98 12345
發新話題

當有人對你說以下說話,你有何感想?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 Terence 於 2011-1-16 22:20 發表

Marco, What's happen to your blade ar?
最重要個場竟然要讓半臂
哈。。佢地同我講話主板塊CJ8000過唔到個"光面度", 同膠水測試過唔到機。。。。

第二塊都緊緊過到機。。佢話我膠水測試岩岩合格。。。但塊板我冇用成年了。。。。

呢次係一個好好的經驗

比賽是一種段練, 比賽完握手做朋友, 不必介意輸多少場
本帖最近評分記錄
  • 魚腩 +10 非常贊同 2011-1-17 12:30

Ching Fung, nei ho mah?!  HoHo.  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 Hoi 於 2011-1-17 00:43 發表
打比賽,每個人都有不同目的~有的是想拿第一,有的想試自己可以走得多遠,有些只想感受比賽氣氛~每個比賽,都只有一個第一,其他全是輸家~我想問HAPPY仔你個朋友~係咪全港第一,世界第一,次次比賽都第一?就算有&#2 ...
但Happy哥唔可以對呢位某人說這些話,如果唔係會死得好慘架!

我哋都經常被人咁品評。
但我們EQ亦相當高level:一笑置之,百毒不侵。
久而久之,來語以者,自當知難而退。
最重要的是:我們來比賽,自己知道求什麼。
套句俗諺:考試除了求分數,還有其他目的。
湯長老
四海五湖皆球友, 六合八方盡高 手。

打波唔怕輸
最怕無得贏
本帖最近評分記錄

通常講呢d野既人,,係想踩低別人去抬高自己...

回復 120# 的帖子

小心某人
<-->
.

唔駛理佢,盡自己能力.

引用:
原帖由 god 於 2011-1-20 13:12 發表
唔駛理佢,盡自己能力.
話雖如此,但缺乏某人支持,心理都會受少少影響.
本帖最近評分記錄

呢句真
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

happy 仔你今次成績已經收貨啦!
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

引用:
原帖由 ycfu 於 2011-1-21 09:54 發表
happy 仔你今次成績已經收貨啦!
係,我已經好滿足啦,唔駛食蛋.
但係經過呢次比賽,我發現我成日都有一個問題,
就係每次贏人地2局,好大機會俾人追番3局,
究竟問題在那裡呢?

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-1-21 15:21 發表

究竟問題在那裡呢?
勝利沖昏左頭腦, 贏2局時你應該諗返起"某人"同你講既說話...
"都叫左你唔好參加架啦"...包你即時有很大既"爭勝心" !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-1-21 15:21 發表

究竟問題在那裡呢?
其實我都有同樣情况!有乜解究呢?

引用:
原帖由 魚腩 於 2011-1-21 15:31 發表

其實我都有同樣情况!有乜解究呢?
係咪自己放鬆左呢? 還是自己有想法呢?
成日以為大把在手,不急於求勝.

引用:
原帖由 Happy仔 於 2011-1-21 16:03 發表

係咪自己放鬆左呢? 還是自己有想法呢?
成日以為大把在手,不急於求勝.
你都講晒啦 ! (說易做難)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

.
本帖最近評分記錄

98 12345
發新話題