標題: [球板討論] 銀河北斗 [打印本頁]

作者: wong10029    時間: 2016-8-3 12:30     標題: 銀河北斗

請問各位大大有無人用北斗,和用後感想!

Thank you !! Thank you!!
作者: tomtom1995    時間: 2016-8-3 12:38

小弟用過
作者: wong10029    時間: 2016-8-3 12:50

有何一感想,和你現在用的膠皮比較

作者: 鷹眼    時間: 2016-8-3 13:19

感謝分享…………………………
作者: TomLai    時間: 2016-8-3 20:08

我用过。39度。银河W6直拍。比较重(49克)。近台离台拉球都很好。推挡河扣打费神点(可能跟底板有关)。
作者: jack    時間: 2016-8-3 20:42

用過,質量同狂颷有d距離
作者: wong10029    時間: 2016-8-3 21:39

如果有以下選擇,你會掂㨂?
狂颷3
狂颷 8
銀河北斗
作者: tomtom1995    時間: 2016-8-3 22:02

引用:
原帖由 wong10029 於 2016-8-3 21:39 發表
如果有以下選擇,你會掂㨂?
狂颷3
狂颷 8
銀河北斗
狂飆3的話,要nittaku狂3,狂8都ok,但北斗都幾彈,近台幾好,遠台要收力
作者: TurboZ    時間: 2016-8-6 18:53

在剛推出時買過四張黑色, 兩張紅色, 其中一張黑色, 好似係38度軟的, 打開就見倒膠面起咗個泡, 有啲失望, 聽講後來出產的質量好參差, 不過之後冇再買過所以唔知變成點, 但睇淘寶價好似依家全面統一為75人仔, 之前五六十就有交易。

膠面保養好一年半載都可以保持粘性, 但令面都幾易磨損, 海綿好似NEO咁上咗一層膠水, 可以慳番啲, 彈波Click click聲, 好有glue feel,。

個人鍾意正手用最硬的, 反手夠力用軟的都唔錯, 始終依家國家隊都開始興正反手用粘套, 不妨一試。

但係講開又講, 最硬的又會有好多類似的選擇, 有啲失咗北斗的特點同風格, 咁先選張中間39度的試試可能會更合適。
作者: tomtom1995    時間: 2016-8-6 20:14

引用:
原帖由 TurboZ 於 2016-8-6 18:53 發表
在剛推出時買過四張黑色, 兩張紅色, 其中一張黑色, 好似係38度軟的, 打開就見倒膠面起咗個泡, 有啲失望, 聽講後來出產的質量好參差, 不過之後冇再買過所以唔知變成點, 但睇淘寶價好似依家全面統一為75人 ...
正反手中國膠 ,我都係
作者: TurboZ    時間: 2016-8-6 23:49

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-8-6 20:14 發表

正反手中國膠 ,我都係
Tomtom兄, 請問狂350放狂皓3反手覺得O唔OK, 我試過完全搞佢唔掂, 要乜冇乜, 之後放在狂龍5反手就凸然好似變咗第二隻膠咁, 下下棚棚聲, 好鬼爽, 估計係狂皓3少咗狂龍5嗰份底勁所以托佢唔住啩。
作者: tomtom1995    時間: 2016-8-6 23:56

引用:
原帖由 TurboZ 於 2016-8-6 23:49 發表

Tomtom兄, 請問狂350放狂皓3反手覺得O唔OK, 我試過完全搞佢唔掂, 要乜冇乜, 之後放在狂龍5反手就凸然好似變咗第二隻膠咁, 下下棚棚聲, 好鬼爽, 估計係狂皓3少咗狂龍5嗰份底勁所以托佢唔住&#21 ...
我就習慣咗,短時間內未有任何問題

作者: son99hk    時間: 2016-8-17 21:32

38度,要查油先好打,面好痴

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0