40 12
發新話題

新手問題…….鋪頭幫忙貼膠皮出錯會否有壞影響呢?

新手問題…….鋪頭幫忙貼膠皮出錯會否有壞影響呢?

新手問…….鋪頭幫忙貼膠皮出錯會否有壞影響呢?
昨日去了旺角某鋪頭買球拍(TAKSIM (CS))和膠皮(Andro Rasanter R53(正手)/ (NITTAKU FASTARC G-1(反手))
因為我第一次買而且是新手
所以我請老闆幫我貼膠皮落球拍到
不過在貼膠的時候
老闆因為掛住同另一位客人傾計
他把我原本反手的膠皮貼錯在正手的位置
那時他問我怎樣
我當然話我想我原本的正膠皮貼返落正面啦
之後老闆就二話不說把剛貼錯左的反手膠皮撕了下來
跟住把原本的正膠皮貼返落正面
而撕下來貼錯左的反手膠皮就再貼落反手位到
我問他咁做會否有問
他只是不停話無問
我聽到之後感到好無
因為我自己是新手而是第一次買的
所以我想知道他這樣做會否對球拍和膠皮有影響呢?
第一次買咁貴的球拍和膠皮就遇到D咁樣的問題真係好黑仔!

如果撕下時胶無縮少問題不大。
退役啦!

如果無除膠ge話有機會導致過厚無法比賽

※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

球拍亦冇拉絲嘅話,問題不大。

週不時試新膠都會又搣又貼。
引用:
原帖由 garytang2018 於 2021-8-30 11:48 發表

引用:
原帖由 寫工 於 2021-8-30 14:28 發表

支持開名
這里不是批鬥群,想知道私下問
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

收到
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。

引用:
原帖由 寫工 於 2021-8-30 15:27 發表
收到
thank YOU
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

沒有問題的, 可以放心使用
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

站在消費者角度,我覺得你有權叫佢痴個塊既。因為佢咁樣既舉動係令到你好唔舒服。
而且是由於老闆忙著同其他人傾計而貼錯嘛
主板:張繼科ALC直板
正手:MX-P
反手:ROZENA

歡迎大家一起討論配置。

引用:
原帖由 garytang2018 於 2021-8-30 11:48 發表
收到多謝帥兄指教...........不過第一次砌板就有這樣的經歷真係唔係咁好受!

引用:
原帖由 寫工 於 2021-8-30 14:28 發表
我見他都有幫我清返好晒D餘膠才貼過的!

引用:
原帖由 五隻蟻 於 2021-8-30 14:43 發表
球拍亦冇拉絲嘅話,問題不大。

週不時試新膠都會又搣又貼。

不過第一次就有這個經歷.........真係唔係咁好受!

引用:
原帖由 vr1717 於 2021-8-30 15:58 發表
沒有問題的, 可以放心使用
收到!多謝師兄!

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2021-8-30 18:49 發表
站在消費者角度,我覺得你有權叫佢痴個塊既。因為佢咁樣既舉動係令到你好唔舒服。
而且是由於老闆忙著同其他人傾計而貼錯嘛
我覺得他不會咁做囉!
話晒咁做會蝕左一張膠皮!
而最大問題我反而覺得是...........他掛住同另一個客傾計而分左心!

回復 9# y0y0_pang 的帖子

一般黎講都唔會睬你

回復 10# rickyma_kk 的帖子

師兄PM再傾

回復 10# rickyma_kk 的帖子

但其實都聽得出你有d介意@@

回復 11# rickyma_kk 的帖子

gum應該無問題

我早幾日都遇到差唔多嘅情況 , 都係旺角

攞塊日式直板去配膠, 居然黐到塊膠撘咗上塊松木上面

更離譜嘅係 黐膠嗰個應該唔係嗰度嘅員工 , by the way人總會失手, 其實去到呢一度呢我都覺得唔緊要嘅問題係你點樣處理

個事頭婆睇到咁嘅情況 , 居然話唔影響使用諗住當冇事 , 仲要話" 黐咗上去小小啫,小問題" , 問題係佢仲諗住收我黐膠費

我先至忍唔住出聲話如果你唔收錢呢我都由佢!
我先回應佢第一點 , 我話你塊膠黐到上塊水松上面, 塊膠個角又翹起咗, 因為塊水松墊起咗塊膠嗰度又有個空隙, 我話咁你都話冇問題呀

跟住佢先叫老細出嚟睇下 , 個老細出到嚟見到咁嘅情況即刻就話黐過 , 黎手就搣咗塊膠落嚟 , 粗魯嗰隻, 仲同佢個唔知係咪佢員工嘅人講 , 唔使除膠啦就咁黐啦, 其實佢呢句說話唔只係同佢個唔知係咪員工嘅人講亦都同時問緊我 , 但係我已經唔想同佢講嘢, 個面口黑到呢……

於是嗰個唔知係咪員工嘅人再黏過塊膠之後 , 終於度正個位冇黐上塊水松木上面 , 跟住嗰邊就得曬出嚟 , 個事頭婆就咁畀返我……

我睇到塊膠個面有啲凹凸, 應該係下面嗰浸膠因為冇除膠嘅關係有啲擦子膠碎嘅感覺 , 令到個膠有啲凹凸

呢次完全係一次好唔愉快嘅消費經歷 , 一間負責任嘅公司喺做嘢出錯嘅時候係會諗辦法點樣彌補客人, 令到客人覺得舒服 , 咁客人先至會再返轉頭幫襯, 而佢呢一種收咗錢就反面嘅做法, 老老實實我就絕對唔會再幫襯!

搵錢係辛苦嘅,所以使錢最緊要使得開心, 我唔介意有陣時買嘢會貴咗少少, 如果你真係提供到匹配嘅服務質素嘅話, 問題係以上呢一間已經係比較貴嗰間居然係咁樣嘅服務

名我就唔開咧,開佢名棧教精佢

不過為免壇友會遇到我遇到嘅經歷
小小提示啦

喺搜尋器search乒乓器材
頭幾間有佢份 , 賣嘢比較貴嗰間
網站有提供熱線電話同whatsapp電話

打電話去熱線會留言叫你whatsapp佢 , 當你whatsapp問佢問題佢又唔回覆你...
開啟乒乓之門 : BTY Chinese-L
常規:Yasaka MEO
        Yasaka Sweden Extra

當果個唔知係咪員工嘅人再黐嗰塊膠嘅時候都仲喺度口噏噏 , 冇嘢丫,高左小小啫……

我先忍唔住對住佢講一句 , 我話"將心比己丫 , 調返轉你做畀錢嗰個我黐到咁畀你丫"

由佢哋出咗錯開始到我離開, 冇一個人有道過歉 , 甚至唔好意思都冇講過一句 , 由個老細搣張膠落你就睇得出其實佢哋知道咁樣係唔Ok㗎喎
, 但係完全冇歉意,一心只係諗點樣耍走我
開啟乒乓之門 : BTY Chinese-L
常規:Yasaka MEO
        Yasaka Sweden Extra

40 12
發新話題