標題: 【超版通訊】Dec [打印本頁]

作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-10 15:19     標題: 【超版通訊】Dec

各位有時間上一上face book 找找童先生的最近言論
其实我少上face book,好似中傷緊我們
有太陽,有jcclee,仲有我
暫時按乒不動,且我無時間看咁多face book
不過若不太過份便算
若太過份我唔介意出封律師信比佢
但其实此人我們無理佢好耐
無啦啦又發作?奇怪

作者: wilson2020    時間: 2012-12-10 15:28

剛入去睇下,原來他昨日同今日發作

作者: smallstar    時間: 2012-12-10 15:43

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-12-10 15:28 發表
剛入去睇下,原來他昨日同今日發作
比 Link 我
作者: wilson2020    時間: 2012-12-10 15:47

引用:
原帖由 smallstar 於 2012-12-10 15:43 發表

比 Link 我
fb打童希真就算無add他都可以睇到
作者: smallstar    時間: 2012-12-10 16:11

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-12-10 15:47 發表

fb打童希真就算無add他都可以睇到
試過 search 無喎
作者: wilson2020    時間: 2012-12-10 16:16

引用:
原帖由 smallstar 於 2012-12-10 16:11 發表

試過 search 無喎
但我ok喎;不如我cap圖上來
作者: 太陽之子    時間: 2012-12-10 16:27

我同此人無任何交往,但就俾佢惡言中傷,真係火都黎…
作者: 黑暗武士    時間: 2012-12-10 16:27

Wilson,靠你喇!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-10 16:28

我奇怪,無lala燒埋來
仲有我地的甲組訓練真是次次甲組來教,佢又知幾多
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-10 18:52

有一句最過份是丙組都保唔住
我覺得好過份
作者: monkey330    時間: 2012-12-10 22:49

wilson
pls copy the link to his page and post it here
作者: monkey330    時間: 2012-12-10 22:51

found
changed his name
http://www.hkttf.com/CHEERBALLTTCLUB
作者: monkey330    時間: 2012-12-10 22:56

岩岩睇晒
好過份
作者: wilson2020    時間: 2012-12-10 22:58

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-12-10 22:56 發表
岩岩睇晒
好過份
你現在先睇甘遲o嫁
作者: monkey330    時間: 2012-12-10 22:59

太陽都比人擺上台
我要考試嘛
作者: 黑暗武士    時間: 2012-12-10 23:23

我覺得條友自己精神分裂,老作一大堆謊言去誣陷貓哥。
作者: 黑暗武士    時間: 2012-12-10 23:25

你地講嘅嘢我睇唔到嘅?
作者: smallstar    時間: 2012-12-10 23:30

呢條友真係可以話我地邀請佢加球會版塊, 說話倒轉來講, 係我地要求佢提交球會合法團體証明, 提供球會主辦人資料, 佢唔提供當然唔得, 唔係亞豬亞狗話係球會就可以加入, 到時有事時,論壇亦需要負上民事或刑事責任。

論壇參加乒總打團體賽, 都要出示團體証

響 face book search 呢個字  
CHEERBALLTTCLUB
作者: monkey330    時間: 2012-12-10 23:33

引用:
原帖由 黑暗武士 於 2012-12-10 23:25 發表
你地講嘅嘢我睇唔到嘅?
唔明,你指FORUM OR FB?
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-11 01:38

比佢講多D,佢的說話隨時會構成恐嚇或威脅,到時再問JCCLEE的法律意見
但事实上其实佢精神可能真的有問題,或者大家都是唔好理佢
今次最傷是太陽,反為我無所謂,都習慣比人講,況且我從來無說過我是好人
作者: 太陽之子    時間: 2012-12-11 01:49

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-12-11 01:38 發表
比佢講多D,佢的說話隨時會構成恐嚇或威脅,到時再問JCCLEE的法律意見
但事实上其实佢精神可能真的有問題,或者大家都是唔好理佢
今次最傷是太陽,反為我無所謂,都習慣比人講,況且我從來無說過我是好 ...
唔傷啦,我都慣左俾人話我渣
只係唔鍾意被人屈我地欺騙人
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-11 01:54

