標題: 暫停買賣 (事件調查中) 論壇示 [打印本頁]

作者: 直直地    時間: 2015-7-25 23:10     標題: 暫停買賣 (事件調查中) 論壇示

暫停買賣 (事件調查中)
論壇示

參考:http://hkttf.com/viewthread.php?tid=75878&extra=page%3D1

新舊看圖。

香港購入

900.00

作者: 橫變直    時間: 2015-7-25 23:13

終於都係時候賣喇!
作者: 直直地    時間: 2015-7-25 23:19

呢排入左太多。。。。

要回一回氣。。。。
作者: 直直地    時間: 2015-7-25 23:51

HOLD。。。。。。。。。。。。。。
作者: 劉炳炳    時間: 2015-7-26 00:10

遲了一步,唉
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 12:02

請版主入一入黎,呢件貨涉及我提及紅雙喜假貨醜聞事件
130 ,224,68% 呢個係好多假貨中數據卡都係一樣
作者: 直直地    時間: 2015-7-26 12:17

銷售點系論壇其中一間。

請各版主幫幫手望望。。。因為下星期要交收。

如果系假既,就不能出售呀!!!
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 12:18

http://tieba.baidu.com/p/3917208268
淨係在呢個帖我已經見到好多 130 224 68%
仲未計我之前見果d, 醜聞事件中假貨唔只呢批數字,但呢批數字電郵問紅雙喜既人都話假
如果香港買,店主要出黎解釋下
作者: 直直地    時間: 2015-7-26 12:37

請版主直接搵我。
事件未搞清楚,現不想公開銷售店鋪名字。
作者: 橫變直    時間: 2015-7-26 12:39

嘩!咁大鑊?
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 12:47

如果店主要求更多證據,我最快今晚可以提供紅雙喜既電郵你去問/你自己追帖搵
或者上邊係紅雙喜授權既舉證帖,你可登記個ac 問
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 13:26

有冇人在正規的店舖買過龍5,可以 post d 證書既資料上來作比對?
(華星、陞威、萬達之類)
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 14:34

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 13:26 發表
有冇人在正規的店舖買過龍5,可以 post d 證書既資料上來作比對?
(華星、陞威、萬達之類)
有人已得到官方回應

[attach]31279[/attach]
[attach]31280[/attach]
[attach]31281[/attach]

[attach]31282[/attach]
[attach]31283[/attach]
[attach]31284[/attach]
[attach]31285[/attach]
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 14:37

小總結:龍5真貨出廠有輕打磨虎口,紅色數據卡字體顏色較淺,白色回執卡左有小數字印
有問題有請電郵紅雙喜 [email protected]
作者: gx7615    時間: 2015-7-26 14:39

嘩大單野
論壇商戶賣假貨?
作者: vr1717    時間: 2015-7-26 14:41

嘩~ 真係好得人驚~ 以後都對紅雙喜既產品冇晒信心
另請 是否會 公開出售店舖?
作者: atcf    時間: 2015-7-26 14:42

攪到咁呀…有排攪,,,呢單野
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 14:43

引用:
原帖由 gx7615 於 2015-7-26 14:39 發表
嘩大單野
論壇商戶賣假貨?
未確定,但我睇塊板中左疑點
建議直接電郵我上邊個address 確認
作者: vr1717    時間: 2015-7-26 14:47

論壇特約商戶 都有機會買到假貨
唔通真係要買特注球拍先至可以安心?
作者: 閃人    時間: 2015-7-26 14:53

鳮食放光虫
作者: 橫變直    時間: 2015-7-26 14:56

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 14:37 發表
小總結:龍5真貨出廠有輕打磨虎口,紅色數據卡字體顏色較淺,白色回執卡左有小數字印
有問題有請電郵紅雙喜 [email protected]
師兄好有研究!
什麼是「白色回執卡」?
作者: super_phoenix    時間: 2015-7-26 15:20

