21 12
發新話題

[砌版討論] 紅雙喜08底板反手橫打膠皮

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

紅雙喜08底板反手橫打膠皮

應該用硬啲定軟啲

如果用狂飆2打反手算唔算好離譜

回復 2#     a7715 的帖子

好問題

08係咪上世紀果D產物
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

回復 4# 寫工 的帖子

可以用黎打光板XDDDD
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。

我都用緊032,無問題,但打波理念用力唔一樣。
但032,08的確唔適合橫打,反手彈兩下都仲得。
退役啦!

引用:
原帖由 我=新手 於 2021-5-28 19:33 發表
應該用硬啲定軟啲
師兄 上張圖黎睇下丫

其實夠唔夠力嫁

回復 8# 龍影 的帖子

我係好奇問下啫
00後去邊度揾08 032

外國有網站專賣舊球拍

再唔係有D 乒乓球用品Facebook group 有少數賣家專門放售舊球拍!

032有palio p032,易入口啲,我塊粒就係。打反胶正胶生胶都得,單面雙面都得,仲淘到。

但真032,唔係用球拍既彈性離打…………
一直有話032彈性好,38mm還好,abs實在太震,一定要貼雙面。而且配胶困難,有師兄話貼tenegy,但除此最好貼無內能細發泡舊型號胶皮,有既話彈性仍然唔錯…………

然後032既真諦係摩擦生速…………

退役啦!

其實E家人008d人只用黎收藏!

我既032終於揾最佳配置正手狂3,反手狂3-50拍同球套都over40年了
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 14# franke3310 的帖子

回復 14# franke3310 的帖子

狂3-50over40年?

引用:
原帖由 franke3310 於 2021-8-31 15:13 發表
我既032終於揾最佳配置正手狂3,反手狂3-50拍同球套都over40年了
令令令
<-->
.

引用:
原帖由 我=新手 於 2021-8-31 16:35 發表
狂3-50over40年?
當時是郭躍華年代,大部份人都係用729
不過這塊當年是䀡PF4
狅3-50 當然是新換

回復 18# franke3310 的帖子

729依家唔得啦

引用:
原帖由 franke3310 於 2021-8-31 15:13 發表
你塊紅雙喜仲keep得好好,我塊08已經多年前送出俾教會,可惜最終下落不明,否則可以攞返出嚟留念!

塊08跟左我好多年,後來轉打Yasaka直板,到現時既橫板

21 12
發新話題