發新話題

[膠皮討論] 國狂42度藍海棉會好難打? 灌膠不灌膠分別會大嗎

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

國狂42度藍海棉會好難打? 灌膠不灌膠分別會大嗎

收左塊301T橫板 90g 想配呢兩塊膠 但有人話塊拍唔硬打唔起
正面想用國狂42藍綿 但有人話冇力量係打唔起呢塊膠
之後話neo國狂藍綿40度會岩打D

反手想用neo國狂37柔 無錯 我想試馬龍感覺 但好似冇乜可能
有人推我Xiom Vega China VM 同埋 Stiga DNA Pro H

用呢塊拍但用呢d膠會唔會好浪費?

冇話浪唔浪費~
岩手感最實際~
主:Donic ZhouYu Two (Xiom Vega China + Vega Europe 2.0)
副:120G 日直單檜(Xiom Omega V Tour)

引用:
原帖由 koala 於 2021-9-30 14:38 發表
冇話浪唔浪費~
岩手感最實際~
師兄 你都用緊呢套
(Neo狂飆3 + Xiom Vega China)
狂3係用咩款 用左呢個組合幾耐

先自介一下

用左2年
VIs 直
42 國狂3 neo
T19

近2個月轉左44 國狂3 neo
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

回復 4# 寫工 的帖子

原來連44度都有

首先真係冇話浪唔浪費
42度你打得透就ok

國狂3 neo市面版本衹有39 40 41
42打上全部都係專業版 (即係全新時膜無字)

專業版開膠之後質量非常好,衹要打透,問題不大,唔洗灌膠 (我44都無灌)
當然前提係你要有足夠力量打透
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。

回復 5# 我=新手 的帖子

通常個名叫加韌版 硬度大概為44-45度

引用:
原帖由 寫工 於 2021-9-30 16:11 發表
首先真係冇話浪唔浪費
42度你打得透就ok

國狂3 neo市面版本衹有39 40 41
42打上全部都係專業版 (即係全新時膜無字)

專業版開膠之後質量非常好,衹要打透,問題不大,唔洗灌膠 (我44都無灌)
當然前提係你要有足夠力量打 ...
邊到可以買到42或以上

某網購平台有信譽嘅特製器材店

引用:
原帖由 寫工 於 2021-9-30 16:47 發表
某網購平台有信譽嘅特製器材店
師兄可以wts你嗎

可以呀

引用:
原帖由 寫工 於 2021-9-30 17:00 發表
可以呀
有冇收到短消息

有 只係太忙未覆你

我覺得唔會浪費,夾到好打就得。我係用狂飆王一代,配Xiom vega china正手, 唔使罐油;Xiom musa III china反手。夠曬cheap,但好好玩。

同塊板夾到真係重要lol 同意

發新話題