發新話題

打波串魚蛋, 好痛呀!

打波串魚蛋, 好痛呀!

昨天下午,  兒子在校和同學打籃球時串魚蛋,
晚上打乒乓波時, 手指仍然隱隱作痛!

兒子升中后, 我估他會喜歡打籃球,
而且, 只有此運動能搶去他打乒乓波的時間!

原因有二:

1.  升中后, 一般小朋友都喜歡群體運動. 打籃球是一選擇, 他身邊同學喜歡打籃球, 他受同輩的影響,好大機會都喜歡打籃球!

2. 他投籃的手感很好, 他小時后, 我帶他去打籃球, 就留意到!

其實, 打籃球和打乒乓波兩種運動, 我覺得 他更適合打籃球, 他在前者的天份還比后者高!

不過, 兩者都是課外興趣而矣, 順其自然吧!

我細個都係架,籃球,排球都係喜愛活動。

我都好多興趣~不過打左TT後就好少掂籃球...(身才問題...)
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 3070 於 2009-11-21 16:25 發表
我細個都係架,籃球,排球都係喜愛活動。
你細個打籃球時有冇串魚蛋呀?
你現在咁喜歡跑步, 細個有冇跑呀?

我上個月上體育堂打籃球都係篤魚旦~
成隻手指公腫晒~
而家都未好返呀..陰公..

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-11-21 17:56 發表

你細個打籃球時有冇串魚蛋呀?
你現在咁喜歡跑步, 細個有冇跑呀?
緊係有,打排球重易串呀,反而細個無玩田徑,而家都係因為保持體質/體重,為了我的BEER 同埋因為為食先KEEP住跑,但係都算有D跑癮o既。

我小學剩係打乒乓波。
升左中之後又打籃又踢足球,玩埋學界TIM。
升左中先會發現群體運動既樂趣。

篤魚蛋有排痛呀,如果篤左大母子,食指既話,分分鐘果排連字都寫唔到。

引用:
原帖由 manholai223 於 2009-11-21 18:22 發表
我上個月上體育堂打籃球都係篤魚旦~
成隻手指公腫晒~
而家都未好返呀..陰公..
真陰公! 有冇影響打乒乓波呀?

引用:
原帖由 3070 於 2009-11-21 18:52 發表

緊係有,打排球重易串呀,反而細個無玩田徑,而家都係因為保持體質/體重,為了我的BEER 同埋因為為食先KEEP住跑,但係都算有D跑癮o既。
你前幾曰咁凍你都去跑步, 一定很 fit

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-11-21 23:41 發表

你前幾曰咁凍你都去跑步, 一定很 fit
一d都唔fit,fat 就有

發新話題