標題: 【乒工廠】: 2008年十一月份內部賽成績公怖 [打印本頁]

作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:11     標題: 【乒工廠】: 2008年十一月份內部賽成績公怖

1. 小明 (回歸乒工廠即奪冠而回,抵請你食飯liness" />liness" /> )
2.james (帶比我地一場精釆大戰,演技一流 )
3.kwokwy (呀kwok一點也不簡單,又食又拿 ,好有份量的嘉賓) (guest)
4.chivas (大有進步,打得非常有數)
5.wayne
6.Kin
7.Rosa
8.Alvin
9.oper8648
10.songyip
11.廠長
12.charmway (guest)
13.Topgun
14.44_66
15.Zoe
16.Moneytom (guest)
17.Danny
18.Kenny
19.Candy
20.Jason
21.Anthony
22.Bing
23.諾
24.Ray
25.Myron
26.Moon
27.Garfield
28.Timothy
29.高仔
30.家樂
31.Brian
32.Yuki

今次決賽,氣氛更勝以往,大家亦進步不少,越來越難打了

另外,大家對今次內部賽如有意見,請盡量提出,希望將來可更完善!!!liness" />
作者: logtincom    時間: 2008-11-30 23:16

比占士還要強既都應該有甲組水平,小明哥應該好勁
作者: kwokwy    時間: 2008-11-30 23:20

我抽到好簽,保持一貫風格,又攞第3
獎品非常實用,加上我食咗兩個蛋撻,實在抵到爛。
多謝乒工廠、廠長搞埋啲咁有意義嘅活動
作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:23

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-11-30 23:16 發表
小明發揮出超強正手搶攻威力
作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:24

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-11-30 23:20 發表
我抽到好簽,保持一貫風格,又攞第3
獎品非常實用,加上我食咗兩個蛋撻,實在抵到爛。liness" />
多謝乒工廠、廠長搞埋啲咁有意義嘅活動
多謝你成日都咁支持啦
作者: kwokwy    時間: 2008-11-30 23:25

除咗排頭位幾個之外,其實好多人都打得好好,包括幾位女將。
乒工廠裏面,可以話無個好相與呀。
作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:27

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-11-30 23:25 發表
除咗排頭位幾個之外,其實好多人都打得好好,包括幾位女將。
乒工廠裏面,可以話無個好相與呀。
仲有一班新人今次未出席,希望下次可以比你指教一下佢地啦
作者: 小明    時間: 2008-11-30 23:39

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-11-30 23:16 發表
我今日運氣太好, 好多球都 hi 死
作者: 小明    時間: 2008-11-30 23:40

引用:
原帖由 廠長 於 2008-11-30 23:23 發表

小明發揮出超強正手搶攻威力liness" />
都係多得你地幫我打氣
作者: Ricky~Moon    時間: 2008-11-30 23:42

廠長今次咁快有成績公佈, 不過未有相睇
作者: 小明    時間: 2008-11-30 23:42

多謝廠長請食飯
下次要再打好d
作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:42

引用:
原帖由 小明 於 2008-11-30 23:40 發表

都係多得你地幫我打氣liness" />
大家都好落力為你兩個打氣ga!!
作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:48

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2008-11-30 23:42 發表
廠長今次咁快有成績公佈, 不過未有相睇
d相係我地永遠而又美麗的大會主栽判瑤瑤姐手中
作者: 廠長    時間: 2008-11-30 23:49

引用:
原帖由 小明 於 2008-11-30 23:42 發表
多謝廠長請食飯
下次要再打好d
一定要la....將來靠你地d後生仔ga la...!!
作者: james007    時間: 2008-12-1 00:02

小明 played very well....and your forehand was was soooooooooooooooooooooooo good.....Deuce in the fifth game...I hope everyone enjoyed watching it as much as me playing it.

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:03

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 00:02 發表
小明 played very well....and your forehand was was soooooooooooooooooooooooo good.....Deuce in the firth game...I hope everyone enjoyed watching it as much as me playing it.
james 你都做0左防守王
作者: james007    時間: 2008-12-1 00:05

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 00:03 發表

james 你都做0左防守王
I am too old to play all forehand attack la....防守 doesn't  need to use too much energy ma...

