發新話題

雄昇球會到粉嶺乒村切磋

雄昇球會到粉嶺乒村切磋

今天雄昇球會由葉教練帶了幾位朋友到粉嶺乒村切磋,
打了4個單打, 一局雙打!
小兒有幸, 可出戰其中一場單打!對手是大隻佬哥哥(左手的)
打 5局 3!
雙方打出好球都有叫 draw !
寧靜的乒村, 很久沒有聽過那麽多draw 聲,
(那位哥哥 draw 得很有型)

首局 due 時, 16:14小兒赢

第 2 局輸
第 3 局赢
第 4 局輸
第 5 局........

好盡興的晚上!

粉嶺的場館好大!

這是粉嶺的哪個場館!?

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2009-12-6 23:51 發表
這是粉嶺的哪個場館!?
是和興體育館

大隻佬哥哥卓號左手輝,是本會的助教,以力量型見稱! 雖然實戰經驗不足,但打球動作很靚! (不是賣廣告或宣傳)

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-7 00:41 發表
大隻佬哥哥卓號左手輝,是本會的助教,以力量型見稱! 雖然實戰經驗不足,但打球動作很靚!
,動作真係型, 兼有明星相,
他正職是否健身教練呢?

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-12-7 00:48 發表

,動作真係型, 兼有明星相,
他正職是否健身教練呢?
他正職做海關,主要在船上工作(須要出海行動)o

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-7 00:41 發表
大隻佬哥哥卓號左手輝,是本會的助教,以力量型見稱! 雖然實戰經驗不足,但打球動作很靚! (不是賣廣告或宣傳)
小兒期待與閣下在聯和墟體育館切磋

係咁draw ? 夠晒激情 我中意 !

令公子又可以吸收經驗~ 好事好事 !
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

其實今次約會乒村切磋(打友誼賽), 主要有兩大目的: 第一是聯誼切磋,希望和其他球會及波友切磋交流,藉此提升大家的技術, 及友誼的緊密度o 第二是幫助好友,早前話貴兒對比賽打分失信心, 以致不願參加切磋或比賽, 希望透過今次切磋, 能對貴兒有所啟發, 重拾信心啦! (這...為公,也為私啦!)

原來和興個場都唔錯咁,不過聽人講好似冇冷氣wo~

冷氣一般啦!

引用:
原帖由 文仔 於 2009-12-7 01:08 發表
其實今次約會乒村切磋(打友誼賽), 主要有兩大目的: 第一是聯誼切磋,希望和其他球會及波友切磋交流,藉此提升大家的技術, 及友誼的緊密度o 第二是幫助好友,早前話貴兒對比賽打分失信心, 以致不願參加切磋或比賽, 希望透 ...
謝謝閣下的好意安排!
可能你有d 誤會 la,
小兒未有對比賽打分失信心,
其實, 他喜歡打分切磋, 特別是和朋友, 之不過, 不願四處去比賽!
哈哈哈, 所以他期待和你打番一場波!

今年的2 個比賽,他都玩得很開心!

http://www.hkttf.com/viewthread. ... page%3D1&page=1

http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=18468&extra=page%3D1

好! 如有興趣及時間可約我打番場! 小弟歡迎之至!

發新話題