標題: 今日荃灣分齡見到兩件乒乓球界靚仔 [打印本頁]

作者: peter20061101    時間: 2016-7-3 19:09     標題: 今日荃灣分齡見到兩件乒乓球界靚仔

今日同個朋友去左睇荃灣分齡比賽,咁啱見到上次個兩個球品同埋人品好差既靚仔(乒島球會(前身敏駿球會)個兩件囂士仔)打雙打比賽,係睇緊個時我個朋友同我傾關於佢地既野,話佢地兩個平時打波真係好無波品,一贏左人就會串人同埋會用啲身體語言黎示威,話佢地好靚仔,咁我就話佢地的確上係一件靚仔,一啲人品球品都無,仲會作啲野出黎屈個對手,真係靚仔都不如,咁啱佢地其中一件靚仔既女朋友聽到就同番佢地個兩件靚仔講,之後佢地就無端端鬧我地,鬧我地係做咩話佢地,仲係到向我地炫耀自己入左雙打決賽好叻,同串左我地一句'啲好廢既渣宰輸家就係坐係觀眾席到睇我地贏波ga la'我同我個朋友心諗,入左決賽姐洗唔洗咁串呀,呢啲靚仔真係世界級

Ps.張相係佢地兩件靚仔既樣

相Link在下面
[attach]~37459[/attach]

板主示意:已更改人樣相片連結。
作者: hoiwong9    時間: 2016-7-3 19:31

連文帶相
作者: Mr.Tsang    時間: 2016-7-3 19:38

前面定後面串你
作者: michaelwwk    時間: 2016-7-3 19:40

日頭唔好講人

作者: Tam校長    時間: 2016-7-3 20:06

樓主可否post埋自己張相出來,以視公正
比較有牙力

作者: peter20061101    時間: 2016-7-3 22:16     標題: 回復 5# 的帖子

點解呢。。。。。。。。。
作者: LawrenceChan    時間: 2016-7-3 22:25

球品真係好重要,大家都要努力學習,贏波要有球品
作者: michaelwwk    時間: 2016-7-3 22:50

引用:
原帖由 peter20061101 於 2016-7-3 22:16 發表
點解呢。。。。。。。。。
片面之詞
作者: tw00033138    時間: 2016-7-3 23:50

樓主連文帶相.....有點.....
樓主,球品很重要,請注意人品更重要!!
作者: Edward_Chan    時間: 2016-7-3 23:55

印象中樓主已經“討伐”過好多人

會唔會諗一諗自己係咪都有問題呢 ?

PS: 未比人討伐過 純粹睇戲
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 02:02     標題: 回復 10# 的帖子

我之前淨係話佢地!!!!
作者: mattng215    時間: 2016-7-4 02:29

己問了相中兩人,絕非如樓主所言..... 樓主請檢討下自己先,究竟係邊個話邊個垃圾,惹事生非
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 02:39     標題: 回復 12# 的帖子

你咪繼續護主囉,我無屈佢地,我個朋友可做證,估唔到佢地可以咁無賴
另外試問下有邊個做錯左野會認架,如果會既呢個世界就唔需要法官同警察

作者: darren529    時間: 2016-7-4 02:40

樓主這樣做是君子之舉嗎?
有沒有想清楚因何事人家才會對你破口大罵呢?
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 02:43     標題: 回復 14# 的帖子

我呢啲都叫做非君子行為?
真係好笑
我呢啲叫為民除害
作者: Peterlsk    時間: 2016-7-4 03:19

無論邊個錯都好,最重的是要有人品同球品,如果沒有就算球技好到馬龍咁都唔會有用,亦唔會有人尊重你
作者: mattng215    時間: 2016-7-4 05:47     標題: 回復 15# 的帖子

連人帶相,都睇得出你幾... 有品
試問邊個做錯會認?如你所言,你都冇認什至冇提及自己做過啲乜先
唔好覺得打左段野放埋個樣就係好有力既證據
作者: Edward_Chan    時間: 2016-7-4 07:30

引用:
原帖由 peter20061101 於 2016-7-4 02:02 發表
我之前淨係話佢地!!!!
剩係睇樓主出Post罵球友都見過2,3次
咁都叫剩係話佢地?  