如果你認為要高調CLEAR時便出聲
雷樂兒排了61你都即刻無找她了
有無私下找我便唔知
作者: 太陽之子    時間: 2012-12-11 02:00

暫時唔駛啦,唔想引起口水戰
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-11 02:16

尊重你的DECISION
作者: 太陽之子    時間: 2012-12-11 02:24

我唔想做封面人物
作者: monkey330    時間: 2012-12-11 23:51

ZJK又上封面?
其實我覺得佢真係有咁大影響力?
咪由佢發作多陣,睇下佢有咩作為
清者自清,time can tell
事實係佢D球局有問題
另外佢話有D同貓哥既錄音
如果佢真係放出黎又係假既話咁就可以告佢誹謗
作者: monkey330    時間: 2012-12-12 14:34

LATEST POST
MM收到法律意見群組名稱應該叫做聲討霸權還童希真一個公道好D,意見指出就算你9成9你冇錯,只要比對方說:例如你有冇打錯標點呼號,這樣哪樣都可以入到我位,況且呢個群組主要目的係證明對方無中生有之抹黑便可,無需說自已一點錯都冇,真係專業,同埋根據經驗呢位人兄最善長係做假,我唔會同佢叫交,我只會比大家聽下有D咩原因要努煩一位大人物,搞到要親自打俾個小會員姐,你即管叫埋你的三五知已來我呢個群組,就算唔夠你多人,只要俾大家聽下你地有幾咁無恥就得囉
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-12 15:31

佢講的電話錄音
我估是指jcclee或我
不過便是有又如何,我們都不怕,他說的只是嚇。便是他想玩法律jcclee也不驚,因為佢在法律界出身
只是我地唔知無啦啦佢又發什麼神經,河水本來不犯井水
仲要燒埋太陽,最無姑是佢
次次基本不是家豪,便是樂兒,或是健敏
不過暫時不用理佢,亦不需回應,無謂浪費時間
作者: jcclee    時間: 2012-12-12 21:22

我今天(12-12-2012) 下午3:44pm 也收到了童希真來電 (當時都覺得有d 奇怪, 又打來做咩 ?)

就事件, 本來我想打電話給貓貓, 只是未確實他是否在香港.

電話內容大概是想平反我們(論壇)單方面對他的不實指控....

我即時表示無時間和他糾纏, 亦無意跟他談論落去 (根本就是浪費緊我的時間)

對話之間既是反覆....且更是雜亂無章, 聽到我一頭霧水 !

最後....我跟他說 : 夠了 ! 到此為止吧 ! 我起初以為你是正常的, 我才跟你談這麼久,

但而家發覺原來你真是有問題的 ! 語無倫次 ! 最後還警告佢 - 請你不要再打來騷擾我 !

我未有時間看 FB 的內容, 可能遲d 有時間會睇吓....
不過, 如果大家只當他是精神病發作, 看了便算, 反正他 FB 應該不會有太多人睇的....
只要他不再入來攪事, 我們就不必要去俾反應佢, (我地越緊張, 佢就越會覺得戚, 呢d 係一般傻佬最想見的結果)

如果FB 內可以找到一些明確的誹謗證據, 其實是可以出討律師信嚇嚇佢 !
但再諗深一層....同一個精神有問題的病患者打官私, 到頭來只是浪費了自己的時間....
作者: jcclee    時間: 2012-12-12 21:57

好一個痴人說夢話 !

只要無人給他任何回應, 他覺得冇癮, 自然就會收聲.
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 12:04     標題: 【版主通訊】2012-12-13

對於近日前某美孚球局開局者在網上的抺黑我們深感遺憾
正所謂道不同不相為謀,我們亦從來沒有阻你的雄鴻大計
乒乓論壇原意歡迎任何熱心乒乓的人仕或球會參加或加盟
但當事人好像別有用心,三推四次拒絕出示社團註冊証明
當然他有他的堅持理由,而我們論壇也有我們論壇的原則
是否因此而懷恨在心我們不得而知,
原來我們也不打算聲明什麼,
可是該名網友在言論中出言傷害JCCLEE及太陽教練
在論壇這麼久大家也了解他們的為人,是黑是白大家心中有數
若你喜歡歡迎隨時採取任何型式的法律行動
若你喜歡繼續抺黑,也歡迎你繼續,但請EMAIL一份COPY給我,否則我未必知道
我們無意像你一樣出言威脅或恐嚇,有關言論我們亦會保留追究的權利
最后祝你聖誕快樂
作者: Manley    時間: 2012-12-13 12:11