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:06

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 00:05 發表

I am too old to play all forehand attack la....防守 doesn't know need to use too much energy ma...
拉你反手等於自殺
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:07

引用:
原帖由 Happy_Happy 於 2008-12-1 00:05 發表
今日真係唔好意思   ... 要 Timothy 坐冷板 done (seat)  ,醜死怪啦
why ???
作者: james007    時間: 2008-12-1 00:08

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 00:06 發表

拉你反手等於自殺
But at the end Siu Ming still beat me...so I think I need to work on my defense even more....
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:09

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 00:08 發表

But at the end Siu Ming still beat me...so I think I need to work on my defense even more....
我都係呀!!!!!!! 又輸deuce
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:10

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 00:08 發表

Next time, you should try Bamboo, it is good at defense. 755 is not very good at defense la.
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:12

作者: 小明    時間: 2008-12-1 00:13

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 00:02 發表
小明 played very well....and your forehand was was soooooooooooooooooooooooo good.....Deuce in the fifth game...I hope everyone enjoyed watching it as much as me playing it.
多謝james^^  好正, 學到好多野
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:17

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:10 發表

Next time, you should try Bamboo, it is good at defense. 755 is not very good at defense la.
Myron 今日太倚賴長膠,希望仔仔佢可以練番協調d,到時一定可大有進步ga

咁岩我星期四殺了邪王jack,所以今日對長膠把握好好多,所以較輕鬆win myron仔, 下次要努力呀!!
作者: kwokwy    時間: 2008-12-1 00:19

唔記得咗多謝幾位負責安排賽事嘅美女(係咪叫happy、瑤瑤?)
提議下次大家(或者攞第一嗰個)一齊請佢哋食飯。
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:20

作者: james007    時間: 2008-12-1 00:21

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:10 發表

But my defense isn't my Long Pips...it's my blocking......my Long Pips is my offense  
作者: james007    時間: 2008-12-1 00:22

引用:
原帖由 Happy_Happy 於 2008-12-1 00:13 發表

Moneytom 聽佢地講,有好多個別名 ~ 咁我搞錯錯佢右叫Timothy (咁 Moneytom 走左,我當左 Timothy 走)  

不過 Timothy 咁靚仔,下次我唔會認錯 (我認靚仔係絕對無問題)
Then you will never forget me la....haha....
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:23

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:23

引用:
原帖由 Happy_Happy 於 2008-12-1 00:18 發表
有 guest 真係好,增加唔少刺激氣氛 ~ 而且 d guest 打得真係唔錯 (全部係上線)

各位廠友,加油 liness" />
下次我會再增加難度
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:24

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 00:20 發表
[quote]原帖由 廠長 於 2008-11-30 23:11 發表
1. 小明 (回歸乒工廠即奪冠而回,抵請你食飯liness" />liness" />liness" /> )
2.james (帶比我地一場精釆大戰,演技一流;l ...
食人唔x骨
作者: james007    時間: 2008-12-1 00:24

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 00:23 發表

邪王 jack 流野黎姐 ... myron 採用屍苦既 755 堅好多 , 屍苦萬碎
You want to watch 屍苦萬萬 碎???
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:24

作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:24

引用:
原帖由 Happy_Happy 於 2008-12-1 00:13 發表

Moneytom 聽佢地講,有好多個別名 ~ 咁我搞錯錯佢右叫Timothy (咁 Moneytom 走左,我當左 Timothy 走)  

不過 Timothy 咁靚仔,下次我唔會認錯 (我認靚仔係絕對無問題)
OH. Moneytom is 靚仔 too ar.  
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:26

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:26

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 00:24 發表

You want to watch 屍苦萬萬 碎???
屍苦變肉碎
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:26

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 00:17 發表

Myron 今日太倚賴長膠,希望仔仔佢可以練番協調d,到時一定可大有進步galiness" />

咁岩我星期四殺了邪王jack,所以今日對長膠把握好好多,所以較輕鬆win myron仔, 下次要努力呀!!liness" />
Yes. You are right. He is too 倚賴長膠, forget to use his powerful forehand. Good lesson for him today ar.
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:27

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:30

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 00:27 發表

難得廠友 愈打愈勁 ..... 鼓勵下啦
難道要年尾關門大吉,廠長要走頭
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:30

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:30

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:26 發表

Yes. You are right. He is too 倚賴長膠, forget to use his powerful forehand. Good lesson for him today ar.
加油啦!!
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:31

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 00:30 發表

點加難度呀 ... 邀請 李請 同高禮閘 黎打牙
高度秘密
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:31

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 00:24 發表

bamboo , 就黎吾比用喇 .. myron 仔都用緊 755 啦 ....
No la. Myron is using Bamboo today against Gary ar. But it seems not working as it can not use for attack.
Myron lost all games by using Bamboo, but then he changed to use back 755, he won the rest of the games.
In conclusion, 755 is the best
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:32

作者: 44_66    時間: 2008-12-1 00:33

作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:35

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 00:30 發表

加油啦!!liness" />
Thank you.
He will be trained by an expertise from China during Christmas holiday, and you will find his difference in 2009.
Myron will try to concentrate on Youth competition held in March 09, do you have any suggestion for set up a team for Myron and Alvin, they need one more member in age of 13-14?
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:35

