發新話題

仔囡輸波, 你會同佢講什麼 ?

仔囡輸波, 你會同佢講什麼 ?

這兩星期有好多小朋友輸波
不同家長有不同反應
你的反應是什麼呢 ?

我聽過一位家長講
”咁無用架你”
tigerone is the strongest

輸少當贏 攞番少少本就算羅

我地細個個陣好興呢句…
生舊叉燒好過生你
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

我仔成日都輸波,冇咩要說.已經成習慣了!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

繼續努力
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-2-7 18:31 發表
我仔成日都輸波,冇咩要說.已經成習慣了!
咁如果贏左呢?

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-2-7 19:14 發表

咁如果贏左呢?
我估冇咩可能lo!
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-2-7 19:48 發表

我估冇咩可能lo!
佢仲細,實得既

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-2-7 19:50 發表

佢仲細,實得既
希望有依一天la!

打波不是求分數哦      
打每一球都要思考
享受每一球的變化

ncc321 二世

encourage them
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

冇咩要說

that's ok... come back again next year...
TABLE TENNIS, FOR ME, SHOULD BE A GAME FOR FUN AFTER ALL.

TABLE TENNIS IS A GAME FOR SHARING HAPPINESS. BY 科亞•霍士

I LOVE LUCKY BALL.

剛才果球, 反正都係輸, 不如同對手玩大佢, 放高球放到九樓敢高, 等大家都有時間休息下, 食下野, 番來見個波落番檯先再打過啊, 好過叫個break先一分鐘, 放過超高的高球點都五分鐘先落地, 你話係唔係好過引先, 又如果一過唔覺意對手打番過來比你又放一下五分鐘的超高的高球, 嘩!!!!! 11分你輸洒都要打成個鐘啊呀!!!!!!!!!!!! 五局四勝, 你輸洒都要打四個鐘, 值回票價, 無得定啊呀!!!!!!!!

笑番下la~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

多用鼓勵說話, 小朋友輸波心情已經好差, 仲要落井下石 .................
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

即係「雪中送炭」 唔好「錦上添花」

基本上阿仔未WIN過, 輪對他來講無咩特別, 只要有一局WIN, 嗰日心情己相當興奮了..
本帖最近評分記錄
  • 魚腩 +2 我都係咁 2012-2-14 10:02

發新話題