發新話題

恭喜偉裕日直天王大隻佬丁組出線

今日比賽, 情況剛相反,在第二輪,我被人破邪, 比一位日直打法的人正手衝死,以其無敵的正手暴力爆沖及發球旋轉的威力,令我退避三舍,之後同一位球友傾開, 原來他是偉裕的中游分子, 怪不得那麼強, 失敬失敬

引用:
原帖由 Myron 於 2009-1-5 00:18 發表
bond兄, 原來你都慘死係大隻佬手下
慘la, 大隻佬已練成破邪大化, 咁myron仔以後冇啖好食la.
好耐沒有同大隻佬交手了.....不過偉裕不只得大隻佬用日直吧, 我對那位應該比大隻佬強很多, 打法是Oscar 的加強版, 事後在場觀戰的球友話, 其實我根本有能力勝的, 應該像第二盤咁多用長膠迫他反手, 唉! 忘記了直板單面的弱點, 竟然餵到他的強項

引用:
原帖由 Myron 於 2009-1-5 00:47 發表

傑哥?日直爆沖高手, 側身好快, 打佢反手作用唔大.
我第二盤用長膠壓佢反手再轉反貼爆佢, 有點作用的, 但8:7 領先時, 材判竟然話我反用發球抛得唔夠16cm, 失分, 之前爆失一球機會球又失分.......第三盤, 竟然沒有按第二盤的公式去打, 結果被衝到滿地找球

引用:
原帖由 HK-KC 於 2009-1-5 00:59 發表

我估佢講緊傑哥
佢用的器材很有貴氣, 市價$2,500 以上的紅牌老金, 配Bryce speed, 成塊板差不多要$3,000,

發球是下蹲式(第一盤頭兩分用反貼試下佢, 嘩! 原來係重下旋, 以我經驗, 下蹲式多是側上旋), 有時會中高抛發球

引用:
原帖由 乒乓人 於 2009-1-5 15:25 發表

就睇下我 擋唔擋得住佢板 爆沖喇....
一係擋到, 一係轉身執波..哈哈(廢話一句...哈哈)
我覺得你應該可以制到他的, 但擋唔擋得住佢板爆沖就另一件事

引用:
原帖由 Myron 於 2009-1-5 14:16 發表

Yes ar. 不過傑哥其實怕怕地長膠, 如果用反膠同佢打, 分數....
完場握手, 我話"好爆" , 佢話佢都好怕我塊長膠, 尤其是第二盤, 打到佢都好脅

引用:
原帖由 kit 於 2009-1-5 23:25 發表
叫我呀傑,是羸了呀Bond,可惜在對下一位球手輸了.
聽聞之後的對手是橫板的, 對嗎?  你咁勁都入唔到複賽, 丁組愈來愈難打 , 我唸要有乙組水平先有機會(係有機會, 唔係一定) 入到複賽

發新話題