標題: 如何阻止中國隊一枝獨秀 ? [打印本頁]

作者: 葉師傅    時間: 2014-9-19 19:53     標題: 如何阻止中國隊一枝獨秀 ?

我見的d鬼佬成日諗計,想阻止中國隊攞世界冠軍,先細波轉大波,再由21分改打11分,又話唔准遮擋發球,跟住膠水要用水溶性,而家仲轉塑膠波tim ! 點樣搞又係中國隊羸 ! 見佢有點可憐,不如大家幫幫手,幫佢諗賣計完佢羸中國隊既夢想啦 ! (講笑式)

作者: 葉師傅    時間: 2014-9-19 21:01

首先要著返條紅底環,而條面褲要設計成若隱若現,風水上就可邪下中國隊啦 ! (講笑式)
作者: super_phoenix    時間: 2014-9-19 21:34

加長加濶張枱,冇185cm都打唔到短球
作者: explozthelimit    時間: 2014-9-19 21:51

禁粘套,封殺紅雙喜
作者: cheungwahlee    時間: 2014-9-19 21:54

禁止中國選手參賽咪得囉
作者: cheungwahlee    時間: 2014-9-19 21:56

奧運已經從以前的七個金牌減至得番四個金牌,
已經是針對中國淢少中國金牌,數量了。
作者: TurboZ    時間: 2014-9-19 22:04

好easy, 學當年賽車咁, GTR曾經橫掃世界各地賽車場, 令人頭痛, 搞到啲地頭蟲V8 Muscle Car無啖好食, 最終只會影響汽車市場令經濟沒落, 日本仔贏晒全世界, 終於畀佢地想出條絕世史橋, 就係Turbo車每贏一場就加佢磅, 加到佢行唔郁為止, 結果日本仔乖乖就範, 被迫慢慢逐步全線退出, 呢招一定掂, 一於玩加磅啦!
作者: calab    時間: 2014-9-19 22:15

在個波面落D增滑劑,方可開始進行比賽
作者: ivan2028    時間: 2014-9-19 22:36

鬼佬小氣,他們賽跑100,200,400等等大部份都係d黑鬼攞獎,他勝在腳長,我地都無介意過
作者: 速鳥    時間: 2014-9-20 08:48

其實中國乒乓長勝之道是…球員太靚仔,女fans狂叫喊之下,嚇死晒d對手呢。所以今起要直追,首先汁汁個 look。
作者: 葉師傅    時間: 2014-9-20 22:47

我覺得受到種種針對,中國隊依然係最強既主要原因係刻苦訓練,所以應該從人道立場看,要求全職球員每日訓練不可超過8小時,最好派多d無間道去監察訓練項目有冇唔人道,發現確有其事就可對該國家提出控訴或懲罰 .

作者: joshualee    時間: 2014-9-21 00:05

老實講,乒乓球在世界上並不是一種太熱門的運動,即係話,就算打得勁,亦很難搵到大錢。
咁所以在西方國家,運動有天份的人亦未必咁願意投身乒乓球。
而西方國家,也好明顯冇特別栽培乒乓球這項運動。
譬如,在歐美等地,足球,籃球,網球,哥爾夫球等運動打得勁,會賺數以億計的金錢,但乒乓球打得幾勁都好,都未必搵到好多。
作者: alberluk    時間: 2014-9-21 00:47

那些八國聯軍打我地中國人,只要有運動項目比中國獨霸,他們就會說不公平,奥運藍球不是美國獨大,男排不是那些高大外國人獨大,_二百米不是黒人獨霸,就算寶霊球也是歐美選手獨大的。請大要再説如何令中國輸
作者: Donaldmak    時間: 2014-9-21 13:39

學習他們怎樣訓練, 怎樣不怕辛苦; 小朋友們, 要你們每天長跑三十分鐘, 你們接受得到嗎?
作者: kitty    時間: 2014-9-21 14:46

参照勞工法例,低过15歲参加訓練的就當童工,不能訓練。
作者: 葉師傅    時間: 2014-9-21 20:25

請大家不要誤會 ! 我出個咁既帖,目的除左可憐某些弱國外,亦都可印證中國隊是如何強大 !!
作者: bigfour    時間: 2014-10-17 08:23

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0