記得之前有位姓謝球友都比樓主“除害”過
全個版入面 不停投訴 鬧球友既 樓主第一人

而且 人地個個人唔搞 剩係搞你 係唔係需要先檢討下自己有無問題先呢
作者: 木子    時間: 2016-7-4 10:57

勝者為王, 所有球賽都系一樣。
如果輸吾起, 就吾好參加比賽, 當一樣運動玩就好了。
如果吾服, 在那裡輸, 就在那裡贏番。
乒乓事, 乒乓了, 輸左未下次諗方法去贏番囉, 到你贏左佢地果時就咩仇都報晒啦, 洗乜系度講咁多野。
作者: kensze    時間: 2016-7-4 11:12

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
作者: 橫變直    時間: 2016-7-4 12:24

引用:
原帖由 Edward_Chan 於 2016-7-3 23:55 發表
印象中樓主已經“討伐”過好多人

會唔會諗一諗自己係咪都有問題呢 ?

PS: 未比人討伐過 純粹睇戲
找不到樓主舊post討伐人,新account?
作者: 速鳥    時間: 2016-7-4 12:46

本論壇規則 作者: hkttf.com   起始時間: 2007-10-18   結束時間: 不限
(1) 禁止任何炸版或洗版行為;
(2) 禁止任何跨版張貼相同內容的資料;
(3) 禁止對任何會員)作出滋擾性、挑釁性、人身攻擊、粗俗、色情、暴力、侮辱或引起公眾不安、謾罵的言論及文章;
(4) 嚴禁在本論壇發起及參加以乒乓球局作賭博等行為;
(5) 禁止宣傳其他論壇、貨品或打廣告;
(6) 禁止呃 post,情況極嚴重者由管理團隊評核作出禁言;
(7) 禁止發表任何助長、推動搞事及對罵等的言論;
(8) 發表主題時,應表達主旨內容,不得只寫 “進來” 或 “幫助” 等等毫無意思的主題名稱;
(9) 最好用「搜尋」功能,在發帖前,查看有沒有相關的文章;
(10) 最好用「編輯功能」,修改已發送的文章,不要重覆留言;
(11) 禁止會員發出一些無意思、含糊、答非所問、行貨及離題的回覆;
(12) 禁止發出任何言論及網址作個人或推動支持任何人作為宣傳;
(13) 禁止在版區張貼任何涉及政治的言論;
(14) 本區有最終決定權對所有主題、帖子、相片、圖像等等作出刪除,而事前無需作出通知。
(15) 嚴禁在本論以商業或通知關於其他論壇的短訊息(PM)濫發給各個會員, 一經查出會終止其登入賬戶及永久禁止登入。
(16) 其他規則請參考以下連結
作者: kensze    時間: 2016-7-4 12:46

好波的人都,有点火………………
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 14:09     標題: 回復 20# 的帖子

我討伐佢地唔係因為輸波,而且我好少輸俾佢地,而係我見佢地不繼咁樣串人又侮辱啲對手,覺得要俾啲教訓佢地姐,我都係想佢地以後唔好咁目中無人姐,因為無論輸贏都好,對手都係人,唔應該去串人同講啲侮辱性說話去抵毀人

作者: tonylee747    時間: 2016-7-4 15:19

鍵盤戰士呀⋯⋯和他們打的雙打隊伍是認識的。他們也不急於侮辱樓主你呢個觀眾掛?可況一隻手掌拍唔響,多一事不如小一事啦
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 21:03     標題: 昨日係荃灣分齡見到兩件人渣

今日同個朋友去左睇荃灣分齡比賽,咁啱見到上次個兩個球品同埋人品好差既垃圾(乒島球會(前身敏駿球會)個兩件囂士仔)打雙打比賽,係睇緊個時我個朋友同我傾關於佢地既野,話佢地兩個平時打波真係好無波品,一贏左人就會串人同埋會用啲身體語言黎示威,話佢地好垃圾,咁我就話佢地的確上係一件垃圾,一啲人品球品都無,仲會作啲野出黎屈個對手,真係人渣都不如,咁啱佢地其中一件垃圾既女朋友聽到就同番佢地個兩件垃圾講,之後佢地就無端端鬧我地,鬧我地係做咩話佢地,仲係到向我地炫耀自己入左雙打決賽好叻,同串左我地一句'啲好廢既渣宰輸家就係坐係觀眾席到睇我地贏波ga la'我同我個朋友心諗,入左決賽姐洗唔洗咁串呀,呢啲人渣真係世界級

