TT because I wanted to have a sport to play with him and my father

I learn mostly defensive skill as I ,  ...
好付出!非常欣賞
思樂乒
eat to live, play & love
---------------------------------------------------------------------------------------
豈不知在場上賽跑的都跑,但得獎賞的只有一人?你們也當這樣跑,好叫你們得著獎賞。 凡較力爭勝的,諸事都有節制,他們不過是要得能壞的冠冕;我們卻是要得不能壞的冠冕。  所以,我奔跑不像無定向的;我鬥拳不像打空氣的。 (林前9:)

發新話題