標題: 擦鞋文化千萬不要給它在香港漫延......... [打印本頁]

作者: little-dolphin    時間: 2008-8-23 00:30     標題: 擦鞋文化千萬不要給它在香港漫延.........

自從曾先生做了民x事務局局長之後,真系好心做壞事,一件接一件,首先就是三個月免費使用康體設施,第二件就是奧運金牌選手來香港表演門票問題,又弄得全城怨聲載道,佢做事的方法真系好有問題.佢做事不是為香港居民利益為先,而是為了討好北大人利益為先,擦鞋為先.如果我們政府官員都是這樣,我們香港人真是要自求多福,真是香港人的悲哀.
作者: (=^x^=)    時間: 2008-8-23 01:31

好耐無見小海豚....港府日日都有新作
作者: HK-KC    時間: 2008-8-23 01:37

引用:
原帖由 little-dolphin 於 2008-8-23 00:30 發表
自從曾先生做了民x事務局局長之後,真系好心做壞事,一件接一件,首先就是三個月免費使用康體設施,第二件就是奧運金牌選手來香港表演門票問題,又弄得全城怨聲載道,佢做事的方法真系好有問題.佢做事不是為香港居民利益為 ...
擦鞋文化呢d情況,在香港不論在政府或私人機構已經時有發生,

所以見怪不怪呢,無需因為呢d事動氣啊,海豚兄
作者: iamalan2008    時間: 2008-8-23 08:48

樓主可能係政府擦鞋文化的受害者
咁今次立法會記住投票嘞
作者: feideepking    時間: 2008-8-23 09:46

支持樓主, 但唔係擦鞋!
作者: 防守王    時間: 2008-8-23 09:47

我都成日擦管理員呀貓鞋wor!! 哈哈............

小海豚所講既兩大 "功職" 好可能未必係一兩個人想出黎. 係一堆擦鞋人物諗出黎.

都係求乜其做D, 扮晒推廣運動咁囉. 叫佢地交條數出黎就知.

免費場計
一. 廢場(即book左單無簽場既數)
二. 連續執雞(無book到場, 嚮球場連續執幾個鐘都係同一個人)

金牌運動員計
一. 有幾多門票係公開發售
二. 其他門票去左邊度

夠膽公開呢條數, 又解釋得通當局做得洽當的, 我就以後唔再講政府一句唔o岩既說話!!
作者: BaBy浩    時間: 2008-8-30 15:04

我從來都唔會擦鞋o.o

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0