發新話題

[膠皮討論] 新膠發問:Stiga - DNA DRAGON GRIP 55, 2.3

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

新膠發問:Stiga - DNA DRAGON GRIP 55, 2.3

DNA DRAGON GRIP 55, 2.3 TABLE TENNIS RUBBER陞威價$368

具有粘性表面的乒乓球橡膠,可實現高度控制和最大旋轉。
表面具有出色的抓地力,可實現強大的旋轉和長而高的弧度。
即使在非常激烈的比賽中,也能讓您完全控制您的擊球。
C-Touch Tensor 技術創造了一種具有 55 度海綿硬度的獨特橡膠。
在人工智能和頂級玩家反饋的幫助下開發。
德國製造。

只有紅色 2.3厚 又55硬 又高旋轉 咁佢係定位反膠定正膠
DNA白金版會好打D嗎 有有師兄打過DNA白金”H”

Hi我有塊全新既 DNA XH紅色 2.3厚
唔知師兄有冇興趣?

引用:
原帖由 胡迪陳 於 2021-10-10 11:37 發表
DNA DRAGON GRIP 55, 2.3 TABLE TENNIS RUBBER陞威價$368

具有粘性表面的乒乓球橡膠,可實現高度控制和最大旋轉。
表面具有出色的抓地力,可實現強大的旋轉和長而高的弧度。
即使在非常激烈的比賽中,也能讓您完全控制 ...
"反膠定正膠"是甚麼意思?

BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 奀仔豪 於 2021-10-10 13:09 發表
Hi我有塊全新既 DNA XH紅色 2.3厚
唔知師兄有冇興趣?
想了解塊膠有咩特性然之後先決定要唔要

我都未打過https://youtu.be/5kBadrMulVA,不過有段試打片段

回復 3# 青見人 的帖子

應該係指正手膠定反手膠

因為佢淨係出左紅色 2.3厚通常係咪都好淋 但佢又整到佢地自己指標55度硬 預佢外國膠-10度即係預計44度 然後佢仲要話自己又粘高轉 咁咪好屈機

引用:
原帖由 奀仔豪 於 2021-10-10 14:08 發表
我都未打過https://youtu.be/5kBadrMulVA,不過有段試打片段
呢塊係白金 我係講緊新膠

OMG 膠皮真係日新月異我都冇聽過
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

通常硬啲係正手淋啲係反手㗎喇
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

今日由mxs/mxp换白金H/S,Mxs/mxp已經覺得神奇,出手覺out但又中枱
厘塊仲神,抽親都中真係自動導航,好拉好擰又夠轉

發新話題