支持乒乓論壇~!!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 12:17

btw, 我們的訓練球局無意搶某人的會員或生意
若某人不想你的會員參加我們的訓練球局應做好自己
而不是抺黑對方,唯一要幫我們教練CLEAR是
直到目前為止每一次的甲組訓練球局都是甲組教的
作者: kitkit003    時間: 2012-12-13 12:40

我冇份
作者: KKFan    時間: 2012-12-13 12:43

有D人就係喜歡踏低別人,抬高自己.....常常做D損人又以為可利己的事,可笑
作者: 黑暗武士    時間: 2012-12-13 12:59

此人簡直不可理喻!
作者: jcclee    時間: 2012-12-13 13:51

我沒有時間去睇過(他所講)有關的指控,
我也不會太放在心中, 更加不會介意....
反之, 對某人之情況是深表同情....
希望他終有日會康復和活得快樂一些.

但也會忠告他 - 見好就收 ! 適可而止 !
作者: 小閒    時間: 2012-12-13 14:30

支持HKTTF......更要維護某某教練!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 15:04

我搬了此post入版主區
各位亦不需為此事費神
如jcclee話也不會太放在心中, 更加不會介意....
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 15:11

just got one PM from one friend, i agree with thim, don't waste too much time on him

我都跟XX生交過手, 他是一個十分自我, 而且溝通能力十分差的人, 所以你在處理他的問題, 要份外小心
同時, 我認為亦不要為他投放太多時間, 因為我剛看過他hkttf的言論, 真係好childish, 好似小朋友扮大人咁, 小小事, 一時又話要報警, 一時又話要法律意見.
講真, 我覺得hkttf要做的事還有很多
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 15:19

如果FB 內可以找到一些明確的誹謗證據, 其實是可以出討律師信嚇嚇佢 !
但再諗深一層....同一個精神有問題的病患者打官私, 到頭來只是浪費了自己的時間....

agree
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 15:20

i move post to 超版,如jc話不要比反應佢
其实佢好似好怕我地看不到他的fd,無反應
算吧有新post不用再轉過來了,只要他不入hkttf,暫不理他
如有其它意見便出聲
jcclee,我在不在香港都可以找我(除非我在美國)
作者: 太陽之子    時間: 2012-12-13 18:52

這樣的抹黑,雖然令人氣憤,但不用回應他。
越回應,他越容易找到缺口攻擊我們

我們不理他,他自彈自唱,很快就冇野好講了。
作者: wilson2020    時間: 2012-12-13 19:45

我知他剛才又在佢fb打飛碟 不過貓哥話不用再轉過來了所以不post啦
作者: 黑暗武士    時間: 2012-12-13 20:02

一隻手掌拍唔響,啋佢都儍!
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 20:03

不用轉了,你們亦不用理佢
太陽講得啱
單手拍不了掌,
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 20:16

jcc 不好意思,無啦啦要你捲入這場無謂的風暴
如太陽說你講一句,他也還一句
果頭話我地甲組球局騙人,果頭又話無講過

今日的聲明我發了在有感而發,而有感而發要金章以上才能看到
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 20:33

我將兩則有關他的本站通告 轉入了超版通信
其它球局POST放了入管理處
我不是怕佢
只是神經sick的人,不想與他斗纏
btw因為本論壇不比他加入而影響到各位,再一次表示不好意思
作者: jcclee    時間: 2012-12-13 21:12

貓 :
不用介懷, 事件不是因你而起, 要來的始終會來....
要發生的, 誰也避不了.
我們都是見慣風浪的正常人, 真是不要和他一般見識吧.
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-13 21:49

最新消息 星星LOST回鄉證被困0波
作者: monkey330    時間: 2012-12-13 22:10

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-12-13 21:49 發表
最新消息 星星LOST回鄉證被困0波
咁大獲,咁佢點算
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-14 09:05     標題: 【超版通訊】真相

作者: monkey330    時間: 2012-12-14 11:00

真係"無事不登三寶殿"
作者: (=^x^=)    時間: 2012-12-14 11:14

我推測因最近佢的訓練班與我們的甲組訓練球局相似,所以。。。。。

歡迎光臨 香港乒乓網 (http://hkttf.com/) Powered by Discuz! 6.0.0