發新話題

[球板討論] 玫瑰盛開

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
我最近養 雀 同 蜘蛛, 未有種 花 的意欲~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 壹點壹 於 2012-4-3 21:58 發表
我都買左蜘蛛未開打
你果日去有無折丫~~~??
< -- 新手中的低手

Jcclee中洒, 我買個快係Tibhar的Stratus Samsonov Carbon.

之前點解買呢, 本來過完新年時無乜燒板的欲望的. 不過又想轉下新野, search一下之後, 去到鋪頭一睇!!!!!!勁丫, 面材有我喜歡的(無拼接)Limba, 桐木大芯都無拼接, 力材雖然睇唔出係乜野木, 但都係無拼接, 加上有我的最愛ST直柄!!!!!我暈LA!!!!反觀虫虫的木材同價錢 !!!!! 結構類似虫虫Innerforce系列, KevlarCarbon貼在大芯的~~

當時立刻馬上比錢!!!! 到現在我都覺得真係值啊!!!!

我自己的打落感覺係, 弧圈板一快, 食的感覺好, 震動感有但不似Stiga的強烈. 有波友指, 好易拉到低線, 壓迫感大.
而當然對於我呢d新手也有缺點, 大力扣殺時, 板頭跳, 變相唔敢出手(無信心), 所以都係要帶點磨擦的抽擊先安全一d.
當然我整體來講都好好好滿意

註: 呢快橫板的拍肩太大, 有D頂手, 要打磨.

< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 壹點壹 於 2012-4-3 23:40 發表
有折呀
藍色蜘蛛~好想快D試板
快d試下la~~~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-3 22:53 發表
Jcclee中洒, 我買個快係Tibhar的Stratus Samsonov Carbon.

之前點解買呢, 本來過完新年時無乜燒板的欲望的. 不過又想轉下新野, search一下之後, 去到鋪頭一睇!!!!!!勁丫, 面材有我喜歡的(無拼接)Limba, 桐木大芯 ...
我果快係 黑色的蜘蛛, 而壹零壹買果快係藍色的蜘蛛, 唔同架~~~~

我都係番等番你丫~~~Jcclee~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-4-4 00:22 發表

我知呀, Triple Carbon 和 Carbon 我都打過.
(但重量唔適合我的要求)
藍色果支係純木來架
Tibhar Stratus PowerWood

我買果支係黑色芳碳
Tibhar Stratus Samsonov Carbon

而重有一支係削球用的純木, 咖啡色柄的
Tibhar Stratus PowerDefense

成個蜘蛛家庭成完就齊全了~~~~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 lycong 於 2012-4-8 21:04 發表
乜唔先買ROSE V啊
閃人一野買鳥快5同7 LA~~~~所以才會玫瑰盛開的~~~
< -- 新手中的低手

發新話題