Ps.張相係佢地兩件垃圾既樣
[attach]37464[/attach]
作者: anobody    時間: 2016-7-4 21:15

看不到相,沒有dropbox 帳號。
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 21:32     標題: 昨日係荃灣分齡見到兩件人渣

今日同個朋友去左睇荃灣分齡比賽,咁啱見到上次個兩個球品同埋人品好差既垃圾(乒島球會(前身敏駿球會)個兩件囂士仔)打雙打比賽,係睇緊個時我個朋友同我傾關於佢地既野,話佢地兩個平時打波真係好無波品,一贏左人就會串人同埋會用啲身體語言黎示威,話佢地好垃圾,咁我就話佢地的確上係一件垃圾,一啲人品球品都無,仲會作啲野出黎屈個對手,真係人渣都不如,咁啱佢地其中一件垃圾既女朋友聽到就同番佢地個兩件垃圾講,之後佢地就無端端鬧我地,鬧我地係做咩話佢地,仲係到向我地炫耀自己入左雙打決賽好叻,同串左我地一句'啲好廢既渣宰輸家就係坐係觀眾席到睇我地贏波ga la'我同我個朋友心諗,入左決賽姐洗唔洗咁串呀,呢啲人渣真係世界級

Ps.張相係佢地兩件垃圾既樣

作者: 葉師傅    時間: 2016-7-4 21:38

哈哈 ! 得饒人處且饒人,可知道天道無親常與善人 !
作者: mizu2    時間: 2016-7-4 21:44

有冇相???????
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 22:03     標題: 回復 4# 的帖子

佢地緊係唔回應啦,因為呢單野既道理係我到,佢地連一個幫自己辯護既point都無,呢單野等上蘋果日報啦
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 22:11

總之個記者叫我俾料佢,如果資料齊全就會出
作者: mattng215    時間: 2016-7-4 22:13

記者可能笑緊
作者: wlwlwl    時間: 2016-7-4 22:15

我都想睇下HKTTF登上蘋果日報
作者: wlwlwl    時間: 2016-7-4 22:16

不過都係好難會見報
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 22:17

因為我本身份人好討厭一啲其身不正,雙面人同埋目中無人既人,而且我自己亦對一啲唔公義既野好睇唔過眼,所以會好執著,會不惜一切代價去教訓呢啲人,所以希望貓哥唔好見怪
作者: peter20061101    時間: 2016-7-4 22:23     標題: 回復 8# 的帖子

個記者已經約左我明日做電話訪問,詳細講述成件事既來龍去脈,唔知你仲會唔會笑得出呢
作者: owentam_manutd    時間: 2016-7-4 22:30

原來而家d蘋果記者會咁得閒, 真係想睇下報導添
作者: 速鳥    時間: 2016-7-4 22:43

真係不知所謂,論壇本身就是中間角色,你將一件自諞自導自演的惡語,引入所謂的本論壇主義:「偏心」,再扣帽子的話:「等上報紙」,中間角色係無雖你指指點點,中間角色係無雖理會個人主義,中間角色係無責任要保護你的片面之言。

本人 100% 支持黑暗論壇的光明磊落, 100% 支持超級板主的做事作風膽大心思細。
作者: owentam_manutd    時間: 2016-7-4 22:50     標題: 回復 16# 的帖子

樓主睇黎想幫論壇搞搞宣傳
作者: Peterlsk    時間: 2016-7-4 22:55

留個靚名先..............
作者: 葉師傅    時間: 2016-7-4 23:08

登到頭版就好啦 ! 到時論壇真係上位於了 !  
作者: kensze    時間: 2016-7-4 23:24

Cccvcvcvvvcvv
作者: JeffYu    時間: 2016-7-4 23:34

小二~ ~ 花生唔該
作者: grizzlyhk    時間: 2016-7-4 23:41

引用:
原帖由 atrix 於 2016-7-4 22:38 發表
小弟都支持樓主

因為帶眼鏡橫板那位'哥仔

之前系小弟輸波的時候

都評頭品足 加爾取笑

用垃圾和人渣來形容又可能過了火

但又找不到更合適的形容詞
其實你只需要學識一個事實

會取笑人既一般實力甚低。。。 實力越高既越唔會取笑人(最多無視你而已)
作者: rckw    時間: 2016-7-4 23:51

純分享...