死啦,我剛剛都入咗塊。
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 15:28

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-7-26 14:56 發表

師兄好有研究!
什麼是「白色回執卡」?
我都係一直跟蹤呢單醜聞先知,官方未有進一步行動住
白色既卡,類似寄返去做保用果d卡咁,真既我見都有'7' 印
作者: 直直地    時間: 2015-7-26 15:40

銷售店已經告知論壇版主。
相信版主會妥善處理。
作者: super_phoenix    時間: 2015-7-26 15:45

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 15:20 發表
死啦,我剛剛都入咗塊。
[attach]31286[/attach]
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 16:25

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 15:45 發表

你塊是真的!
放心!
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 16:37

首先,我要代一向在論壇的3間特定商店作出澄清,
包括:

(1)華星
(2)陞威
(3)萬達

以上店舖出售的器材,絕對可以信賴!

是次樓主(直直地)所買到的疑似假“龍五”球板是在本論壇二手區購入,
而據了解,第一手,是會員從潮坊所購入。
事件應先由有關當事人嘗試私下解決,如有問題再可聯絡論壇管理員或本人。

Jcclee

作者: hoiwong9    時間: 2015-7-26 17:00

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 16:37 發表
首先,我要代一向在論壇的3間特定商店作出澄清,
包括:

(1)華星
(2)陞威
(3)萬達

以上店舖出售的器材,絕對可以信賴!

是次樓主(直直地)所買到的疑似假“龍五”球板是在本論壇二手區購入,
而據了解, ...
下,係論壇賣得廣告既潮坊都唔係信用店?
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 17:12

其實今次紅雙喜醜聞唔只龍5,仲有賣左好耐龍3,不過仲難分,只可單靠紅色數據卡
大家對手上的板有疑問可以發到上一頁提供mail 問
作者: super_phoenix    時間: 2015-7-26 17:46

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 16:25 發表

你塊是真的!
放心!
謝謝你。
作者: crazyvin    時間: 2015-7-26 18:22

其實係唔係內部員工 偷偷利用公司生產線去做?
如果係,咁又算唔算得上係假貨?@@
作者: tsomlay    時間: 2015-7-26 18:25

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 14:34 發表

有人已得到官方回應

我都最近入了塊龍3,可否幫我check 下
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 18:57

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-26 17:00 發表

下,係論壇賣得廣告既潮坊都唔係信用店?
潮坊是新加入論壇的,應給他一點機會和空間,
我相信潮坊也可能是受害者,事件是需要一些時間去處理的。
作者: super_phoenix    時間: 2015-7-26 19:05

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 18:57 發表

潮坊是新加入論壇的,應給他一點機會和空間,
我相信潮坊也可能是受害者,事件是需要一些時間去處理的。
我都有試過天水圍有間舖頭入咗啲打打吓面膠同海綿分體的cj8000,老闆都係受害者,即使我剪咗膠用過發現此問題都肯換比我而佢自己因為唔用cj8000所以都唔知有件咁的事,佢全部cj8000都唔賣得。
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 19:10

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 19:05 發表

我都有試過天水圍有間舖頭入咗啲打打吓面膠同海綿分體的cj8000,老闆都係受害者,即使我剪咗膠用過發現此問題都肯換比我而佢自己因為唔用cj8000所以都唔知有件咁的事,佢全部cj8000都唔賣 ...
天水圍嗰間不是論壇特約商,自己小心!!
作者: 直直地    時間: 2015-7-26 19:28

已經發了信息給商店,如果有回應,將會向大家交代一下。

希望大家冷靜一點,正如 jcclee 所說,店可能也是受害者。
又或者有其他未知之事在後面,未收到回應,不應先莽加賣假貨的罪名。
作者: necky    時間: 2015-7-26 19:38

其實不論在實體店還是網上店也有機會賣到的,只是比例上看似網上店更常發生。背後原因亦有很多,有無意不知情的、也有有意去做等等。不論在那裏買東西大家都應小心選擇,就像買衣服,大家也小心檢查有沒破損和是否次貨。真不知為何有人常說在實體店買到的都不會是假。
作者: super_phoenix    時間: 2015-7-26 19:44

官塘嗰間都話係實體店,真定假就😝😝😝😝😝😝😝
作者: 直直地    時間: 2015-7-26 19:46

差d唔記得,要感謝 explozthelimit 提出疑點。

作者: explozthelimit    時間: 2015-7-26 19:49

引用:
原帖由 crazyvin 於 2015-7-26 18:22 發表
其實係唔係內部員工 偷偷利用公司生產線去做?
如果係,咁又算唔算得上係假貨?@@
節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出厂。序列号不存在就是假的,就不是我们红双喜的产品你觉得是真的还是假的?

