發新話題

王敏超稱有時運動員失利會諉過其他原因: 請為香港運動員發聲

其實香港不可能所有比賽都有軍醫

引用:
原帖由 淋越屎片 於 2014-2-13 18:40 發表
其實香港不可能所有比賽都有軍醫
同意!
但今次係奧運,並唔係全港運囉!

回復 2# 的帖子

多左出來果幾位,梗係出來博出名博出鏡啦
個人認為在一場比賽,軍醫是好重要的

回復 8# 的帖子

我以前都是踢波,足總d野我就最明,成日搵d唔識踢波既人做主席,好似姓貝果位,做主席會有幾隊波(公民同愉園),是否有利益關係呢?之後愉園仲要有球員懷疑打假波,最搞笑姓貝果位人兄話唔知隊波既大陸投資者是誰,是最近先知,成六十歲人人地比錢你洗,你都唔睇下人地係麥水,如果是黑錢點呀,真係咁都講得出!有咁既主席,唔怪得政府d錢去晒d行政上,請埋d高級人員!好似梁守志咁講,d錢其實最需要的是放在足球員同球場上,而不是行政
其實國際乒協都是,請埋d唔識波既人做主席salala,真是乒乓球的悲哀

回復 20# 的帖子

agreeagree

回復 21# 的帖子

其實我諗佢都是贊成有隊醫既
已我所知呂品蹈真是同冠亞軍有距離既,佢都是緊緊32位入到冬奧運,不過佢都是有實力既,不境佢只是20歲,還有進步空間既

回復 25# 的帖子

agree
呂品蹈太後生了唔識講野,比記者chok興左,直得際講左真話,搞大左件事,之後比高人叫佢收聲,不過如果是一個老經驗既運動員一定唔會咁直

王敏超個人係有問題,你們可以去那裡看看
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E7%8E%8B%E6%95%8F%E8%B6%85
不過佢講既野不無道理,但咁公開直接話一位年輕人又實在太過份,有大蝦細既感覺

回復 34# 的帖子

在這件事中我覺得運動員係唔可以找借口比自己既,輸左就輸左,但一個冬奧運上無軍醫陪同,政府真是有問題,不論運動員有無成績,最基本既野其實要有羅
我諗要政府比資源e個冷門運動(速滑),真係要呂有成績羅,如果唔係佢采你都傻,不過反過來看,其實是好事,等運動員發奮,好以黃金寶同珊珊咁羸左牌,鬧政府,政府即刻收口比錢

回復 36# 的帖子

這是我個人感覺,其他人有其他人既感覺

苦練了十年武功!就是为了这一天

回復 38# 的帖子

hehe我講你都唔信啦
不過以前成日同甲組幾位朋友踢波

引用:
原帖由 ericykho 於 2014-2-13 07:58 發表
是否有隊醫在場便可獲好成績,能獲獎牌?
如有隊醫在場仍是如此成績,那又是什么原因?
其實自己有實力,隊醫在塲是有幫助,如實力不足,什么在場也不管用。
真的很涼薄.

we are talking about the basic support for an athlete deserves. The will be only 3 medals for tens, hundreds or even thousands of athletes. For the ones can't make it through the medals, do they deserve proper cares as what athletes needs?

This is not about the probability of winning medals, but a complete set of support, both physical and mental, in the modern sport era these days.

Afterall, for those who went there without actual duties, are they ever supposed to be THERE? Should it be reserved to someone who can perform REAL duties for providing support?

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=65479
http://hkttf.com/viewthread.php?tid=65480

睇吓人吔點努力。

omg

真相大白了

發新話題