發新話題

[是非] 有乒乓球教練輸波打學生出氣

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

有乒乓球教練輸波打學生出氣

請問有無人知道詳情可以分享?
只知道是女學生輸波
聽聞是一巴一腳

冇問題

以現今2022年既情況黎講,體罰肯定係唔岩。

但如果沒有事實根據,我覺得不太適合公開討論未知有否發生既單一事件。
如果討論的是同類型事情則沒有太大問題。

所以希望大家以學生/小朋友利益出發,係討論此類事件時,盡量唔好提及有其關學生/小朋友既個人資料。
小小卡比

by the way, 我比賽打到一舊屎咁,坐我教練席果個都無「醒巴」我。

可能因為輸左就可以快d走
小小卡比

引用:
原帖由 kelvintable 於 2022-5-27 10:17 發表
以現今2022年既情況黎講,體罰肯定係唔岩。

但如果沒有事實根據,我覺得不太適合公開討論未知有否發生既單一事件。
如果討論的是同類型事情則沒有太大問題。

所以希望大家以學生/小朋友利益出發,係討論此類事件時,盡量唔 ...
樓主只是問輸波打學生有沒有問題?
中學生是否應該談戀愛?莫非要寫晒人物時間地點先可以討論?討論區的作用就是用來討論,抱歉恕我直言我看不到有咩問題,莫非閣下想用消滅聲音?

有小朋友被打一巴
有教練訓停賽
那麼是否要開名才可以繼續討論?

一方面冇事實根據叫人唔好討論
另一方面又怕人開名
咁即是有事實而你又知內情
既然這樣為阻止暴力事件入侵乒壇我哋更加要討論
更加要比家長知道事實?
如果連事實都不能言論自由,論壇不如執咗去

唔應該發洩啲學生 身上

加多幾個鐘 學習時間叫家長

咁又自己肥仔 又多波鐘

引用:
原帖由 芝c高比 於 2022-5-27 12:42 發表

樓主只是問輸波打學生有沒有問題?
中學生是否應該談戀愛?莫非要寫晒人物時間地點先可以討論?討論區的作用就是用來討論,抱歉恕我直言我看不到有咩問題,莫非閣下想用消滅聲音?

有小朋友被打一巴
有教練訓停賽
那麼是否要開 ...
或者你地講得岩,只係我個人意見。

不過我見到既係問有無人知詳情,唔係問有無問題。
小小卡比

引用:
原帖由 芝c高比 於 2022-5-27 12:45 發表
一方面冇事實根據叫人唔好討論
另一方面又怕人開名
咁即是有事實而你又知內情
既然這樣為阻止暴力事件入侵乒壇我哋更加要討論
更加要比家長知道事實?
如果連事實都不能言論自由,論壇不如執咗去 ...
你誤會左啦,我唔知內情嫁。
只係覺得 如果我係比人打既小朋友,唔會想全世界都知。(如果真有其事)要處理既應該係由家長同警方去處理。

小小卡比

唔好意思我講啲唔講啲其實我真係知啲唔知啲,不過如果人人都怕事冇人企出嚟就會繼續有第二個第三個第四個受害者,正如之前有運動員長期被教練摸手摸腳又唔敢出聲。

我知道乒乓總會已經出咗信不容許該教練在未來一年擔任場外指導,有人話有記者影到但係我搵新聞又搵唔到

動粗對教育無幫助,你可以打到佢呆,打到佢傻,但就無法打到變聰明。
退役啦!

乒總教練,罸停牌1年。
乒超領隊 : 雄昇球會

即係只係傳聞?

冇問题!牌照停,波照教。

如果輸波打人地既學生咁又情有可原^^
(吾好認真,我講笑啫)

發新話題