(注: 序號列係指板身上刻既果堆字,唔係指防偽碼果D)
另外帖主你真係SEND D相去紅雙喜鑒定好D, 如果真貨一天光曬, 假貨你都叫掌握左對自己有利證據
作者: mfp    時間: 2015-7-26 19:53

咁如果是假貨,是否要報海關?
作者: gx7615    時間: 2015-7-26 19:54

我仲以為初頭話果D W968 W997之類話有假 OR 復刻版本
市場版都出事 真係唔敢試
作者: super_phoenix    時間: 2015-7-26 19:54

不過,官塘嗰間都唔係論壇特約商,真係要等解釋。
作者: vr1717    時間: 2015-7-26 19:55

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 19:49 發表

節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出 ...
唉!諗住買塊靚板,即刻打,諗住開心下姐!
要攪咁多野,又要check 碼鑑定,好似驗屍咁
真係多得d 無良山寨商唔少!
作者: vr1717    時間: 2015-7-26 19:57     標題: 回復 43# 的帖子

紅雙喜d 野我真係怕怕,
真係可免則免!
作者: 直直地    時間: 2015-7-26 20:00

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 19:49 發表

節錄紅雙喜打假辦王先生說話:不可能,我都说的这么明确了,假的就是假的,我们所有的高端产品,包括现在没出厂的,后台都有序列号都能查到,不存在非正规渠道出 ...
我會試下。
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 20:53

引用:
原帖由 i]vr1717 於 2015-7-26 19:57 發表
紅雙喜d 野我真係怕怕,
真係可免則免!
香港實店如萬達,華星,陞威...絕對可以放心買,
因為他們入貨渠道只有一個,就是從紅雙喜代理入手,
其他的實店,我就不敢擔保!
作者: hoiwong9    時間: 2015-7-26 21:42

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 20:53 發表

紅雙喜膠皮呢?藍綿省狂代理有引入咩?
作者: necky    時間: 2015-7-26 22:47

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 20:53 發表

不知是否只保證DHS的產品?
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 23:14

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-。6 21:42 發表

紅雙喜膠皮呢?藍綿省狂代理有引入咩?
呢d一般比較另類的需求品,你最好先向店主了解清楚貨源,
一切風險自己承擔。
作者: jcclee    時間: 2015-7-26 23:19

引用:
原帖由 necky 於 2015-7-2 22:47 發表

不知是否只保證DHS的產品?
如果是一般大路的品牌,他們只會同代理入貨,
相信接觸到假貨的機會甚微。

舉例,紅雙喜032,一定唔係同代理攞貨!
作者: hoiwong9    時間: 2015-7-27 00:01

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 23:14 發表

呢d一般比較另類的需求品,你最好先向店主了解清楚貨源,
一切風險自己承擔。
你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別
作者: friendship729    時間: 2015-7-27 00:10

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-26 19:05 發表

我都有試過天水圍有間舖頭入咗啲打打吓面膠同海綿分體的cj8000,老闆都係受害者,即使我剪咗膠用過發現此問題都肯換比我而佢自己因為唔用cj8000所以都唔知有件咁的事,佢全部cj8000都唔賣 ...
就算我係金運樂買的Palio膠(hk1997及ak47)都有面膠同海綿分體的情況,相信係製作工藝的問題
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-27 00:15

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 00:01 發表

你咁講好似有d唔岩數,好多球友就係信任論壇既推薦先會去你地口中既信譽商店買野。而家你又話球友係信譽商店買野,一切風險自行負責。我就真係諗唔明去論壇推薦既信譽商店購物同一般既店購物有乜分別
有事易問責d 瓜,又多d人幫手留意
作者: necky    時間: 2015-7-27 00:27