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:31 發表

No la. Myron is using Bamboo today against Gary ar. But it seems not working as it can not use for attack.
Myron lost all games by using Bamboo, but then he changed to use back 755, he won the r ...
用bamboo........令我想起衰貓,用到我"冇氣抖,得個走"
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:40

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:35 發表

Thank you.
He will be trained by an expertise from China during Christmas holiday, and you will find his difference in 2009.
Myron will try to concentrate on Youth competition held in March ...
等我問下其他後生仔先,近來有多幾個打得唔錯的小朋友加入0左
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:46

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 00:40 發表

等我問下其他後生仔先,近來有多幾個打得唔錯的小朋友加入0左liness" />
13-14組相當難打架. 有潘尚熙+李彥x + 梁x弘, 孔軍凱, 游昇浩, 霍文進....個個都300-500分架, 我希望佢地可以達到進級複賽. 若有人選, 可以傾傾先
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 00:47

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 00:35 發表

用bamboo........令我想起衰貓,用到我"冇氣抖,得個走"
打完3月都冇得打la. 不過衰貓打bamboo真係邪到好多人
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 00:50

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:46 發表

13-14組相當難打架. 有潘尚熙+李彥x + 梁x弘, 孔軍凱, 游昇浩, 霍文進....個個都300-500分架, 我希望佢地可以達到進級複賽. 若有人選, 可以傾傾先
好的
作者: moneytom    時間: 2008-12-1 00:59

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 00:24 發表

OH. Moneytom is 靚仔 too ar.  
咪玩啦
有兩個壇草坐陣
我靚極有限啦
作者: moneytom    時間: 2008-12-1 01:02

引用:

我有好多別名??

我在網上得moneytom 一個名
作者: moneytom    時間: 2008-12-1 01:04

多謝乒工廠一班搞手搞了個咁好玩的內部賽呀

可惜我要早走,不能玩到盡後
同埋睇唔到james 到小明的決戰
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 01:06

引用:
原帖由 moneytom 於 2008-12-1 00:59 發表

咪玩啦
有兩個壇草坐陣
我靚極有限啦
你就真係玩喇 ,你都唔叫令仔

多謝今日到來參加呀
作者: moneytom    時間: 2008-12-1 01:17

我諗我靚仔極都只夠用來襯托你兩個壇草的美貌  實在難登大雅之堂

在hkttf 有邊個唔知廠長不單止靚仔,仲有好受靚女歡迎
作者: songyip    時間: 2008-12-1 01:17

現場氣氛真的不錯, 比賽球員又放高球又離枱反攻, JAW JAW 聲始起彼落, 特別是決賽那場, 峰迴路轉, JAMES 兄攻守兼備, 小明板板有力, 實在精彩絕倫, 當然, 其他參賽者也打的相當不錯, 希望下次內部賽可以更加精彩!

唯一要 "彈" 的是:- 此室內場地面太滑了, 似足溜冰場一般, 大走位很易受傷呢!
作者: james007    時間: 2008-12-1 01:44

引用:
原帖由 songyip 於 2008-12-1 01:17 發表
現場氣氛真的不錯, 比賽球員又放高球又離枱反攻, JAW JAW 聲始起彼落, 特別是決賽那場, 峰迴路轉, JAMES 兄攻守兼備, 小明板板有力, 實在精彩絕倫, 當然, 其他參賽者也打的相當不錯, 希望下次內部賽可以更加精 ...
Songyip hing, thanks for joining us today...I hope I get to play with you next time....
作者: songyip    時間: 2008-12-1 02:54

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 01:44 發表

Songyip hing, thanks for joining us today...I hope I get to play with you next time....
絕對要啦, 跟你偷下師, 學下野至真呢!
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 08:54     標題: 回復 17# 的帖子

nevermind la, im very enjoy today...hehehe,
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 08:59     標題: 回復 25# 的帖子

壇草貌美D, 妳都好靚女,不才下次再跟妳們學打波...hehe

作者: 44_66    時間: 2008-12-1 09:17

作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 09:24     標題: 回復 69# 的帖子

我都十分agree ar...hehehee
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 09:46

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 09:17 發表

呢句真係 ..... 冇得反對呀
咪玩野
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 09:54

引用:
原帖由 hkttf 於 2008-12-1 01:44 發表

no one ask you run....just u like to run...no one can't stop u  
下次要沖爆你隻衰貓
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 09:55     標題: 回復 61# 的帖子

