發新話題

【嚴禁】針雞賽

回復 38# garytang2018 的帖子

講笑你知唔知請省隊比賽 要場場計場場畀錢
你瞓醒未 冇錢佢食西北風呀冇錢係咪你助養全職運動員呀 定係靠政府嗰萬零蚊呀 你真係活喺童話世界喎
殘奧咪係好例子囉 冇人睇 比賽機構賺唔到錢 獎金少 運動員生活唔到 寧願去做郵差 呢個就係你嘅童話世界嘅現實版

回復 38# garytang2018 的帖子

另外我唔明一樓一有咩問題 請你唔好歧視性工作者

出言不遜係無用既,乒乓論壇唔係職業聯賽。職業係以該運動為職業賺取薪金。而家係講緊論壇球局可唔可以容許打錢,同職業不能混為一談。
退役啦!

引用:
原帖由 wongchunhei01 於 2021-8-29 15:17 發表
另外我唔明一樓一有咩問題 請你唔好歧視性工作者
你喜歡用,鐘意用,無問題,離個係個人選擇。仲有我就唔講啦~
退役啦!

回復 43# garytang2018 的帖子

只要你有實力 有人願意提供獎金 你可以用佢嚟賺錢 就
可以喺職業

回復 43# garytang2018 的帖子

論壇係論壇 聯賽係聯賽 所以唔可以喺論壇度搞聯賽??
因為係論壇 所以淨係畀業餘玩 唔可以提高水平 唔可以畀多啲獎金請啲勁嘅人玩? 又唔係你畀$ 關你咩事

回復 44# garytang2018 的帖子

係唔係理解能力有問題 叫你唔好歧視 就等於我鍾意 叫你唔好歧視殘障就係我鍾意殘障呀

回復 35# wongchunhei01 的帖子

師兄,就當我唔識中文啦 就當我唔熟悉法例啦

咁借問師兄的立場是指支持舉辦針雞賽?
主板:張繼科ALC直板
正手:MX-P
反手:ROZENA

歡迎大家一起討論配置。

回復 48# y0y0_pang 的帖子

yes!!

回復 46# wongchunhei01 的帖子

「因為係論壇 所以淨係畀業餘玩 唔可以提高水平 唔可以畀多啲獎金請啲勁嘅人玩? 又唔係你畀$ 關你咩事」

要請啲勁嘅人玩,首先你要推廣HKTTF,令人知道論壇嘅存在,否則就算獎金再多,都只係論壇現有嘅使用者知道
所有使用者都係論壇嘅一分子,唔畀錢就唔關事,咁有人叫admin畀錢咩?
如果好似你咁講,咁即係連admin都冇資格理

「論壇係論壇 聯賽係聯賽 所以唔可以喺論壇度搞聯賽??」

你見到有人出post話要搞聯賽奬金制度?
而家係連普通球局都有針雞
所以admin先出post話嚴禁針雞

回復 50# 我=新手 的帖子

唔係 應該係因為我想約人打雞 唔知條規
我有post過類似嘅野 不過所有類似嘅post都會移除所以你唔會見到
有管理員唔畀 然後我極度不滿
所以貓哥重新開post澄清規例依家問題係佢哋唔畀我開打雞post 我的確5認為佢哋有能力確保任何求局冇打雞 所以佢哋禁止嘅係 公開出post打雞唔係求局打雞
我依家都想要知原因同埋hkttf係香港唯一一個乒乓波論壇 點會冇勁人知 係冇乜人想打啫

回復 50# 我=新手 的帖子

同埋你堅新手? 舊時呢度幾多甲組乙組 不過成年嘅會寧願去教波賺錢或者搵返啲實力有確保嘅人練習 同埋 即係你承認咗獎金可以吸引到勁人 只不過一開始你以為佢哋唔知呢個論壇 你而家知道現實唔係唔知 根本就係利益問題 要生活

其實樓主跳完法律又跳道德,跳完道德又跳利益,跳完利益又跳操作…………

每個團體都有其背景,背景就係猫哥約人打友誼波,唔係打錢。

more game, more friend

定more game, more gain,

定more game, more gamb,

睇離論壇伊始已經選擇咗。

又我係論壇一使用者,持份者,所以就樓主希望開gain開gamb要發聲。謝謝。
退役啦!

其實針雞賽不嬲都有架啦,幾千或幾萬蚊一場經常有,不過大部份都係隻抽,打得大雞都吾會擺上網,有聚賭問題,因有好多side back, 放得上網嘅獎金賽只係吸引多D人參與,無傷大雅
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

回復 53# garytang2018 的帖子

係唔係有病 我支持打雞 幾時有話支持side bet  
Side bet 係睹$ 打雞唔係  定係你覺得馬龍同投注站嗰啲人一樣 係全職賭徒

回復 54# old-cake 的帖子

咁咀係打雞唔係睹啦 我打雞咋嘛 冇人叫你side bet 你side bet 就係你問題啦
咁你應該禁Side bet 唔係禁打雞 唔通世界賽好多人side bet 就唔轉播世界賽?
再者$50 best of 5, 3:0 double 輸極都唔知有冇一個鐘頭五百 甲組私鐘教波都差唔多呢個價喇同埋我約人打雞 又冇話會公佈result 你哋點樣side bet呀

回復 53# garytang2018 的帖子

同埋邊個同你講論壇冇搞過獎金賽 淨係6月先搞完論壇龍舟盃???  冠軍$500?? 會公開比賽結果嘅論壇比賽 就唔可以Side bet 但係我自己私人打雞唔公開結果嘅你哋就可以side bet到?! 你哋跟蹤我哋偷睇我哋打雞呀?

回復 57# wongchunhei01 的帖子

佢的確搞過獎金賽
咁你而家係咪照板煮碗同佢一樣搞獎金賽但係畀人ban?

你好鐘意混為一談,但如果係公開獎金賽,就唔會叫「打雞」(打錢)。

假設,甲乙兩人打波,甲同乙講「賭支汽水」,或者「請飲汽水」,或者「獎勵支汽水」,咁離個應該無所謂聚賭問題;

再假設,同上,但改為「獎勵一千」,可能因為上次已經「獎勵過」,今次再「獎勵」,咁「可能」都唔係「聚賭」;

咁如果改為一萬?仍然係單純「獎勵」?

其實你想打錢咪私下pm囉。
退役啦!

回復 59# garytang2018 的帖子

喊出嚟其實你哋係咪真係唔識睇定義嘅啫 只要嗰樣嘢係技巧比賽就唔係賭錢 就算個金額幾大都一樣 可唔可以用腦呀

發新話題