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-27 00:15 發表

有事易問責d 瓜,又多d人幫手留意
不是這個意思吧,是保證正貨不假。這個和師兄所說的有很大出入
作者: necky    時間: 2015-7-27 00:30

[quote]原帖由 jcclee 於 2015-7-26 23:19 發表

如果是一般大路的品牌,他們只會同代理入貨,
相信接觸到假貨的機會甚微。

舉例,紅雙喜032,一定唔係同代理
作者: slavfung    時間: 2015-7-27 00:52

直兄係咪已經將支流野退番比ⅩⅩ啦?
作者: hamh    時間: 2015-7-27 01:53

其實睇個柄上o既商標都可以分到,今晚我再post相
作者: hamh    時間: 2015-7-27 05:32

大家可以睇下以下3個手柄,留意紅雙喜o既雙喜兩個字有冇連埋一齊,真嘢係有黐住,假嘢或者復刻就無黐住。

真狂飆皓2
[attach]31287[/attach]

真N656特製
[attach]31288[/attach]

W997復刻
[attach]31289[/attach]
作者: 橫變直    時間: 2015-7-27 06:27

引用:
原帖由 hamh 於 2015-7-27 05:32 發表
大家可以睇下以下3個手柄,留意紅雙喜o既雙喜兩個字有冇連埋一齊,真嘢係有黐住,假嘢或者復刻就無黐住。

真狂飆皓2

真N656特製

W997復刻
冇連即係“傳說中的老師傅”所製造?
作者: hamh    時間: 2015-7-27 07:19

冇連即係唔係DHS原廠,係其他廠扮
作者: 直直地    時間: 2015-7-27 08:21

呢塊板,係之前同一個師兄全新收返黎。
一直都擔心,萬一有問題的唔系商店,係賣板比我既師兄,錦就麻煩!
唉,事情鬧大了,最怕就系冤枉好人。

琴晚終於搵到呢個涉案最關鍵人物。 點知。。。。

原來師兄呢兩日無留意呢個貼。
睇完,師兄既答案係。。。。“唉“

師兄話如果要去換版對質,記得要搵埋,因為。。。原來買左兩塊!

一聽,立刻要求發相。

不同重量不同厚度既板, 居然三個指數,都係一樣 相傳既假數字 130 224 68% !

兩塊板資料,亦已去信紅雙喜求證。

潮坊,尚未有回應。

作者: vr1717    時間: 2015-7-27 08:32     標題: 回復 63# 的帖子

生意難做!乒乓球生意更難做!
作者: 直直地    時間: 2015-7-27 08:36

希望有其他在潮坊買過龍五既朋友,都注意一下。

因為,已經唔系一塊板既問題。
我呢塊板,並非單一個案。

潮坊,你需要解釋一下。

作者: 直直地    時間: 2015-7-27 08:38

引用:
原帖由 vr1717 於 2015-7-27 08:32 發表
生意難做!乒乓球生意更難做!
生意難做!香港就得一個乒乓論壇,乒乓球生意更難做!

不過,做有信譽,童叟無欺的生意,卻很容易!
作者: hoiwong9    時間: 2015-7-27 09:06

引用:
原帖由 直直地 於 2015-7-27 08:21 發表
一直都擔心,萬一有問題的唔系商店,係賣板比我既師兄,錦就麻煩!

原來師兄呢兩 ...
如果當時人係我,人有錯手只要店方對件事回應快d而且有誠意解決問題我本人黎講可以接受。但係我暫時睇唔到呢間(論壇推薦既信譽店)有誠意面對同解決問題。對直兄既遭遇深表同情
作者: 直直地    時間: 2015-7-27 09:38

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 09:06 發表

如果當時人係我,人有錯手只要店方對件事回應快d而且有誠意解決問題我本人黎講可以接受。但係我暫時睇唔到呢間(論壇推薦既信譽店)有誠意面對同解決問題。對直兄既遭遇深表同情
呢件事,對所有對紅雙喜有興趣的波友,都係一件好事。

所以今次既 “遭遇” ,其實,都幾有意義播。
作者: atcf    時間: 2015-7-27 09:56

直得同情唔只直哥,,相信受害人仲有很多。。。。
作者: jcclee    時間: 2015-7-27 10:28

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-7-27 00:01 發表

你係錯誤解讀了我的意思!
我指大路品牌,eg,Bty, DHS, Donic, Stiga, Yasaka etc.
無論是板,膠,乒乓球等之市場版器材,都不用擔憂,可放心購買!