小弟讀小學時,同學之間很喜歡互相告發。特別是女生、總喜歡向老師告發俏皮的男生,說某某小息時講粗口、或某某上堂時偷吃零食... 向老師告發的學生,一般都自問是好學生、盡了好學生的義務、協助了維持班上的秩序..

當時小弟也是"好學生"的一員,也樂於檢舉壞同學... 直至某次,恩師於小息時聽了我的告發,之後於上堂時向班上講解何謂"說人是非者,便是是非人"...

那刻,我慚愧了...
作者: 儍峰    時間: 2016-7-5 00:24

其實有冇實質證據證明呢件事真系有發生過?  (例如互相問候老母既片)
如果咩都冇得個吹字既話, sorry應該連蘋果動都上唔到....
貓哥你唔好太大期望啦
作者: grizzlyhk    時間: 2016-7-5 00:34

引用:
原帖由 儍峰 於 2016-7-5 00:24 發表
其實有冇實質證據證明呢件事真系有發生過?  (例如互相問候老母既片)
如果咩都冇得個吹字既話, sorry應該連蘋果動都上唔到....
貓哥你唔好太大期望啦
就算係互相問候別人母親 每日應該都數以千計
點上得到蘋果
作者: michaelwwk    時間: 2016-7-5 00:36

私人思怨放在A1
作者: 儍峰    時間: 2016-7-5 00:43

上報紙就一定冇可能,但間唔中會有d比較有noise既片有機會上到蘋果動既(例如巴士阿叔)
不過我想表達既系, 呢個case連最低要求都達唔到
引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-5 00:34 發表

就算係互相問候別人母親 每日應該都數以千計
點上得到蘋果
作者: Tonytony    時間: 2016-7-5 04:06

小弟是乒乓球新手,經友人介紹而來。聽友人講打波以來,唔少人打波會講粗口,從未聽過咁多人講粗口,不太中意。請問這是乒乓球傳統定其他原因?無知一問
引用:
原帖由 michaelwwk 於 2016-7-5 00:36 發表
私人思怨放在A1

作者: michaelwwk    時間: 2016-7-5 04:45

引用:
原帖由 Tonytony 於 2016-7-5 04:06 發表
小弟是乒乓球新手,經友人介紹而來。聽友人講打波以來,唔少人打波會講粗口,從未聽過咁多人講粗口,不太中意。請問這是乒乓球傳統定其他原因?無知一問   
唔知你up乜,砌好條句子先
作者: Tam校長    時間: 2016-7-5 12:13

冇人陪佢癲
作者: kensze    時間: 2016-7-5 12:52

真的上報……………………………………
作者: fuhungpang    時間: 2016-7-5 14:18

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-7-4 23:41 發表

其實你只需要學識一個事實

會取笑人既一般實力甚低。。。 實力越高既越唔會取笑人(最多無視你而已)
有道理
作者: peter20061101    時間: 2016-7-5 19:03     標題: 昨日係荃灣分齡見到兩件人渣

作者: 閃人    時間: 2016-7-5 19:05

日日咬到實,無意思
只有永遠朋友,無永遠敵人.
作者: grizzlyhk    時間: 2016-7-5 19:07

其實你無必要用影衰自己既手法投訴其他人
你依家咁就算你本來係啱既都無人會幫你
作者: grizzlyhk    時間: 2016-7-5 19:11

引用:
原帖由 閃人 於 2016-7-5 19:05 發表
日日咬到實,無意思
睇唔起人既點都會受到報應, 但日日咁吵 你本來可能係受害者, 但呢道既網友都唔會幫你既
作者: (=^x^=)    時間: 2016-7-5 20:49     標題: 【溫馨提示】梁先生

