22 12
發新話題

球手的拍, 就如武士的劍 (show 下你 的寶劍)

球手的拍, 就如武士的劍 (show 下你 的寶劍)

球手的拍, 就如武士的劍,

須配合得好, 才可發揮球手的真正實力!

球拍與其主人相遇, 是一種緣分!

一塊天然木材, 紋理密度獨一無二,

它可能來自數千里外一棵參天大樹的軀幹,

樹苗破土成長那一天開始,

就等待成長之日,被製成球拍, 尋到他的主人,

助他發揮蓋世神功,

打一場漂亮的乒乓球賽!

各位武林前輩/ 少俠, 請show 下你 的寶劍, 等我們見識見識, 好嗎?

我的屠龍刀, 小兒的倚天劍!
哈哈哈, 都是從青屯石幫主那裹得來的

謝謝你 !

讓我們可一睹 ' 傳說中的 Borkee' 的寶劍!

引用:
原帖由 borkee 於 2009-8-30 00:14 發表
對上一次乒器,至少打咗3年
請問咁多寶貝, 你而家用緊那一塊?

引用:
原帖由 天龍 於 2009-8-30 00:22 發表
現在
天龍只用一面?

傳說中的 Borkee', 你到底還有幾多秘密武器呀!

傳說中的人物, 果然不同凡響

引用:
原帖由 天龍 於 2009-8-30 00:42 發表

YES!!!因我本身是打曰直的
嘩, 你的步法一定很好, 如柳成敏, 係唔係叫:

天龍八步呀?

引用:
原帖由 borkee 於 2009-8-30 08:51 發表
Darker
Stiga 鈉米炭王
嘩, 你屋企是軍火庫呀!
Thanks for your showing us your secret weapons !

引用:
原帖由 william011894 於 2009-8-30 09:04 發表
咁你屋企咪成個兵器庫咁恐怖!!
唔知 hktff 有冇高手有Borkee 咁多拍呢?

引用:
原帖由 william011894 於 2009-8-30 10:08 發表
本人得塊cr+jo gold+jo platin
post 出來比大家睇下呀!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-8-30 12:01 發表
嘩, 乒器展!
飛碟兄, 快出招, 比我地睇下你的武器 la

引用:
原帖由 kelvin 於 2009-8-30 16:34 發表
睇把寶劍都陪咗主人多年, 打過 不知多少球局了!

引用:
原帖由 葉開 於 2009-8-30 14:02 發表
厲害! 我現在只用一塊timo boll zlc 直板.
武器展呀, post上嚟分享下 la

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-8-30 23:27 發表

BlueSky, 而家在下無氣, 容後出招!
期待!期待!

引用:
原帖由 borkee 於 2009-8-30 23:05 發表

好板一塊就夠喇!點解我咁多板呢?因為自問對乒乓球沒有天份,又懶又唔肯苦練,但有一樣嘢係好矛盾,就係我好鍾意乒乓球,所以要在器材方面入手,不斷試新產品,包括板及膠!試上癮!冇計!
神農嘗百草, Borkee 巳成一代武器專家!

引用:
原帖由 kelvin 於 2009-8-30 20:46 發表

中學用到早幾年
另一面係f1 用到爛容容
show 埋 F1 那一面, 比大家睇睇你的功力

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-8-31 21:42 發表
四喜:

銀河U4
--------

http://www4.picturepush.com ...
飛碟兄, 點觧全部都是紅色膠皮?

引用:
原帖由 borkee 於 2009-8-31 23:25 發表

副板嘛,你知乒總幾嚴gala
平時會否用副板打下波, 令正, 副板都習慣使用

引用:
原帖由 至高境界 於 2009-9-1 06:09 發表

樓主問得好!
小弟大大話話識咗波記+幾年, 見過波記嘅乒器, 十隻手指 + +隻腳指都數唔哂, 但係硬~~~係唔知佢用緊邊快

不過咁, 小弟咁多年黎嘅三副乒器都係波波幫我砌嘅, 多謝 ...
哈哈哈,你地咁老友, 可能要借埋你的手指脚指來數, 唔知可否數哂呢?

老友, show 下你的三副乒器 la

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2009-9-3 00:24 發表

一個耐用的乒乓板皮套, 背後有什麼故事呢?
I like listening story

22 12
發新話題
最近訪問的版塊