此室內場地面真的太滑了
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 09:57

引用:
原帖由 TIMOTHY 於 2008-12-1 09:55 發表
此室內場地面真的太滑了liness" />
我都飄移好多次
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 10:03

作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 10:04     標題: 回復 74# 的帖子

不才有時打正手則身,身體向後壓下,想用力回位,但隻腳出吾到力,回吾到身...本來已比對手慢,現在再慢D..hahaha
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:07

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 10:03 發表

yeah , 沖爆 衰貓
你都有份
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 10:12

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:13

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 10:12 發表

咩呀 克星 .... 睇黎 下次 真係要請 老佛爺 出戰 炮制 汝喇
男人恩怨,叫女人出頭
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:15

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 10:13 發表

男人恩怨,叫女人出頭
仲有我唔係出生印度,唔好叫我乜星物星
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 10:22     標題: 回復 80# 的帖子

好有火藥味wor.........
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:23

引用:
原帖由 TIMOTHY 於 2008-12-1 10:22 發表
好有火藥味wor.........
we always like that...!!
作者: 諾沃克    時間: 2008-12-1 10:25

尋日場館的確比平時滑, 我呢D機動性咁低既人,
竟然因太滑而PK, 打完後對腳對手同塊板仆到好Q痛,
唉! 要閉關休養......
作者: james007    時間: 2008-12-1 10:33

引用:
原帖由 songyip 於 2008-12-1 02:54 發表

絕對要啦, 跟你偷下師, 學下野至真呢! liness" />
But I really have lots of trouble with other lefties.....that's why I say I hate lefties...haha....
作者: james007    時間: 2008-12-1 10:35

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 10:15 發表

仲有我唔係出生印度,唔好叫我乜星物星
Tiller star?
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 10:36     標題: 回復 82# 的帖子

I also like that wor......hahahahaha
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:39

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-12-1 10:25 發表
諾諾....斯文D呀!!

好好保重喇!! 見你PK得幾應
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:40

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 10:35 發表

Tiller star?
james....
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 10:40

作者: james007    時間: 2008-12-1 10:41

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 10:40 發表

james....
yes honey?  
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 10:41

作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:43

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 10:41 發表

yes honey?  
我又做0左你honey..?????
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 10:43     標題: 回復 87# 的帖子

agree agree, 如果你傷jor, 我打敗你都吾光彩,but我都好久未打敗過你lor......
作者: 氣寒西北.    時間: 2008-12-1 10:45

作者: james007    時間: 2008-12-1 10:45

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 10:43 發表

我又做0左你honey..?????
You're the first ever HKTTF forum grass ma...that's makes you everyone's honey....understand???
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:45

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 10:41 發表

克 聲
我唔要你個XX
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 10:46

引用:
原帖由 諾沃克 於 2008-12-1 10:25 發表
Take care ar. Lok Lok.
No PK any more.
作者: 廠長    時間: 2008-12-1 10:46

引用:
原帖由 james007 於 2008-12-1 10:45 發表

You're the first ever HKTTF forum grass ma...that's makes you everyone's honey....understand???
Dr. James 果然有見地
作者: 諾沃克    時間: 2008-12-1 10:48

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 10:39 發表

諾諾....斯文D呀!!

好好保重喇!! 見你PK得幾應
爭出線係要博DD架啦, 不過最後都係輸~
作者: piccolo    時間: 2008-12-1 10:49

引用:
原帖由 廠長 於 2008-12-1 10:40 發表

james....
不文James
作者: 諾沃克    時間: 2008-12-1 10:49

引用:
原帖由 TIMOTHY 於 2008-12-1 10:43 發表
agree agree, 如果你傷jor, 我打敗你都吾光彩,but我都好久未打敗過你lor......liness" />
你努力練波, 好快我會輸比你架啦~
作者: 瑤瑤    時間: 2008-12-1 10:50

引用:
原帖由 廠長 於 2008-11-30 23:48 發表

d相係我地永遠而又美麗的大會主栽判瑤瑤姐手中
算你識做啦....加左相啦  
作者: 諾沃克    時間: 2008-12-1 10:50

引用:
原帖由 Myron 於 2008-12-1 10:46 發表

Take care ar. Lok Lok.
No PK any more.
我下次唔會再PK架啦, 因為下次打波唔會再郁
作者: TIMOTHY    時間: 2008-12-1 10:54     標題: 回復 101# 的帖子

我會努力練波.......
作者: 44_66    時間: 2008-12-1 10:55

作者: 瑤瑤    時間: 2008-12-1 10:58

引用:
原帖由 44_66 於 2008-12-1 10:55 發表

部 唉瘋都幾清喎
已經再轉細左個 file 都仲幾清  

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0