發新話題

一個籃球場, 最多放幾多張乒乓波台?

一個籃球場, 最多放幾多張乒乓波台?

請問:

體育館一個籃球場, 你見對過最多放幾多張乒乓波台?
在那個場?

謝謝!

約4張..

我地南區每個星期五都係黃竹坑體育館包左一個籃球場, 一字排開八張台, 非常闊落

引用:
原帖由 artin 於 2009-10-26 22:24 發表
約4張..
4張真係小D

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-10-26 22:25 發表
我地南區每個星期五都係黃竹坑體育館包左一個籃球場, 一字排開八張台, 非常闊落
Yeah, 我都覺八張台合理

引用:
原帖由 leslie03025 於 2009-10-26 22:27 發表
見過最多放6張
6張 都剩好多空間喎,

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-10-26 22:31 發表

Yeah, 我都覺八張台合理
你都想book番個籃球場來開番幾張台打下波?

一般體育管主場係2個藍球場..
no一個= =

2個籃球場咪8張左右..

引用:
原帖由 artin 於 2009-10-26 22:34 發表
一般體育管主場係2個藍球場..
no一個= =
Yes, 一般體育館主場係2個藍球場,
但通常, 一個球會,只許租一個藍球場,
放幾張乒乓波台攪波局

係咪你想開球局呀?
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-10-26 22:34 發表

哈哈哈, 可能遲D 攪番個 bluesky 波局招呼下大家,

兩個籃球場~我最多見過擺12張台..
一個籃球場應該放6張

除了黃竹坑體育館一個籃球場, 開八張台,
還有在那個體育館見過一個籃球場, 開八張台呢?

Many thanks

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2009-10-26 22:34 發表

The basket court cannot be booked by an individual.

唔張張台放圍板既話,應該可以放到8-10張
如果係好似平時比賽要張張台放圍板既話就應該只可放6張

一個藍球場放八張波枱, 似中學多d; 黃竹坑體育館好似有d太過!

發新話題