30 12
發新話題

我喜歡食牛腩, 有無好介紹?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

我喜歡食牛腩, 有無好介紹?

筲箕灣有一家很好的,他一條街有3-4家分店,吃坑月南很有名的

引用:
原帖由 天樂 於 2009-9-9 12:05 發表
筲箕灣有一家很好的,他一條街有3-4家分店,吃坑月南很有名的
好似係東大街... ..

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-9-9 15:36 發表

仲有冇其他地方?

Sheung Wan Kau Kee
Tsuen Wan Lung Sun(near thousand color shop)

引用:
原帖由 lisingwa 於 2009-9-9 15:50 發表
Sheung Wan Kau Kee
Tsuen Wan Lung Sun(near thousand color shop)
THX

清真牛肉館-咖哩牛南飯
正~
(肚仲有位可以整多1個牛肉餅...爆汁~)
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-9-9 15:36 發表

你說得對

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-9-9 12:17 發表

仲有冇其他地方?
炮台山地鐵站某一出口有兩間清湯腩都係好正!

天后-華姐清湯腩

仲有....維園隔黎好似有幾間都唔錯~

一提起牛腩,依家有D肚餓

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-9-9 16:19 發表
食住公仔面E 肚先啦....~

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-9-9 12:49 發表
天后-華姐清湯腩
係呀, 係呀, 係天后, 唔係炮台山!

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-9-9 12:49 發表
唔好求求其以五香汁牛腩頂替E肚, 果d牛腩與淋淋清湯腩差得遠!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-9-9 16:21 發表

係呀, 係呀, 係天后, 唔係炮台山!
吾記得話你知,果到D腩汁蘿蔔好好食,好似系十蚊兜。

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-9-9 16:23 發表

唔好求求其以五香汁牛腩頂替E肚, 果d牛腩與淋淋清湯腩差得遠!
係呀.....你再講我個肚會打鼓了..

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-9-9 16:20 發表

食住公仔面E 肚先啦....~
冇得比喎

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-9-9 12:56 發表

多謝補充, 間野掂得嚟仲幾有良心, 唔會因出咗名而特別 細碗 !

引用:
原帖由 Nelson 於 2009-9-9 16:26 發表

食車仔面,MTR出口隔黎果檔?

30 12
發新話題
最近訪問的版塊