22 12
發新話題

[長膠] 用長膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:30 下沉

用長膠

我想問下長膠點用,如果我自己先拉起,人地同我打擺速佢一打我反手我點打,長膠又唔可以推同撥,唔通cut,總之人地一打我反手我就cut?如果比人很大力打下落我又cut這樣很容易出界!那麼我怎樣打?

長膠可以推同撥
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

你約 borkee 同你打, 他是論壇長膠之王
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

長膠拉得唔得?生膠得唔得?不過生膠好似得

長膠拉得
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

吓,咁邊隻好打?我也想順便問一問生膠799和729邊隻較好打?

BrianDD 是論壇少數能用長膠拉波的人
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

勁,咁拉上來的波是不是不轉和有些少沉

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-12-29 15:38 發表
你約 borkee 同你打, 他是論壇長膠之王 liness" />
擁有長膠最多之王
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

係咩我好想同d長膠打

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-12-29 15:45 發表
絕對認同!仲有phantasy ,007呀!
正手反膠(Tibhar VIP)
反手長膠(Tibhar Grass D.TecS)
今期用Komann 訂做拍

引用:
原帖由 borkee 於 2009-12-29 16:03 發表

絕對認同!仲有phantasy ,007呀!
各有不同的
007有海綿
phan是包波的
而我是磨地
但共通點就是
全是陽光出身的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

唔該哂

多少錢?

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-12-29 15:45 發表
Phantasy is the best with 長膠拉波

引用:
原帖由 james007 於 2009-12-29 19:07 發表

Phantasy is the best with 長膠拉波
咁我試下買一塊來試試

引用:
原帖由 風吹雪 於 2009-12-29 16:01 發表
係咩我好想同d長膠打
You already played with me la.

引用:
原帖由 BrianDD 於 2009-12-29 16:12 發表

各有不同的
007有海綿
phan是包波的
而我是磨地
但共通點就是
全是陽光出身的
Good point...sunshine is everywhere....

引用:
原帖由 風吹雪 於 2009-12-29 15:36 發表
我想問下長膠點用,如果我自己先拉起,人地同我打擺速佢一打我反手我點打,長膠又唔可以推同撥,唔通cut,總之人地一打我反手我就cut?如果比人很大力打下落我又cut這樣很容易出界!那麼我怎樣打?
打長膠要識轉板
同埋~長膠係可以打推撥架....代表人物-james 007
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

我識轉,我見過有個女仔直板用長膠,都唔知佢點打,我是去大陛的訓練營識佢的,佢d球技不算很好,每球都自己打失!

22 12
發新話題
最近訪問的版塊