對於閣下在最近荃灣比賽跟兩位疑似靚仔的衝突,本論壇深感遺憾
本論壇已三番四次把閣下留言取消,不明白你為什麼重覆又重覆張貼
閣下在本論壇註冊下近七年,可惜看不到閣下對本論壇有任何貢獻,概看不到閣下參加球局,亦沒有文章分享,我們看到的只有投訴,投訴及投訴。
關於荃灣區一事,你的對手並非他們,而你好像只是觀看他們比賽而在場外不停說他們是靚仔,我不知道原因,亦不需要知道。荃灣區發生的事你可以在荃灣康文署投訴而不是我們論壇,雖然論壇多你一個POST唔多,少你一個POST也不少,但我們的論壇不是這樣給你們利用。我們論壇由始至終都沒有言論自由,以前沒有 現在沒有 將來也沒有,唔好問我為何要DELETE 你的POST,我們也不會再解釋。如果你因此要向APPLE告我們沒有言論自由,你放膽去告吧,但願你得償所願。

其实用這麼多能量,去憎恨一個人,針對一個人,其實是很浪費你寶貴時間的。心,也不會舒服。
作為論壇節管理員,你的生活不一定要和論壇有緊密的接觸,你在聽與不聽、看與不看外,其實還有無窮選擇。

我見你文字清通,用詞尖刻,就想起年輕的我。但我不想你和年輕的我一樣執著,執著不是令我們走冤枉路,而是令我們原地踏步。我們的時間有限,青春的時間更寶貴,用來充實自己,用來愛,不是對自己有益得多嗎?為甚麼要用來恨呢?我看見你這樣浪費時間,像打聖戰似的,我有點心痛。你是不是把事情放大了,看得太有意義呢?用這樣的能量來愛,來學習吧。不要讓自己看不過眼,聽不順耳,但又可以不理的事或人,阻礙著自己飛得最高最遠。

放開一些,包容一些,他們做得不好不要緊,你既有這樣的眼光,這樣的文筆,將來一定可以超越他,淘汰他,寫下自己光輝的一頁。那,不是更好嗎?不要再浪費自己的時間了,最後,你會發覺他們是不值得的。

我只想跟你說,他可能此刻很快樂,因為你此刻像一隻x狗,不停地咆哮,而我我不會憎恨一些無謂的人。我看見地上有屎,我繞過去就是,總不會先踩後罵。看到不喜歡的人,我不會跟他糾纏。最后你如何選擇,希望你好好想清楚。

有點欣賞你的

作者: 葉師傅    時間: 2016-7-5 20:54

吓 ! 日日取消個帖,然後重新開一模一樣既,咁係咩意思 ? 令人覺得樓主好少氣 !
作者: mym    時間: 2016-7-5 21:03

樓主,讓這事過去,不要再提,好嗎?
作者: 閃人    時間: 2016-7-5 21:22

作者: tomtom1995    時間: 2016-7-5 21:45

引用:
原帖由 閃人 於 2016-7-5 21:22 發表
唔係所有人都咁樣思想的
作者: Kerric    時間: 2016-7-5 23:14

海阔天空~~~~~~~
作者: Kerric    時間: 2016-7-5 23:15

海阔天空~~~~~~~
作者: mattng215    時間: 2016-7-6 00:22

貓哥對你都算係咁,真係塞錢落你袋

我對個... 既都冇咁既耐性,貓哥好野!
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 00:29     標題: 回復 5# 的帖子

算把啦你,垃圾..............
作者: mattng215    時間: 2016-7-6 00:31

但好明顯其實全世界都叫你算吧啦...

