29 12
發新話題

cj8000 換成 Donic Baracuda

cj8000 換成 Donic Baracuda

你反手是用 Palio cj8000 的,
初學波時,教練話這塊膠適合你, 因為你是初學, 喜歡橫打, 這塊膠橫打時幾”食波”!

轉眼間, 巳用了cj8000一年了,
近期打波, 你話反手拉波冇乜力, 想換左塊 cj8000, 改用 Donic Baranuda,
嘩 !你都好識揀喎!
Donic 宣稱是其最轉的膠10++

不過, 看塊膠的麿損情度, 都係到时候要換了!

今天午膳時間, 我用了10 分鍾便吃完個外賣,
馬上由尖沙嘴乘地鐵去灣仔 xx乒乓球中心買左塊Donic Baracuda, 2.2,
然后,返回公司上班。
好趕呀!!! 不過, 時間啱啱好,冇遲到!

你下星期就要考青苗甄選試,
好不好考完試, 才換膠呢!
以免影响手感, 繼而影响考試表現!

應該考完先換啦,聽講Donic Baranuda冇咁好控,都係穩穩陣陣過左個試先換啦!

藍天樓主 點解空白一片既

回復 1# 的帖子

二十四孝爸爸.佩服!佩服 ,你囝囝真是幸福~~~~~~~~~~~~~

用的用品好新款!

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2009-11-5 20:49 發表
藍天樓主 點解空白一片既
現在看到嗎?

引用:
原帖由 william011894 於 2009-11-5 19:29 發表
應該考完先換啦,聽講Donic Baranuda冇咁好控,都係穩穩陣陣過左個試先換啦!
Thanks for your advice. 但他話今星期六就換Baranuda

引用:
原帖由 tat.ming 於 2009-11-5 20:53 發表
二十四孝爸爸.佩服!佩服 ,你囝囝真是幸福~~~~~~~~~~~~~
Thanks tat.ming

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-11-5 21:13 發表
用的用品好新款!
但不知效果如何

咁咪正反手都用donic?donic fans= =

坐車去買一塊膠 ,
不乎合成本效益

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-11-5 21:29 發表

Thanks for your advice. 但他話今星期六就換Baranuda
正常,多數小朋友都急不及待用新買番黎既野!(我都唔例外)

賽前換裝備乃大忌
可以等吓先

引用:
原帖由 william011894 於 2009-11-5 19:29 發表
都唔係好難控既...coppa speed會難控d.....

我都係兩面donic 喎...
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

諗住換就不如即日換, 起碼多返一二日時間適應

我都岩岩換左板同膠, 都係適應緊, 板身又比之前塊板厚左少少 (0.2mm),  重左幾個 gram, 成日打邊. 覺得檔住既波無乜力, 發力向上磨又會出界

不過你仔仔打波時間多 d, 仲有後生適應力會超強,  打二, 三日就會好快上手
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 likhang516 於 2009-11-5 21:44 發表
咁咪正反手都用donic?donic fans= =
咁你都記得他正手用 donic,
Yes, 他是 Donic fans

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-11-5 21:52 發表
坐車去買一塊膠 ,
不乎合成本效益
我都冇想過 tim, 謝謝提醒

引用:
原帖由 mankit 於 2009-11-5 22:10 發表
賽前換裝備乃大忌
可以等吓先
哈哈哈, 他想今日換 tim, 但今晚约咗朋友打分, 不想輸, 所以, 明天才換

29 12
發新話題