發新話題

【Ken2】日式直板 - 版主

【Ken2】日式直板 - 版主

引用:
原帖由 tko 於 2007-11-1 18:24 發表
歡迎 Ken2 加入我們, 如果你們細心看看 Ken2 的文章, 你們便會發現 ken2 是攝影高手, 且亦是分享高手.  更是日直專家, 看來今次 BrianDD 有強勁的對手了.
謝謝綱主及各位版主支持 ... :)  但有小小話要說在前頭

話我係是攝影高手 真係見笑 ;P , 我用黎用去都得果 兩蕉  ... 如果大家有見過網主 d 相, 就知邊個係高手, 我都想搵網主幫我影番集寫真 用黎溝女 (因為佢死都影到番生, 中坑都變靚仔...) :lol :lol :lol

是日直專家更加笑死人 :funk:  打左幾個月波, 只不過機緣巧合識幾個臺灣檜單高手, 左抄抄, 右 cup cup  而已... 不過大家 時不時 分享下武器, 技術心得, 真是樂趣所在:)

講多無謂, 打多 d 波最實際 , 希望各位技術上多多指教 :lol

大家點解會打日直呢 ?

其實好想知道大家點解會簡左日直呢 ? :o

我講先: 幾個月前打番波原本學橫板(小學時玩中直) ... 學左幾堂橫板後無啦啦試下塊閃一...一試就唔得了 :hug:

正手抽波好有快感...檜單板充滿手感 比當時既 炭夾板真是差天共地 ... 即刻轉軚打到 e+ :lol

後記: 原來日直仲難, 步法又要快, 着重正手 多 d :L

今天終於收到臺灣來的波板  - XIOM 白金柳 ...

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-5 17:41 發表
從台灣訂 ?  我上次買 speed 90 是從 iru 訂貨
是朋友代買的, 買了 2 支白金柳及其他 ...

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-4-7 15:05 發表
日直應該系無橫打的啊
咁你推波咪應該好勁囉xdd
日式是有橫打的

(1) 簡單就貼平時日直背面, 見過幾個都貼粒仔 (好似網主塊閃一都係咁) , 不過最好都係選薄 d 9mm 及輕 d
(2) 買塊專打2面日直陰陽板
----------------------------------------
主拍:  Butterfly 老老金 96g
副拍:  Butterfly 大拍面 Cypress Special 94g

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-4-16 23:21 發表

樓主, 咁有否薄單檜陰陽板呢?!
Darker JM SPEED-90 陰陽反轉  
DARKER特選檜單陰陽拍,兩面攻擊適用 , 8.5mm

image copied from http://www.akkadi.net/

其實橫打都是講 習慣 , 厚小小 darker and KKT 有好多 9mm 正常日直 , 都有見 人 用 10mm 日直貼塊薄粒仔响背面
----------------------------------------
副拍:  Butterfly 大拍面 Cypress Special 94g

好懶寫 blog , 剛完成了第2篇台灣登山 blog

http://hk.myblog.yahoo.com/ken2studio

發新話題