發新話題

[膠皮討論] 狂飈3一問

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

狂飈3一問

想問狂飈3同neo 狂飈3嘅分別聽人講neo 係灌定先(?)
如果用neo 係唔係唔使灌?
希望各位高手賜教

Neo可以過一排先灌

回復 2#     a7715 的帖子

大約過幾耐到?

回復 3# natalie_fwl 的帖子

視乎打幾密
或者咁講
你feel到有唔同先至灌,例如彈性變咗或者覺得手感死硬
如果feel唔到,其實可以唔灌

引用:
原帖由 natalie_fwl 於 2021-6-9 10:30 發表
想問狂飈3同neo 狂飈3嘅分別聽人講neo 係灌定先(?)
如果用neo 係唔係唔使灌?
希望各位高手賜教
佢個層neo冇乜大用。都係要灌

引用:
原帖由 natalie_fwl 於 2021-6-9 12:56 發表
大約過幾耐到?
買一塊冇neo 的狂飆,百多元,然後上膠水(打底一篇)膠水乾了,再茶油。第二日再茶一次膠水就得。基本同neo 狂省狂冇太大分別。
~~王者归来~~

其實當你覺得唔夠力ge時候就要灌
無話幾耐

真係因人而異

我正手42度國狂
從來唔灌
反正打法配合番就係啦
E.g. 拍、介、拱、切
有必要先至拉
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

引用:
原帖由 寫工 於 2021-8-20 10:59 發表
我正手42度國狂
從來唔灌
反正打法配合番就係啦
E.g. 拍、介、拱、切
有必要先至拉
正手42國狂 係藍海綿嗎 邊到可以買到42度

回復 9# 胡迪陳 的帖子

可能係明星版馬龍嗰隻
20樓同尖沙咀6樓應該都有賣

回復 10# 我=新手 的帖子

一定唔係
我冇咁低級

市面買到的明星版都係做個名 根本係市場版 質量只係稍為比市面國狂好少少
我用緊嘅係內供專業版
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

發新話題