發新話題

中國香港乒乓球勇奪銅牌

引用:
原帖由 729fx 於 2021-8-5 18:53 發表
不要盲撐,其實港隊女團真係唔合格,不過德國更差,好似對日本,好明顯人地球速快過你,港隊成日話番大陸練球,連日本d球速都追不到,太令人失望,而李皓晴其實真係打得麻麻,成日輸,今日赢,好采李静變陣,用蘇惠音打單打,用新人令對手捉不 ...
你講笑呀?連蘇慧音都無諗過自己會贏韓瑩。變陣只係犧牲對韓瑩兩場單打,搏雙打、贏肥妹同贏娜姐。
香港女隊技術水平係比唔上中國 日本,但贏左第三名就係贏左。如果可以立足於奧運,拿下第三名都唔合格,咁其他連4強都入唔到既國家叫麥野?
今日蘇慧音超水準發揮係全世界都有眼見。李皓晴係8強戰單打都贏左莎馬拉。

如果一定要世界冠軍,超一流水平先可以支持既,你未去大陸網支持國家隊,又何必係到挖苦。
小小卡比

引用:
原帖由 729fx 於 2021-8-6 01:40 發表
比你米嬴2埸,傻仔,要赢3埸呀,其實李皓晴以前都打得不好,今次團體雙打,都成日輸,單打都輸多,佢自己都話自己打得差,今日雙打李又輸,單打2場又唔比李打,好明顯不信任佢,又或者戰術,你唔識野唔我玩我,要贏人先要贏自己,如果港隊成日回 ...
你知唔知自己講緊咩?未話左搏韓瑩以外3場。蘇贏韓瑩唔係一個戰術,而係結果。你不停用賽果去推論戰術,咁係叫做馬後炮。雙打輸左之後,戰術部署已經係失敗左。而蘇贏到韓瑩,係一個無人預計到既結果。

你都幾好笑,如果你係要針對住香港球員技術水平未到國家隊級數既,其實都無野可以再講。係人都知你阿媽係女人,其實你唔講,有睇波既人都知。你以為自己見解獨到,一語中的呀?

原來係你眼中,叫三位球員返大陸練下波就可以追到日本隊級數。師兄果然有料到。
要香港波打得好,唔係要3個現役球員變身做超人,而係搞好青訓,唔好再比神童球員流失去做其他職業。不過有咁既情況都係人之常情。

小小卡比

引用:
原帖由 729fx 於 2021-8-6 09:31 發表
唔洗為你主人成班出來咬人嘅,一次過回覆你們
原來你們打波咁媽夫,諗住成日搏人輸,弱過你,然後有成績,咁你們繼續,
你們仲話教波,得過且過,如果d細路跟你們學波就死
最後這位人兄,人外有人,天外有天,你能打嬴所有人,先同我講 ...
1. 除左我講得比較有攻擊性外,呢到無人咬你,其他球友都講得好客氣。
如果你可以收返你句 「傻仔」既,我都會講聲唔好意思。

2. 三位球員無出糧比我地,唔係我地老闆,更加唔係我地主子。

3. 我只係一個戊組比賽都未贏過一場,打左兩三年波,未正式跟過教練既波屎。我自己打波係馬虎,但其他教練唔係。唔好侮辱人,侮辱埋自己。

小小卡比

發新話題