海闊天空,何必執著,你屈住都辛苦啦
作者: owentam_manutd    時間: 2016-7-6 01:27

post都要重開 暈低
作者: owentam_manutd    時間: 2016-7-6 01:34     標題: 回復 1# 的帖子

其實印象中都唔知一次見佢投訴其他人...
Peter兄何必還在此post話人垃圾呢?
作者: LawrenceChan    時間: 2016-7-6 09:16

貓哥好有耐性
作者: LawrenceChan    時間: 2016-7-6 09:20

希望大家互相尊重,做對乒壇有益的事
作者: LawrenceChan    時間: 2016-7-6 09:27

輸波唔輸品,贏波兼贏品
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 10:26

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-7-5 21:45 發表

現實無可能會咁,如果唔係呢個世界就唔會有咁多人反面

作者: samson2012717    時間: 2016-7-6 11:52

引用:
原帖由 atrix 於 2016-7-4 08:13 發表
不過相中横板帶眼鏡那位

的確系串人君子

他之前系打直板的

但樓主又可能過激 話人系靚仔

噤啦*那位串人君子*一直都系串和

有問題加嗱 但樓主你系這件事上

又過激有錯 噤啦 不如大家一 ...

作者: tomcat    時間: 2016-7-6 12:00

苦海無邊,
回頭是岸!!!
哦呢陀佛!!!
作者: youtube    時間: 2016-7-6 12:04

[youtube]49UN7Zn-vNs[/youtube]
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 12:25     標題: 回復 13# 的帖子

1.係,但事後被佢地出賣,打完齊唔要和尚
2.詳情睇我之前個post
3.唔係,但只有呢個方法
4.無呢回事
5.我覺得自己係好人,竟然可以忍得到唔打佢地
作者: (=^x^=)    時間: 2016-7-6 12:41

我不知你們之間發生什麼事,顯然易見你在網上這樣的報復行為並不是合適的做法,世上沒可能所有人也喜歡你,你也不可能喜歡每一個人,不管你出賣他好,他出賣你好事件一件還一件,你不應在比賽中騷擾他們,男孩子要有一點氣量,這樣在網上唱人會給人無口德的感覺,原來最初還有人會認同你,但現在恐怕在論壇你找不到任何支持者。其实世上真是沒有永遠的敵人,現在你可能唔明,人大了慢慢便會領會。其实討厭一個人是好累竹旳,我也試過,可以的話放低吧,你還年輕多花時間在工作或學習上,如果乒乓球技術不好,跟一些教練打波,到時在枱上勝他不是更好嗎?By the way, 君子動口不動手,千萬別做傻事出手打人,這樣更不智,有時間打多兩盤波吧。
作者: 閃人    時間: 2016-7-6 12:48

不要批評波友"石屎腳"真的成為永遠敵人,事實為証.
作者: Hodyhody    時間: 2016-7-6 13:39

作者: Lakeman    時間: 2016-7-6 15:35

其實樓主無證據,只會令人覺得你係度亂up和刻意作d野出來屈事主,我諗依度大部份人都唔太信你,最起碼我唔信你,係網絡上你講咩都得架啦,我話我係李嘉誠個仔都得架啦
其實我們作為一個局外人,我們既唔認識你和事主,當時又唔係現場,所以我們判斷唔到邊個岩邊個錯
所以,希望樓主當乒乓球係一件為你帶來快樂嘅野,好好享受打波好過啦
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 15:49     標題: 回復 72# 的帖子

算把啦你,你係其中一個事主呀嘛,我知呀,唔洗扮可憐既,係到扮哂局外人咁,洗唔洗我開埋你名先安落?

作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 16:15     標題: 回復 17# 的帖子

第一,我同我朋友當日無騷擾佢地比賽,只係係觀眾席圍內傾,只係其中一名事主女朋友聽到先轉告佢地聽,我地係整個個程中完全無騷擾佢地
第二,有時有啲野唔係忍就會無事,有時唔係唔想忍,而係事態嚴重,如果夾硬忍的話反而會寵容佢地啲惡行,我咁做只係唔想有更多受害者
作者: mattng215    時間: 2016-7-6 16:22

咁偉大真係辛苦左你了...
你一定累,咁委屈你,休息下停一停,等報紙報導
或者做下啲有意義既事
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 16:24

Sorry 兄,好煩喎你,無端端係到扣我分,佢事實係其中一名事主
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 16:26     標題: 回復 21# 的帖子

呢件咪就係一件有意義既事囉,好過你呀,又係到護主
作者: grizzlyhk    時間: 2016-7-6 16:48

引用:
原帖由 peter20061101 於 2016-7-6 16:26 發表
呢件咪就係一件有意義既事囉,好過你呀,又係到護主
其實都冇乜人知你同果2位疑似靚仔係乜水, 護乜春。。。

但你口中只有靚仔 今日靚仔 尋日靚仔 前日靚仔 大前日都係
可見你身心都係在靚仔堆中有d 痛苦 所以先有網友好心提你

做人唔好咁幼稚啦
作者: grizzlyhk    時間: 2016-7-6 16:54

引用:
原帖由 peter20061101 於 2016-7-6 16:15 發表
第一,我同我朋友當日無騷擾佢地比賽,只係係觀眾席圍內傾,只係其中一名事主女朋友聽到先轉告佢地聽,我地係整個個程中完全無騷擾佢地
第二,有時有啲野唔係忍就會無事,有時唔係唔想忍,而係事態嚴重,如果 ...
或者咁講啦, 俾得人聽到然後轉述俾被批評人知
你有幾圍內傾呢?  你大聲批評人地俾事主知道呢d 唔叫騷擾叫乜   事態嚴重到搞到全論壇都知有個幼稚鬼日日係度噪音騷擾 你自己檢討下先啦
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 17:45     標題: 回復 24# 的帖子

我再重申,我地當日係好細聲講,只係人地女朋友原來坐左係我地隔離先聽到,唔係我地大聲,我地亦無刻意令對方聽到,仲有其間我地無指名道姓,嚴格上黎講係佢地自己玻璃心

作者: mizu2    時間: 2016-7-6 18:08

支持peter 哥!
作者: Edward_Chan    時間: 2016-7-6 18:11

其實同過樓主打波

就知道樓主真係好好球品架
作者: Edward_Chan    時間: 2016-7-6 18:14

咁多人都比樓主認定為護主

咁相入面果兩位人兄都幾受歡迎。
作者: cprc1213    時間: 2016-7-6 18:38

Peter師兄,放開一點吧,退一步海闊天空呢~

做個 性格開朗,成熟,專一的人;得閒放假去行下,去打下波比下賽,睇戲;揾下唔使話係靚女,最緊要係專一,細心 的女孩子吧~

作者: Peterlsk    時間: 2016-7-6 18:44

Peter20061101,我好耐之前都同他們打過波,雖然他們兩個事實係有問題,唔多尊重對手,而且是串友,他們在言論上有骨,某程度上我支持你,但是我覺得你稍為用錯了方法去申訴了,他們兩個唔值得你特登開個post去唱衰他們,咁樣會令其他人覺得你好小家,他們呢D人咁衰自然會受到懲罰,所以你唔需要為了他們而令到自己的名聲受損,十分唔值得,希望你可以冷靜下。

作者: 8899    時間: 2016-7-6 18:58

Let it be...........................smile for it.......
作者: mattng215    時間: 2016-7-6 19:27

引用:
原帖由 Peterlsk 於 2016-7-6 18:44 發表
樓主,我好耐之前都同他們打過波,雖然他們兩個事實係有問題,唔多尊重對手,而且是串友,他們在言論上有骨,某程度上我支持你,但是我覺得你稍為用錯了方法去申訴了,他們兩個唔值得你特登開個post去唱衰他們,咁樣 ...
嗰account 名... 咁巧合?
點都好,忘記它吧
作者: peter20061101    時間: 2016-7-6 19:47     標題: 回復 28# 的帖子

我已經好冷靜喇,但係唔俾教訓佢地佢地係唔會變的
作者: Peterlsk    時間: 2016-7-6 19:51

樓主,我好耐之前都同他們打過波,雖然他們兩個事實係有問題,唔多尊重對手,而且是串友,他們在言論上有骨,某程度上我支持你,但是我覺得你稍為用錯了方法去申訴了,他們兩個唔值得你特登開個post去唱衰他們,咁樣會令其他人覺得你好小家,他們呢D人咁衰自然會受到懲罰,所以樓主你唔需要為了他們而令到自己的名聲受損,十分唔值得,希望樓主你可以冷靜下。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0