發新話題

新手問題…….鋪頭幫忙貼膠皮出錯會否有壞影響呢?

新手問題…….鋪頭幫忙貼膠皮出錯會否有壞影響呢?

新手問…….鋪頭幫忙貼膠皮出錯會否有壞影響呢?
昨日去了旺角某鋪頭買球拍(TAKSIM (CS))和膠皮(Andro Rasanter R53(正手)/ (NITTAKU FASTARC G-1(反手))
因為我第一次買而且是新手
所以我請老闆幫我貼膠皮落球拍到
不過在貼膠的時候
老闆因為掛住同另一位客人傾計
他把我原本反手的膠皮貼錯在正手的位置
那時他問我怎樣
我當然話我想我原本的正膠皮貼返落正面啦
之後老闆就二話不說把剛貼錯左的反手膠皮撕了下來
跟住把原本的正膠皮貼返落正面
而撕下來貼錯左的反手膠皮就再貼落反手位到
我問他咁做會否有問
他只是不停話無問
我聽到之後感到好無
因為我自己是新手而是第一次買的
所以我想知道他這樣做會否對球拍和膠皮有影響呢?
第一次買咁貴的球拍和膠皮就遇到D咁樣的問題真係好黑仔!

引用:
原帖由 garytang2018 於 2021-8-30 11:48 發表
如果撕下時胶無縮少問題不大。
收到多謝帥兄指教...........不過第一次砌板就有這樣的經歷真係唔係咁好受!

引用:
原帖由 寫工 於 2021-8-30 14:28 發表
如果無除膠ge話有機會導致過厚無法比賽
我見他都有幫我清返好晒D餘膠才貼過的!

引用:
原帖由 五隻蟻 於 2021-8-30 14:43 發表
球拍亦冇拉絲嘅話,問題不大。

週不時試新膠都會又搣又貼。

不過第一次就有這個經歷.........真係唔係咁好受!

引用:
原帖由 vr1717 於 2021-8-30 15:58 發表
沒有問題的, 可以放心使用
收到!多謝師兄!

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2021-8-30 18:49 發表
站在消費者角度,我覺得你有權叫佢痴個塊既。因為佢咁樣既舉動係令到你好唔舒服。
而且是由於老闆忙著同其他人傾計而貼錯嘛
我覺得他不會咁做囉!
話晒咁做會蝕左一張膠皮!
而最大問題我反而覺得是...........他掛住同另一個客傾計而分左心!

引用:
原帖由 寫工 於 2021-8-31 08:54 發表
但其實都聽得出你有d介意@@
對第一次買咁貴少少砌板的我來講............我真係十分十分介意!
因為那位老闆真係因為掛住同另一個客傾計而分心左!
而我因為是新手所以怕咁做而對塊板同皮有壞的影響!

[quote]原帖由 時雨 於 2021-8-31 19:17 發表
我早幾日都遇到差唔多嘅情況 , 都係旺角

攞塊日式直板去配膠, 居然黐到塊膠撘咗上塊松木上面

更離譜嘅係 黐膠嗰個應該唔係嗰度嘅員工 , by the way人總會失手, 其實去到呢一度呢我都覺得唔緊要嘅問題係你點樣處理

個 ... [/quote絕對認同師兄的講法..........[唔介意貴咗少, 如果你真係提供到匹配嘅服務質素嘅話]

引用:
原帖由 網球新手 於 2021-9-3 20:24 發表
萬達 某啲人手工都唔liness" /> 錯
師兄指是那位呢?

發新話題