但上面問及到的國家隊用狂飆,絕不是市場版本,要先向店舖了解,
及自行承擔一切風險!
↑↑↑↑↑↑
我咁講只是善意提醒大家,請問有什麼不妥?!
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-27 10:49

引用:
原帖由 hamh 於 2015-7-27 05:32 發表

真狂飆皓2

真N656特製

W997復刻
已經有人探討過,呢個我認為唔可以作為其中一個法
見過130 224 68% 的龍5 亦都有連埋
作者: explozthelimit    時間: 2015-7-27 10:56

引用:

原來師兄呢兩 ...
得到紅雙喜結論後,仲未有未回應的話,既然有實體,大家上去面對面傾更直接
但我個人睇法呢塊板唔係真的
另外再提提大家,假貨唔只130 224 68%,有疑問可以睇第一頁小總結
作者: hoiwong9    時間: 2015-7-27 11:05

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-27 10:28 發表

你係錯誤解讀了我的意思!
我指大路品牌,eg,Bty, DHS, Donic, Stiga, Yasaka etc.
無論是板,膠,乒乓球等之市場版器材,都不用擔憂,可放心購買!

但上面問及到的國家隊用狂飆,絕不是市場版本,要先向店舖 ...
用番你呢個概念 今次呢塊龍五算唔算市場版本乒器呢?
作者: tsomlay    時間: 2015-7-27 11:06

引用:

原來師兄呢兩 ...
潮坊  
作者: hamh    時間: 2015-7-27 11:06

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-26 20:49 發表

已經有人探討過,呢個我認為唔可以作為其中一個法
見過130 224 68% 的龍5 亦都有連埋
oh i see, 不過如果係無黐埋o既就知一定係假囉。
作者: tsomlay    時間: 2015-7-27 11:10

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-7-27 10:56 發表

得到紅雙喜結論後,仲未有未回應的話,既然有實體,大家上去面對面傾更直接
但我個人睇法呢塊板唔係真的
另外再提提大家,假貨唔只130 224 68%,有疑問可以睇第一頁小總結
感謝師兄幫我 證實我塊係真龍3
作者: 乒乓在線    時間: 2015-7-27 11:11

DIY + RIP
作者: tomcat    時間: 2015-7-27 11:47

全球首個針對社交網目標 海關反侵權AI扮買家對答搜證
http://s.nextmedia.com/apple/a.p ... ;s=0&a=19233566
作者: (=^x^=)    時間: 2015-7-27 13:36

We are checking
作者: johnlam    時間: 2015-7-27 14:12

+1,應該加埋係論壇
作者: (=^x^=)    時間: 2015-7-27 14:16

抱歉 今次 E 網友 PM 我,我才看到這帖子
另外 JccLee 今天亦 whatsapp me
對於是次事件,本論壇會儘最大努力去調查,而我們亦已 whatsapp 潮坊負責人要求他們儘快回應

但同時我希望了解
1) 誰是首個買家?
2) 直直地在本論壇二手購買時的 POST 連結
3) 首個買家什麼時候購買?有否單據,直直地購買時有否收到單據

對於這次事件本論壇覺得有三個重要事件
1) 證实球板是從潮坊購買
2) 證实球板是假
3) 潮坊是否知道內情 及 產品的來源

另外謝謝各位對本論壇的信任, 論壇每一位合作商戶我們只有一個要求, 便是不能賣假, 如有違規必定取消他們之版塊
作者: (=^x^=)    時間: 2015-7-27 14:23

