45 123
發新話題

他發覺打波唔夠氣!

他發覺打波唔夠氣!

昨晚,兒子對我說:

“ Daddy, 我想同你一齊去跑步!

我當然話好啦!
不過, 我心想: 奇怪啦, 成年冇跑, 點解無端端話跑返跑呢!

原來, 他發覺打波唔夠氣, 想操下!
唔駛多, 每次3-4 公里 都好呀!
今個 weekend, 就父子一齊去跑步 la,

但先要買他一對新跑鞋,
因為舊鞋巳著唔落, 太細啦,
小朋友真係大得快!

跑鞋, 又係買 Mizuno !

體能和氣力都是比賽一個好重要的因素!!

打波唔夠氣不好!!!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-7-14 12:39 發表
昨晚,兒子對我說:

“ Daddy, 我想同你一齊去跑步!”

我當然話好啦!
不過, 我心想: 奇怪啦, 成年冇跑, 點解無端端話跑返跑呢!

原來, 他發覺打波唔夠氣, 想操下!
唔駛多, 每次3-4 公里 都好呀!
今個 we ...
.........
本人博老命都係跟到我DADDY 3 K 炸.......
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

無理由wor, 仔仔係跆拳高手, 點會唔夠氣?
不過而家比賽頻繁, 一日閒閒地打5-6場比賽, 真係少d體能都唔掂

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-7-14 13:37 發表

.........
本人博老命都係跟到我DADDY 3 K 炸.......
好彩小弟自細踢波打籃球游水大, 仲可以食下老本

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=15962&extra=page%3D1

根據貓書 第三十七章第2.3 是咁寫的...打波要氣 ga
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

跑鞋可以買New Balance(最好係made in England)呀!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-7-14 13:57 發表
跑鞋可以買New Balance(最好係made in England)呀!
體能力關跑鞋事????

其實我想知..跑步係咪一定要著跑步鞋?

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-7-14 14:46 發表
其實我想知..跑步係咪一定要著跑步鞋?
我諗係避震好d,
無咁易傷.....
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-7-14 15:09 發表

有人唔鍚自己個仔嗎?
但Bluesky特別錫

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-7-14 10:58 發表

體能力關跑鞋事????
指跑鞋買New Balance可能適合過美津膿... ...

引用:
原帖由 lingbbbb 於 2009-7-14 14:53 發表
哈哈 bluesky 好鍚你仔仔喔
Thanks

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-7-14 15:13 發表

但Bluesky特別錫
Thanks 牙龜!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-7-14 14:49 發表

我諗係避震好d,
無咁易傷.....
Agreed !

引用: