標題: 【香港盃 2008】: 香港杯你們覺得值唔值 [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-8 19:26     標題: 【香港盃 2008】: 香港杯你們覺得值唔值

HK$700 打三場, 值唔值呢 ?
作者: 防守王    時間: 2008-9-8 19:50

一個願賣, 一個願買!! 咁貴都仲有咁多人打.

我自己就覺得值既. 不過我收唔返囉! 算!
作者: 一燈大師    時間: 2008-9-8 20:39

$700.- 就貴咗d , 不過可以有機會同d高手打 , 當比學費。
作者: 防守王    時間: 2008-9-8 20:43     標題: 回復 3# 的帖子

咁同你打抵好多....
作者: 一燈大師    時間: 2008-9-8 20:47

唔好玩 la.... , 呀 ! 所以我始終覺得呢度好玩 d , 有反應ma.....   (我諗你知我講乜)
作者: 44_66    時間: 2008-9-8 20:49

作者: 44_66    時間: 2008-9-8 20:50

作者: old-cake    時間: 2008-9-8 21:08

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-9-8 19:26 發表
我地得二場打,我地組得三隊,重要有第三号種子,好貴
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-8 21:37

咁好唔抵 wor
作者: old-cake    時間: 2008-9-8 23:05

如果爆到個甲組就好低   ....................... (發夢)
作者: 乒粒仔    時間: 2008-9-8 23:13

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-8 21:08 發表

我地得二場打,我地組得三隊,重要有第三号種子,好貴
噤你真係吾好彩啦
作者: 太陽之子    時間: 2008-9-9 02:28

有分賺既就抵番晒
作者: aa5436    時間: 2008-9-9 08:02

咁咪即係比$$拎分
作者: 防守王    時間: 2008-9-9 08:17     標題: 回復 13# 的帖子

贏到至得架! 自己有實力, 打香港盃就有得博.....
作者: 防守王    時間: 2008-9-9 08:18     標題: 回復 5# 的帖子

呢度一向都好好反應
作者: 防守王    時間: 2008-9-9 10:25

大家. 其實打香港盃, 有兩大方向....一般來說, 一定不會為了拿獎吧!

一. 一般乙, 丙, 丁組的註冊球員, 幾本是無機會跟甲組球員於正式比賽中對賽. 而香港盃的賽事, 是所有註冊球員混在一起. 當然每一組的種籽隊, 必定會有甲組球員在陣. 其他組別就有機會一嚐甲級球手水平. 最重要是比賽水平, 而不是日常碰面, 玩玩吧了的友誼賽. 更能見到真功夫.

二. 註冊球員, 或多或少都想自己的排名可以不斷進步. 而丁組賽事, 打得飛沙走石, 冠亞季殿, 贏得十場八場, 可能也是三幾分. 但在香港盃賽事中, 若果能勝出, 所計的分數, 是打丁組的四倍, 若計七八月的排賽分的話, 丁組跟甲級賽事的分別更是八倍. 當然亦要勝出賽事才算. 否則輸球的話, 甲的變乙, 乙的變丙, 丙的變丁. 丁頭可能會變零分都有這個可能.

七百元的價錢, 就是計上以上的兩大因素, 所以每年都辦, 每年都受歡迎.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-9 11:00

我們要澄清...
HKTTF 本來唸住香港杯可以入三甲, 因為有 44_66...點知人算不如天算. 他首場抄完個月早 9:1 后放水......后來無關水喉.

其實要打甲組, 不一定要比 $700.  乒超又好, 回龜又好, 甚至有時月賽都會有甲組來打下.  我地d比賽平好 多, 只收成本加少少行政費用.  賣下廣告先. 

不過說真的若想拿分, 香港杯真是不二的選擇. 丁組再打多兩場都無用, 人又好, 高手又多, 加分又少....除非是零分, 否則win左都未必上丙.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-9 11:00

我們要澄清...
HKTTF 本來唸住香港杯可以入三甲, 因為有 44_66...點知人算不如天算. 他首場抄完個月早 9:1 后放水......后來無關水喉.

其實要打甲組, 不一定要比 $700.  乒超又好, 回龜又好, 甚至有時月賽都會有甲組來打下.  我地d比賽平好 多, 只收成本加少少行政費用.  賣下廣告先. 

不過說真的若想拿分, 香港杯真是不二的選擇. 丁組再打多兩場都無用, 人又好, 高手又多, 加分又少....除非是零分, 否則win左都未必上丙.
作者: 44_66    時間: 2008-9-9 11:05

作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-9 12:51

其它人點看香港杯我唔理, 不過今年貓仔覺得好好玩, 又值得.
因為夾到兩個好師兄, 同埋一個靚女

今年我地首場女單輸了波, 然后我同我的女隊員講.  你又后生d, 又靚d, 仲有好波d, 無理由輸, 仲有后面咁多靚仔水汪汪的望住你, 輸波唔緊要, 最緊要打返自己d波.  水準不及人地輸未輸law, 又唔係輸唔起, 但打不出水準而輸波便抱憾終生
作者: off+    時間: 2008-9-9 13:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-9-9 12:51 發表 其它人點看香港杯我唔理, 不過今年貓仔覺得好好玩, 又值得.因為夾到兩個好師兄, 同埋一個靚女今年我地首場女單輸了波, 然后我同我的女隊員講.  你又后生d, 又靚d, 仲有好波d, 無理由輸, 仲有后面咁多靚仔水汪汪 ...
咁你做乜吾帶個靚女上離我地處打波o牙?
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-9 13:15

我怕她上了來之后.....無人理巨 Wall.
作者: off+    時間: 2008-9-9 13:23

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-9-9 13:15 發表 我怕她上了來之后.....無人理巨 Wall.
巨 Wall咁大個人識照顧自己嫁啦!
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-9 13:29

long time no see simon
作者: 氣寒西北.    時間: 2008-9-11 15:30

作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-13 23:04

贏左一定值ga
作者: nganhot2    時間: 2008-9-14 02:12

引用:
原帖由 一燈大師 於 2008-9-8 20:39 發表
$700.- 就貴咗d , 不過可以有機會同d高手打 , 當比學費。
我都係咁話。
就算打完呢次唔洗變0分,打完女團都係無辦法改變命運。但係每次o係d高手度攞到一分都覺得好滿足,除開每人百零蚊都覺得好抵!
作者: 太陽之子    時間: 2008-9-15 00:03

抵唔抵,就睇下有幾多場比賽可以打啫.........
如果唔覺意有一隊棄左權,少左場波打,咁就真係唔多抵la....

球員嘛,梗係想多d機會落場打la....
作者: james007    時間: 2008-9-15 00:23

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-9-13 23:04 發表
贏左一定值ga
Agree, now it's all worth it for me la....and thanks to Captain Gary, I only had to pay $70....double good.
作者: 太陽之子    時間: 2008-9-15 01:32

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-9-8 19:26 發表
有d隊如果俾左錢又棄權唔去打咁係咪好唔抵呢????
作者: HK-KC    時間: 2008-9-15 01:53

引用:
原帖由 james007 於 2008-9-15 00:23 發表

Agree, now it's all worth it for me la....and thanks to Captain Gary, I only had to pay $70....double good.
Hey buddy,如果下年要$1000的話,真係值唔值,真係見仁見智lol....仲利害過d inflation ......@@
作者: james007    時間: 2008-9-15 02:07

引用:
原帖由 HK-KC 於 2008-9-15 01:53 發表

Hey buddy,如果下年要$1000的話,真係值唔值,真係見仁見智lol....仲利害過d inflation ......@@
Next year will be only $800...haha
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-15 02:39

james007 是否會請食飯呢.我有無份架
作者: james007    時間: 2008-9-15 10:15

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-9-15 02:39 發表
james007 是否會請食飯呢.我有無份架
Why 請 食飯呢 lei?  I coached you when you won your first match la....so you should 請 我 食飯 sin wor...
作者: (=^x^=)    時間: 2008-9-15 10:52

咁啦你果場拿的分, 同我果場拿的分的分差...再 x 100...拿出來吃飯....好無 !!

要多謝你果日比賽前衝爆我 , 否則我點可以有咁好的机會熱身
作者: james007    時間: 2008-9-15 11:18

咁啦, my time in minutes for coaching you (20 minutes)  -  your time in minutes for coaching me (O minutes) + 我果場拿的分, 同你果2 場拿的分的分差...再 x 100 - la...
I don't know what 我果場拿的分, 同你果2 場拿的分的分差...再 x 100 equal to, but I know you owe me 20 minutes x 100 = $2000 for my special coaching....haha

作者: nganhot2    時間: 2008-9-15 11:51

所以話唔係得罪男人,d婆乸數仲勁過女人
作者: 威利多    時間: 2008-9-15 12:25

找球會讚坐咪得囉
作者: james007    時間: 2008-9-15 12:28

引用:
原帖由 威利多 於 2008-9-15 12:25 發表
找球會讚坐咪得囉
Good idea....did you hear that, Captain Gary!
作者: ngankc    時間: 2008-10-15 10:07

ai... 我地弃左权

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0