本論壇已與潮坊負責人取得聯絡,回覆如下:

1) 本店將立即了解事件,証实該批貨是真或是假

若証实是假
2) 請首位購買者連同產品,包裝,單據帶到潮坊安排退貨及退款手續

其它事情待潮坊自行回應

作者: (=^x^=)    時間: 2015-7-27 15:16

對不起,此帖只討論潮坊事件,其它事其它帖再討論
不便地方望諒
作者: joeman    時間: 2015-7-27 15:41

論壇推介信譽商店,都係集各壇友壇主以往購買經驗而得的結論,不代表保證唔會有問題,無理由出事由論壇承擔。再者,一切都是論壇兄弟無私分享,唔係收你錢做品質鑑證喎!

你去边度買野,風險都係自負㗎啦,除非碌咭而信用咭又肯揹,或者賣方願意負責姐!
作者: (=^x^=)    時間: 2015-7-27 15:45

引用:
原帖由 joeman 於 2015-7-27 15:41 發表
論壇推介信譽商店,都係集各壇友壇主以往購買經驗而得的結論,不代表保證唔會有問題,無理由出事由論壇承擔。再者,一切都是論壇兄弟無私分享,唔係收你錢做品質鑑證喎!

你去边度買野,風險都係自負&#1377 ...
其实作為論壇合作商店都好大壓力,一不小心便千夫所指,所以我相信他們都會力求貨真價实,當然有時也難避免事以願違
作者: 直直地    時間: 2015-7-27 16:04

經過 貓哥 Jcclee 的協助,以及大家參與既意見(特別係 explozthelimit),事情應該接近尾聲。

潮坊較早前已經主動搵左我 作出回應。
態度上,感覺潮坊係有心解決事情既。
無羅嗦,而且馬上答應退款。

代退款事宜完成後,會再通報一下。
作者: jcclee    時間: 2015-7-27 16:24

Well done

靜待結果
作者: necky    時間: 2015-7-27 19:14

引用:
原帖由 joeman 於 2015-7-27 15:41 發表

你去边度買野,風險都係自負&#1377 ...
這位師兄的理解完全正確,只有有人說話太滿了,有點誤導味兒
作者: kelvin    時間: 2015-7-27 21:50

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-7-27 15:45 發表

其实作為論壇合作商店都好大壓力,一不小心便千夫所指,所以我相信他們都會力求貨真價实,當然有時也難避免事以願違
陳年往事, 該場現在已沒與TTF合作
曾經在SXXXXOne 買過山寨stiga
朋友說息事寧人, 也罷, 沒追究下去
作者: unclepeter    時間: 2015-7-27 21:58

同大家一樣,我亦好關注今次既事。如果查明出錯既係我方,一定會承認出錯,並按此板價錢作出賠償。而現階段一切尚未查明,當中經過買家的易手,令事件的複雜性增加。我方已透過電郵向DHS查詢,球板真偽應以驗證碼為準還是紅卡為準,現正待回覆。
希望事件未查明前各位可保持中立。
作者: TurboZ    時間: 2015-7-29 09:16

我見我的龍5盒內填充物料是黑色的, 其他如狂皓同狂王都係灰色, 同樓主嗰盒一樣, 不知這個與真偽是否有關係, 或者兩隻色都重用緊, 隨機發貨?
作者: zeio    時間: 2015-7-29 09:42

家下買紅雙喜真係好,有咁多收藏級別
作者: 直直地    時間: 2015-7-29 23:13

引用:
原帖由 直直地 於 2015-7-27 16:04 發表
經過 貓哥 Jcclee 的協助,以及大家參與既意見(特別係 explozthelimit),事情應該接近尾聲。
...
君子欲納於言而敏於行。

惜吾非君子。
作者: leoxiom    時間: 2015-7-30 19:16

我曽經買過狂晧3'但4塊板撰擇中只有ー塊板身号碼和證書ー致!有假貨可能性嗎?
作者: kitkit003    時間: 2015-7-30 20:19

作者: (=^x^=)    時間: 2015-8-5 11:37

事件還在調查中

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0