標題: 馬嘉樂贏波之謎? [打印本頁]

作者: youtube    時間: 2013-7-22 14:39     標題: 馬嘉樂贏波之謎?

兩年前林靖杰來香港在順利村甲組賽事 先勝神童趙仲熙,再 KO 戰神羅佳佳
但兩年后的今日在甲組比賽 0:3 不敵我們本土的年青球員,原因何在 ?

http://hkttf.com/viewthread.php? ... =page%3D1#pid836875
作者: youtube    時間: 2013-7-22 14:40

[youtube]X6pEuFtNxkM&feature=player_embedded[/youtube]

趙頌熙 對 專才輸入球員林靖杰 Part 1/2
http://www.youtube.com/watch?v=pbwm6VMRz-s

[youtube]pbwm6VMRz-s[/youtube]

趙頌熙 對 專才輸入球員林靖杰 Part 2/2
http://www.youtube.com/watch?v=1G7lhzSoEvA

[youtube]1G7lhzSoEvA[/youtube]
作者: 乒乓在線    時間: 2013-7-22 15:18

雀得肥淡水魚鮮味過沒好飼苗和空間運動的咸水養魚.
作者: fly1983    時間: 2013-7-22 15:21

波係圓既!!!!!!!!!
作者: happyben    時間: 2013-7-22 15:22

你有含意,你覺係假?我覺馬打得非常好
作者: 阿舜    時間: 2013-7-22 15:29

有可能係打法上既問題, 之前林既對手都係橫板, 都無入台爆挑
作者: Creamy    時間: 2013-7-22 15:33

林靖杰放水呢個可能性唔高~~~
唔適應氣流嘅可能性為高

(以上分析是從上述3條片作比較得出的)
作者: happyben    時間: 2013-7-22 15:34

真假都好,林無打職業後差了,另球路上馬不落下風
作者: rxzzzvga    時間: 2013-7-22 16:15

有名氣就一定贏?無名氣唔可以爆冷??
作者: kenken168    時間: 2013-7-22 16:42

比較起上黎,馬佔左主動,第一板正反手接發都多數挑打或橫拉,林的反手搶拉冇用武之地。
作者: 天樂    時間: 2013-7-22 16:46

比賽幾時都係表現好既一方贏 何況只係一場比賽而已,就咁睇片,馬嘉樂打得好好,好果斷…
作者: ★KiT;$    時間: 2013-7-22 16:49

馬打上黎好決斷. 加上林發球失誤率出台高左好多
作者: TAMCA    時間: 2013-7-22 17:42

引用:
原帖由 阿舜 於 2013-7-22 15:29 發表
有可能係打法上既問題, 之前林既對手都係橫板, 都無入台爆挑
我同意, 我在場; 佢死梗頸, 發球給人搶功, 自己防守極弱...
作者: baggioj    時間: 2013-7-22 18:40

我都同意馬嘉樂打得好好!打到自己風格同控制到對方!所以得咗!格食格呀!老友!
作者: kelvinyaar    時間: 2013-7-22 19:30

一d都唔奇,世界冠軍都會輸,乒乓球高1 2班輸更加唔係特別事,狀態唔好,緊張驚輸都好影響臨埸發揮
作者: andy148    時間: 2013-7-22 20:35

引用:
原帖由 kelvinyaar 於 2013-7-22 19:30 發表
一d都唔奇,世界冠軍都會輸,乒乓球高1 2班輸更加唔係特別事,狀態唔好,緊張驚輸都好影響臨埸發揮
very agree with U ar ^_^
另外,一場半場不代表甚麼(個人意見)
不過我覺得馬兄當日其實真係打得相當不錯

作者: (=^x^=)    時間: 2013-7-22 20:36

優勝劣敗 勝負乃乒家常事
作者: yuen123321    時間: 2013-7-22 23:34

thanks for sharing
作者: 一方通行    時間: 2013-7-22 23:35

thanks for sharing
作者: wilson    時間: 2013-7-23 01:05

想問有無人有我對林靖杰頭2局= =
我想睇番頭2局多小小
作者: wilson    時間: 2013-7-23 01:06

其實我放得好開黎打呢場比賽.
最緊張反而係10:3 差1分就贏既時候
作者: monkey330    時間: 2013-7-23 01:26

mkl,
你打緊個陣,應該係得一部機在錄
如果唔係部機就擺好遠錄
作者: (=^x^=)    時間: 2013-7-23 02:05

引用:
原帖由 wilson 於 2013-7-23 01:06 發表
其實我放得好開黎打呢場比賽.
最緊張反而係10:3 差1分就贏既時候
咁你可以要請食飯,你一 夜成名
作者: wilson    時間: 2013-7-23 02:13     標題: 回復 23# 的帖子

入4強咪要擺番幾圍?!
作者: (=^x^=)    時間: 2013-7-23 10:18

當然要擺
作者: cyrilsiu2    時間: 2013-7-23 10:32

作者: Edward_Chan    時間: 2013-7-29 09:55

mkl 好波     希望你越打越有,劍指錦標

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0