22 12
發新話題

[球板討論] YE果然一塊好板

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

YE果然一塊好板

之前kanlok教落~磨多d個波~~
苦練多次後,,現在拉波起碼上抬率有7成多了~~
之前收左塊ye番黎~總係覺得唔好打
而家用ye拉波非常好
正手:neo 天3
橫打:hexer duro
ye弱點攻擊力不夠~自身雖然夠力 在不斷發力的情況下打多過一個中便非常疲倦
優點:起手容易 連續性好 旋轉非常之好
發球亦轉
不過亦試左新款的ye~板加厚的~感覺上比舊的ye不好用~
還是舊的蓋停ye比較好
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

你唔係打開yeo咩

kanlok 師傅!!!!!!!! 勁丫 !!!!!!!!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-3-16 13:40 發表
kanlok 師傅!!!!!!!! 勁丫 !!!!!!!!!
師傅

YE同YE7係差兩層?

舊ye真係好好打,小球時也打了六七塊

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-16 12:42 發表
你唔係打開yeo咩
我唔係得一塊板架ma
YEO

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2012-3-16 15:04 表
舊ye真係好好打,小球時也打了六七塊
的確超正
引用:
原帖由 pearpang 於 2012-3-16 14:02 發表
YE同YE7係差兩層?
係丫
YEO

回復 8# 的帖子

YE同狂皓相似?????

狂皓橫打更好,正手無力,不能推擋
Ye正手比較好,橫打雖然沒有狂既手感,但兩面弧圈非常好,能推幾下,但無yeo咁好
YEO

回復 10# 的帖子

仲以為搵到一塊可以取代狂皓的板,橫打都係取代唔到,佢似唔似狂皓咁透板

YE係王皓同馬琳早期的專用橫打板,他們成名後,由於有各自品牌,而放棄用YE,改用自己的品牌板。所以YE應該都係打橫打的好板!

回復 12# 的帖子

我明白,但係狂皓比我個種透板感覺真係好好,我用656佢都比唔到我,係狂皓差左正手,如果正手都有力就真係正到爆

回復 13# 的帖子

同意你講,YE優點係控球能力高,缺點是回球力量較弱。
但對於學習橫打球友,此板仍然首選! 因為球能力高的板可以幫你慢慢改良橫打弧線。
直到你對橫打技術掌握了一定程度,需要加強力量,你可以轉打其他板.e.g. YEO, 狂皓, ROSE5,etc.

回復 14# 的帖子

C兄你知唔知仲有冇其他板有狂皓咁透板但係正手有力D

你可試下狂皓3~
橫打都相當透板~~如果狂皓1橫打係100分~狂皓3有70分~~
正手比狂皓3好更多~~
不過中間有層碳,自然大力左~不過控制就會差,但都唔係差好多
YEO

我8年前打長膠,也是用YE架!
本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +300 special award 2012-3-17 14:53
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

有機會收塊玩下先

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-16 23:21 發表
有機會收塊玩下先
收舊版
YEO

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-3-16 23:37 發表

收舊版
舊版同新版分別在

22 12
發新話題
最近訪問的版塊