發新話題

暫停買賣 (事件調查中) 論壇示

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 16:37 發表
首先,我要代一向在論壇的3間特定商店作出澄清,
包括:

(1)華星
(2)陞威
(3)萬達

以上店舖出售的器材,絕對可以信賴!

是次樓主(直直地)所買到的疑似假“龍五”球板是在本論壇二手區購入,
而據了解, ...
下,係論壇賣得廣告既潮坊都唔係信用店?

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 20:53 發表

香港實店如萬達,華星,陞威...絕對可以放心買,
因為他們入貨渠道只有一個,就是從紅雙喜代理入手,
其他的實店,我就不敢擔保!
紅雙喜膠皮呢?藍綿省狂代理有引入咩?

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 23:14 發表

呢d一般比較另類的需求品,你最好先向店主了解清楚貨源,
一切風險自己承擔。
你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別

引用:
原帖由 直直地 於 2015-7-27 08:21 發表
呢塊板,係之前同一個師兄全新收返黎。
一直都擔心,萬一有問題的唔系商店,係賣板比我既師兄,錦就麻煩!
唉,事情鬧大了,最怕就系冤枉好人。

琴晚終於搵到呢個涉案最關鍵人物。 點知。。。。

原來師兄呢兩 ...
如果當時人係我,人有錯手只要店方對件事回應快d而且有誠意解決問題我本人黎講可以接受。但係我暫時睇唔到呢間(論壇推薦既信譽店)有誠意面對同解決問題。對直兄既遭遇深表同情

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-27 10:28 發表

你係錯誤解讀了我的意思!
我指大路品牌,eg,Bty, DHS, Donic, Stiga, Yasaka etc.
無論是板,膠,乒乓球等之市場版器材,都不用擔憂,可放心購買!

但上面問及到的國家隊用狂飆,絕不是市場版本,要先向店舖 ...
用番你呢個概念 今次呢塊龍五算唔算市場版本乒器呢?

發新話題