發新話題

小朋友喜歡放高波!

小朋友喜歡放高波!

在一些玩玩下的小朋友波局, 常見到放高波的情況,

特別是相方實力懸殊,

強的一方就故意放高波讓弱方去扣殺,

球多次來回,

雙方都玩得開心!

其實, 小朋友是否有須要學放高波呢?

比賽時用得著嗎?

點都要識下既...進可攻退可守嘛....
捱得幾板得幾板

夠高球有可能可以碰碰運氣!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-6-9 23:33 發表

特別是相方實力懸殊,

球多次來回,

雙方都玩得開心!

比賽時用得著嗎 ...
唔練放高球都唔係大問題, 不過起碼要練殺高球
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-6-9 23:35 發表
點都要識下既...進可攻退可守嘛....
捱得幾板得幾板
好同意呀,就算iphone放高咁叻都唔係球球放啦,但練黎一定有用...

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-6-9 23:47 發表

好同意呀,就算iphone放高咁叻都唔係球球放啦,但練黎一定有用...
最緊要唔好咁快輸..咁先有得贏.....不過話說回來...打高球間唔中都要練一下

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-6-9 23:48 發表
最緊要唔好咁快輸..咁先有得贏.....不過話說回來...打高球間唔中都要練一下
有少少易學難精,要放到其實唔難,但要放得好靚就very難...

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-6-10 00:05 發表

有少少易學難精,要放到其實唔難,但要放得好靚就very難...
手感來的...放放下就有d了....最緊要唔好收力放..要發力

咁我又唔夠膽比意見,我都唔識放

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-6-10 00:08 發表
咁我又唔夠膽比意見,我都唔識放
哈..點會呢

放高球的確有用啊
你突然之間放高球
對手可能會嚇左一室...之後見到咁大隻叉燒
之後抽失左

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-10 00:18 發表
放高球的確有用啊
你突然之間放高球
對手可能會嚇左一室...之後見到咁大隻叉燒
之後抽失左
對D費就會

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-6-10 00:19 發表

對D費就會
對d勁既..就要轉身去執波

麥景皓話網上多左好多呀伯識佢``- -

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-6-9 23:33 發表

特別是相方實力懸殊,

球多次來回,

雙方都玩得開心!

比賽時用得著嗎 ...
什麼打法也是技術,所謂條條大路出羅馬,所以放高波好亦是一種不錯的打法呢,

既可保留自身體力,亦可消耗人家體力,一舉兩得

放高波簡直係高深既技術,放到台難,放得靚仲難。

發新話題